icon

Ako správne skladovať vákuovo balenú šunku?

27. nov 2025

Ako skladujete vákuovo balenú šunku? Ja ju mám v mikrotenovom sacku v chladničke a po dvoch dňoch od otvorenia už páchne...

luciaruz
27. nov 2025

@anonym_autor ja ju nechávam v pôvodnom obale dokonca 😁 viete co, skuste zmenit poschodie v chladnicke. Každé ma vraj inu teplotu a sluzi na chladenie ineho typu potravin.

autor
27. nov 2025
@luciaruz

@anonym_autor ja ju nechávam v pôvodnom obale dokonca 😁 viete co, skuste zmenit poschodie v chladnicke. Každé ma vraj inu teplotu a sluzi na chladenie ineho typu potravin.

@luciaruz mám ju aj v pôvodnom obale a tak v sáčku....ďakujem za tip,vyskúšam zmeniť miesto

really8
27. nov 2025

@anonym_autor tipujem ze problem bude ten sacik. Nechavam v obale v supliku hned nad mrazakom

sissy27
27. nov 2025

@anonym_autor a možno je problém v konkrétnej šunke. Ak obsahuje veľa vody, tak sa rýchlejšie kazí.

elenka74
27. nov 2025

@anonym_autor Kvôli tomuto nekupujem balené šunky, lebo najlepšie je hneď ich spotrebovať.

viestta
27. nov 2025

Po otvoreni nezjedene prekladam z vakuoveho obalu do malych plastovych boxov s tesnenim. Tri dni vydrzi jedla

patka06
27. nov 2025

Balené nekupujem, čerstvo nakrájaná vydrží uskladnená ako ju kúpim v chladníčke 4-5 dní uplne v pohode

sissy27
27. nov 2025

@anonym_autor inak teda u nás šunka vydrží tak max 3 dni, kým sa zje. Keď kupujem krájanú, tak nie veľa a balená má tuším 150g, to je nám tak akurát. Inak kúpim vždy viac balení a šupnem do mrazničky, potom len vyťahujem po 1 balení podľa potreby.

olimuc
27. nov 2025

Davam do sklenenej vzduchotesnej dozy

doriiis
27. nov 2025

A v chladničke máš kolko stupňov?

abbey1
27. nov 2025

Ja keď otvorím šunku, alebo kúpim krajan, jeme je max 2-3 dni. Viac by som už neskladovala a nejedla.

autor
27. nov 2025
@doriiis

A v chladničke máš kolko stupňov?

autor
27. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor inak teda u nás šunka vydrží tak max 3 dni, kým sa zje. Keď kupujem krájanú, tak nie veľa a balená má tuším 150g, to je nám tak akurát. Inak kúpim vždy viac balení a šupnem do mrazničky, potom len vyťahujem po 1 balení podľa potreby.

@abbey1 ja som teraz sama,takže ju neskonzumujem za 3 dni
@sissy27

sissy27
27. nov 2025
@anonym_autor

@sissy27

@anonym_autor neviem akú kupuješ, ja zvyknem buď slovenskú šunku od mäso Parížek, tá naozaj vydrží 2-3dni, dlhšie nie, alebo potom lidl pikok pure, tá týždeň vydrží. Prípadne si ju môžeš naporcovať, časť do mrazničky, časť do chladničky na 2 dni.

lukbe
27. nov 2025

Najlepšie do sklenenej dózy. V plastovom by byť nemala.

autor
27. nov 2025
@lukbe

Najlepšie do sklenenej dózy. V plastovom by byť nemala.

@lukbe ďakujem

autor
27. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor neviem akú kupuješ, ja zvyknem buď slovenskú šunku od mäso Parížek, tá naozaj vydrží 2-3dni, dlhšie nie, alebo potom lidl pikok pure, tá týždeň vydrží. Prípadne si ju môžeš naporcovať, časť do mrazničky, časť do chladničky na 2 dni.

@sissy27 kupujem v Kauflande

abbey1
27. nov 2025
@anonym_autor

@sissy27

@anonym_autor 10dag šunky je problém na 3 dní? Veď ju nemusíš mať každý deň. Z času na čas si kúpiš a za 3 dní zješ. Veď to je par plátkov denne. Na chlebík, do omelety. Ozaj by som to nejedla odstáť po 4,5 dňoch.

zuzubb007
27. nov 2025

Však je tam napísané ihneď spotrebovať do 24 hodín, fuj ja by som už nejedla trojdňovú šunku, kúpim ak sa nezje na dalsi deň smer mraziak, ináč mne smrdia všetky šunky o dva dni

luxus10
27. nov 2025

povodny obal, este do sacka, v nulovej zone...ale vela zavisi od sunky...

luxus10
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 5 st v chladnicke? ved to moze byt este plus minus 3 stupne...cize aj 8 st.!!!!!

really8
27. nov 2025
@zuzubb007

Však je tam napísané ihneď spotrebovať do 24 hodín, fuj ja by som už nejedla trojdňovú šunku, kúpim ak sa nezje na dalsi deň smer mraziak, ináč mne smrdia všetky šunky o dva dni

@zuzubb007 sunka z mraziaka je ovela horsia ako sunka dva tri dni v chladnicke.

zuzubb007
27. nov 2025
@really8

@really8 no tak výnimočne toto spravím raz za sto rokov a potom ju použijem napríklad na zapečené zemiaky, nechápem kúpim 100 gramov šunky a je zjedená hneď, nemá čo ostávať tri dni

catherinah
27. nov 2025
@zuzubb007

@zuzubb007 mne tiez smrdia vsetky na druhy den uz nejem.

kapanek1
27. nov 2025
@sissy27

@sissy27 a keď ju vytiahnete z mrazničky, necháte rozmraziť vonku alebo v chladničke? Má ťa šunka potom chuť ako čerstvá že sa dá dať na chlebík alebo už len na varenie? By mi to uľahčilo nekonečné nakupovanie šunky. 😄

rozculena
27. nov 2025
@really8

@really8 otvorená šunka po 3 dňoch v chladničke smrdí.Z mrazničky ju vytiahnem čerstvú

rozculena
27. nov 2025
@sissy27

@sissy27 Pure ťažko vydrží 5 dní,je bez konzervantov,otvorená max.2

vivuska666
27. nov 2025

Tiez mi po 2 dnoch smrdi :(

hytal
28. nov 2025

Ja šunku dávam do malého plastového boxu s vrchnákom. Nerada však kupujem tú vákuovo balenú šunku. Príde mi mokrá a akási kyslastá. Dávam prednosť pultovému predaju.

margotka17
28. nov 2025

@anonym_autor ak kúpime balenú, snažíme sa ju zjesť čím skôr, čiže v daný deň a dojest na raňajky, je v pôvodnom obale. Väčšinou však kupujeme krájanu len toľko, aby sme to vedeli zjesť čím skôr.