Ako správne vyberať horúci plech z rúry?
Môj muž ma presviedča, že všetci takto vyberajú plech z rúry:
Dá horúci plech von z rúry a položí ho na sklo/dvere, ktoré ani nie sú úplne otvorené, lebo je to vstavaná rúra. Položí na tie dvere aj tanier.
A z takto zaťažených dverí si nakladá. Keď ho prosím, aby si plech normálne vybral na drevenú dosku, že zaťažuje dvere, tak hovorí, že to robia všetci a mám mu to vyvrátiť?
Som úplne mimo alebo tak niekto iný, iný muž , skutočne takto nakladá veci?
Ps: hanbím sa za neho tak, že nemám viacej slov
V zivote som toto ani len nepocula. Plech vyberiem na mriezku ktoru mam na linke alebo na drevenu dosku.mne sa da cely plech potiahnut na mriezke ale atalw plech vyberam a davam na pevne miesto
@lelelienka ja pamätám mali sme takú a stvalo ma ze nebolo vidno 😁
Chcela som napísat že rukami, ale tak keď čítam 😀
Dávam ho na varnu dosku lebo máme plynovú a ak je na nej niečo tak dávam na drevenú dosku na linke..
Na dvere nedávam nič, keby to aj nezaťažovalo.dvere, neviem si predstaviť mať otvorenú horúcu rúru pri troch deťoch a dvoch psoch čo mi sú furt za zadkom..
No toto by som nerobila, ak nechce vyvalit cele dvierka 😁😁😁 ale tak muzi 🤷♀️🤦♀️
Ja to tak robím keď nie je miesto na linke 🤔😂
Ale tak, nemalo by sa nič stať, pripadne pukne sklo. Stojí približne 1/3 z kúpnej sumy. Potom ju manžel zaplati.
Záleží od rúry. 🙂
Na starej More môžeš mať takto chladený aj plný pekáč s koláčom a nič sa nedeje.
Keď máš ale nejaké sklenené dvierka, tak tam by som to nedávala.
Ja si zvyknem vyberať z rúry tak, že potiahnem dopredu rošt a naberám 😃
Mam vysuvatelne mriezky,tak bud tak,alebo na dosku...
Cely cas sa snazim predstavit si,ako na tie dvierka zmesti aj plech aj tanier 😄 nikdy som takto nikohon nevidela nakladat 😄
Ja to niekedy tak robím ako tvoj muž.. a nič zle na Tom nevidím a ani nemám pocit že som divná
To robia len ludia čo sú lenivý a nenasitny
Potešilo ma, že nemáte vážnejšie problémy… 👍😉
Ja to tak tiež s mužom robím,ka nie je miesto na linke. Nebola som zvyknutá ale muž ma to naučil. A je to fajn. Aj ťažký pekáč to unesie.
dovtedy to bude dávať na tie dvierka kým nepraskne sklo , potom pochopí a na novej rúre si to už nedovolí 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Nie a keď to tak spravím, tak ma muž džube, že či chcem vylomiť dvierka alebo čo 😁😁😁. Keď sa nedíva (keď jem v inom čase ako on), tak si tak naložím 🤭.
Tiez. Ani ja mama svokra nikto nedavame na dvierka.
Bud len povytiahnem mriezku. Alebo vylozim hore na sporak pripadne denko-loparik. Ale nadvierka nikdy.
Mám 48 rokov, varím/pečiem cca od 15. Nikdy v živote som nepoložila pekáč, plech, ani nič iné na otvorené dvierka rúry.
Fuha to vam dvierka vydrzia? Ak 5kilovu hus+4kg pekac?
Ved vysuniem pojazdy aj s pekacom a naberam si ak som hnily vybrat pekac na linku.
@laurabiagotti a kvoli comu? Ved staci vysunut pojazd a nic nemusis presuvat a potom zas dnu davat aby si zavrela dvierka.
Ja mam ruru Bosch a naschval som pozrela do navodu a je tam napisane, ze na tie dvierka sa nema nic pokladat, ani si sadat.
@muchotrafka298 unika mi logika preco to vobec robia. Tolko ukonov navyse .
vytahujem plech/pekac na drevenu dosku mimo rury. ale uz sa aj mne stalo, ze som v rychlosti polozila plech na dvierka, nasypala syr na zemiaky, alebo podliala kura a znovu supla do rury - ked som si vopred nepripravila dosticku.
ale aby si za manzela kvoli tomu hanbila??? to je teda trosku prehnane, nie?
@natalka13 ja tiez neviem, ale bol tu dobry postreh, ze ako vyberate plech z rury? No predsa rukami 😂 Tak to asi robi vacsina tak, ze to proste vybere a nepoklada to nikam medzi tym.
@lelelienka Ale naco vobec pokladat na dvierka? Aj stare rury predsa mali mriezku na ktorej bol pekac polozeny. Vytiahnem podlejem posypem syrom zasuniem.
Ked ideme jest a dopieklo sa, tak vyberem cely plech pekac na linku. A uz nevratim so rury.
@laurabiagotti a potom co urobis s plechom ked naberes jedlo?
hlavne mu neargumentuj tym, ze 80 zien na modrom koniku mu odkazuje, ze to robi nespravne :D podla moznosti konik ani vobec nespominaj 😉
No zvyknem pri kontrole kolaca vysunúť plech s s vysuvacim roštom, ale na dvierka by som nedala. Ale to ani môj muž, som na takéto (drahšie) veci hakliva, kebyže to vidím, neviem či by nedopadol ako ježibaba z pernikovej chalúpky 😅

Ja na dvierka nekladiem ani prázdny plech. Možno by to pánty vydržali, ale načo skúšať? Ani môjho zručného muža nikdy nenapadlo položiť niečo na dvierka od rúry.