icon

Ako správne vyberať horúci plech z rúry?

21. dec 2023

Môj muž ma presviedča, že všetci takto vyberajú plech z rúry:

Dá horúci plech von z rúry a položí ho na sklo/dvere, ktoré ani nie sú úplne otvorené, lebo je to vstavaná rúra. Položí na tie dvere aj tanier.

A z takto zaťažených dverí si nakladá. Keď ho prosím, aby si plech normálne vybral na drevenú dosku, že zaťažuje dvere, tak hovorí, že to robia všetci a mám mu to vyvrátiť?

Som úplne mimo alebo tak niekto iný, iný muž , skutočne takto nakladá veci?

Ps: hanbím sa za neho tak, že nemám viacej slov

paulita
22. dec 2023

Ja na dvierka nekladiem ani prázdny plech. Možno by to pánty vydržali, ale načo skúšať? Ani môjho zručného muža nikdy nenapadlo položiť niečo na dvierka od rúry.

malinovka333
22. dec 2023

V zivote som toto ani len nepocula. Plech vyberiem na mriezku ktoru mam na linke alebo na drevenu dosku.mne sa da cely plech potiahnut na mriezke ale atalw plech vyberam a davam na pevne miesto

ptvw
22. dec 2023

@lelelienka ja pamätám mali sme takú a stvalo ma ze nebolo vidno 😁

jana_eyre_2
22. dec 2023

Chcela som napísat že rukami, ale tak keď čítam 😀

Dávam ho na varnu dosku lebo máme plynovú a ak je na nej niečo tak dávam na drevenú dosku na linke..

Na dvere nedávam nič, keby to aj nezaťažovalo.dvere, neviem si predstaviť mať otvorenú horúcu rúru pri troch deťoch a dvoch psoch čo mi sú furt za zadkom..

pbra40
22. dec 2023

Pozrite návod. V našom je uvedené, že sa tam nemajú pokladať predmety

ema22270
22. dec 2023

No toto by som nerobila, ak nechce vyvalit cele dvierka 😁😁😁 ale tak muzi 🤷‍♀️🤦‍♀️

dominikamacakova
22. dec 2023

Ja to tak robím keď nie je miesto na linke 🤔😂

sono2
22. dec 2023

Ale tak, nemalo by sa nič stať, pripadne pukne sklo. Stojí približne 1/3 z kúpnej sumy. Potom ju manžel zaplati.

lenkakravcova
22. dec 2023

Záleží od rúry. 🙂
Na starej More môžeš mať takto chladený aj plný pekáč s koláčom a nič sa nedeje.
Keď máš ale nejaké sklenené dvierka, tak tam by som to nedávala.
Ja si zvyknem vyberať z rúry tak, že potiahnem dopredu rošt a naberám 😃

fantaghiro21
22. dec 2023

Mam vysuvatelne mriezky,tak bud tak,alebo na dosku...

petrooshka
22. dec 2023

Cely cas sa snazim predstavit si,ako na tie dvierka zmesti aj plech aj tanier 😄 nikdy som takto nikohon nevidela nakladat 😄

hylary
22. dec 2023

Ja to niekedy tak robím ako tvoj muž.. a nič zle na Tom nevidím a ani nemám pocit že som divná

lillien123
22. dec 2023

To robia len ludia čo sú lenivý a nenasitny

j_m
22. dec 2023

Potešilo ma, že nemáte vážnejšie problémy… 👍😉

terry658
22. dec 2023

Ja to tak tiež s mužom robím,ka nie je miesto na linke. Nebola som zvyknutá ale muž ma to naučil. A je to fajn. Aj ťažký pekáč to unesie.

linki90
22. dec 2023

dovtedy to bude dávať na tie dvierka kým nepraskne sklo , potom pochopí a na novej rúre si to už nedovolí 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

mikadooo
22. dec 2023

Nie a keď to tak spravím, tak ma muž džube, že či chcem vylomiť dvierka alebo čo 😁😁😁. Keď sa nedíva (keď jem v inom čase ako on), tak si tak naložím 🤭.

maryetta
22. dec 2023

Tiez. Ani ja mama svokra nikto nedavame na dvierka.
Bud len povytiahnem mriezku. Alebo vylozim hore na sporak pripadne denko-loparik. Ale nadvierka nikdy.

h2
22. dec 2023

Mám 48 rokov, varím/pečiem cca od 15. Nikdy v živote som nepoložila pekáč, plech, ani nič iné na otvorené dvierka rúry.

laurabiagotti
Autor odpoveď zmazal
natalka13
22. dec 2023

Fuha to vam dvierka vydrzia? Ak 5kilovu hus+4kg pekac?
Ved vysuniem pojazdy aj s pekacom a naberam si ak som hnily vybrat pekac na linku.

natalka13
22. dec 2023

@laurabiagotti a kvoli comu? Ved staci vysunut pojazd a nic nemusis presuvat a potom zas dnu davat aby si zavrela dvierka.

muchotrafka298
22. dec 2023

Ja mam ruru Bosch a naschval som pozrela do navodu a je tam napisane, ze na tie dvierka sa nema nic pokladat, ani si sadat.

natalka13
22. dec 2023

@muchotrafka298 unika mi logika preco to vobec robia. Tolko ukonov navyse .

jasminet
22. dec 2023

vytahujem plech/pekac na drevenu dosku mimo rury. ale uz sa aj mne stalo, ze som v rychlosti polozila plech na dvierka, nasypala syr na zemiaky, alebo podliala kura a znovu supla do rury - ked som si vopred nepripravila dosticku.
ale aby si za manzela kvoli tomu hanbila??? to je teda trosku prehnane, nie?

muchotrafka298
22. dec 2023

@natalka13 ja tiez neviem, ale bol tu dobry postreh, ze ako vyberate plech z rury? No predsa rukami 😂 Tak to asi robi vacsina tak, ze to proste vybere a nepoklada to nikam medzi tym.

natalka13
22. dec 2023

@lelelienka Ale naco vobec pokladat na dvierka? Aj stare rury predsa mali mriezku na ktorej bol pekac polozeny. Vytiahnem podlejem posypem syrom zasuniem.
Ked ideme jest a dopieklo sa, tak vyberem cely plech pekac na linku. A uz nevratim so rury.

natalka13
22. dec 2023

@laurabiagotti a potom co urobis s plechom ked naberes jedlo?

marcipanovatorta
22. dec 2023

hlavne mu neargumentuj tym, ze 80 zien na modrom koniku mu odkazuje, ze to robi nespravne :D podla moznosti konik ani vobec nespominaj 😉

oblecenie99
22. dec 2023

No zvyknem pri kontrole kolaca vysunúť plech s s vysuvacim roštom, ale na dvierka by som nedala. Ale to ani môj muž, som na takéto (drahšie) veci hakliva, kebyže to vidím, neviem či by nedopadol ako ježibaba z pernikovej chalúpky 😅