Ako správne skladovať vákuovo balenú šunku?
Ako skladujete vákuovo balenú šunku? Ja ju mám v mikrotenovom sacku v chladničke a po dvoch dňoch od otvorenia už páchne...
@anonym_autor ja ju nechávam v pôvodnom obale dokonca 😁 viete co, skuste zmenit poschodie v chladnicke. Každé ma vraj inu teplotu a sluzi na chladenie ineho typu potravin.
@luciaruz mám ju aj v pôvodnom obale a tak v sáčku....ďakujem za tip,vyskúšam zmeniť miesto
@anonym_autor tipujem ze problem bude ten sacik. Nechavam v obale v supliku hned nad mrazakom
@anonym_autor a možno je problém v konkrétnej šunke. Ak obsahuje veľa vody, tak sa rýchlejšie kazí.
@anonym_autor Kvôli tomuto nekupujem balené šunky, lebo najlepšie je hneď ich spotrebovať.
Po otvoreni nezjedene prekladam z vakuoveho obalu do malych plastovych boxov s tesnenim. Tri dni vydrzi jedla
Balené nekupujem, čerstvo nakrájaná vydrží uskladnená ako ju kúpim v chladníčke 4-5 dní uplne v pohode
@anonym_autor inak teda u nás šunka vydrží tak max 3 dni, kým sa zje. Keď kupujem krájanú, tak nie veľa a balená má tuším 150g, to je nám tak akurát. Inak kúpim vždy viac balení a šupnem do mrazničky, potom len vyťahujem po 1 balení podľa potreby.
Davam do sklenenej vzduchotesnej dozy
A v chladničke máš kolko stupňov?
Ja keď otvorím šunku, alebo kúpim krajan, jeme je max 2-3 dni. Viac by som už neskladovala a nejedla.
@anonym_autor inak teda u nás šunka vydrží tak max 3 dni, kým sa zje. Keď kupujem krájanú, tak nie veľa a balená má tuším 150g, to je nám tak akurát. Inak kúpim vždy viac balení a šupnem do mrazničky, potom len vyťahujem po 1 balení podľa potreby.
@anonym_autor neviem akú kupuješ, ja zvyknem buď slovenskú šunku od mäso Parížek, tá naozaj vydrží 2-3dni, dlhšie nie, alebo potom lidl pikok pure, tá týždeň vydrží. Prípadne si ju môžeš naporcovať, časť do mrazničky, časť do chladničky na 2 dni.
Najlepšie do sklenenej dózy. V plastovom by byť nemala.
@anonym_autor neviem akú kupuješ, ja zvyknem buď slovenskú šunku od mäso Parížek, tá naozaj vydrží 2-3dni, dlhšie nie, alebo potom lidl pikok pure, tá týždeň vydrží. Prípadne si ju môžeš naporcovať, časť do mrazničky, časť do chladničky na 2 dni.
@sissy27 kupujem v Kauflande
@anonym_autor 10dag šunky je problém na 3 dní? Veď ju nemusíš mať každý deň. Z času na čas si kúpiš a za 3 dní zješ. Veď to je par plátkov denne. Na chlebík, do omelety. Ozaj by som to nejedla odstáť po 4,5 dňoch.
Však je tam napísané ihneď spotrebovať do 24 hodín, fuj ja by som už nejedla trojdňovú šunku, kúpim ak sa nezje na dalsi deň smer mraziak, ináč mne smrdia všetky šunky o dva dni
povodny obal, este do sacka, v nulovej zone...ale vela zavisi od sunky...
Však je tam napísané ihneď spotrebovať do 24 hodín, fuj ja by som už nejedla trojdňovú šunku, kúpim ak sa nezje na dalsi deň smer mraziak, ináč mne smrdia všetky šunky o dva dni
@zuzubb007 mne tiez smrdia vsetky na druhy den uz nejem.
@sissy27 a keď ju vytiahnete z mrazničky, necháte rozmraziť vonku alebo v chladničke? Má ťa šunka potom chuť ako čerstvá že sa dá dať na chlebík alebo už len na varenie? By mi to uľahčilo nekonečné nakupovanie šunky. 😄
@sissy27 Pure ťažko vydrží 5 dní,je bez konzervantov,otvorená max.2
Tiez mi po 2 dnoch smrdi :(
Ja šunku dávam do malého plastového boxu s vrchnákom. Nerada však kupujem tú vákuovo balenú šunku. Príde mi mokrá a akási kyslastá. Dávam prednosť pultovému predaju.
@anonym_autor ak kúpime balenú, snažíme sa ju zjesť čím skôr, čiže v daný deň a dojest na raňajky, je v pôvodnom obale. Väčšinou však kupujeme krájanu len toľko, aby sme to vedeli zjesť čím skôr.

@anonym_autor ja ju nechávam v pôvodnom obale dokonca 😁 viete co, skuste zmenit poschodie v chladnicke. Každé ma vraj inu teplotu a sluzi na chladenie ineho typu potravin.