Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
@reddflowerlife Prepáč, no ja keď som pozrela tvoje úvodné komenty, tvoj problém s organizáciou času, jedením/nejedením, tak mi ako prvé napadlo, že by som fakt nechcela byť pacient takejto nekoordinovanej lekárky. Môj muž je lekár, robil na internom, na chirurgii, traumatológii, na popáleninách, slúžil, mal príslužby, bežne 9 hodín robil na sále mikrochirurgiu... Jeho rekord bolo 32 hodín vkuse na operačke (v Brne sú lekári zrejme blázni), ale NIKDY nefungoval bez jedla, pitia či wc-ka, lebo vie, že to je základ, aby mohol pacientovi pomôcť. Ráno sa vždy normálne naje (tvaroh, proteínový jogurt a ovocie každý deň). Ja som učiteľka, ráno vždy chystám aj dieťa a keďže mám rada rannú kávičku a normálne raňajky + doma musím mať pred odchodom popratané, vstávam radšej skôr. V škole je potom už blázninec (7 vyučovacích hodín, cez prestávky dozory, porady, triednicke veci), obed niekedy až po druhej. Raňajky teda musia byť.
@uzmaprihlas tak môj muž bežne po čistení gangrenóznej nohy (plnej červíkov) či po operácii čriev jedol - to už neberieš fajnovo. 😁
@reddflowerlife bežne raňajkujem pri soferovani. Nachystam si to do boxu, hodím na spolujazdcove miesto a vyjedam.
@reddflowerlife tiez mi napada len to, ze pripravit si vecer desiatu a caj do termosky. Ako chodis do prace? Soferujes alebo sa vezies? Ak to druhe, tak najest sa v aute. Ja som teraz na RD a pred RD, ked som pracovala, boli sme bezdetni, takze mi netrebalo chystat deti a spala som do krajnosti. Tiez som lekarka a zacinala som.o 7, do prace cesta tak 15 min autom, vstavala som tak 6.20-6.30, takze ani som cas na to nemala, ale ani mi tak skoro po zobudeni nechutilo. Zvykla som jedavat bud pri pisani dekurzov alebo medzi vizitou a cestou na operacku. Samozrejme boli aj dni, ked som nesla na operacku, takto sa skor po vizite dalo najest v klude, ale stale daco bolo, prepustacky, prevazy, konziloa naninych oddeleniach, prip. ak som bola pridelena na ambulanciu, kde po sedeni a vizite cakala uz plna cakaren nastvanych pacientov, ze kde je nejaky lekar tak dlho (akoby sme doma spali este), tak to sa tiez velmi nedalo, lebo clovek si dobre rozmyslel, ci sa omeska este o 5 minut. Tiez som sa velmi pred 13tou na obed nedostala, castokrat, ked sme operovali, som jedla obed az kolo 15tej v plastovom obedari, bud zohriaty alebo polostudeny...
@dager ako pre koho, nie kazdy je nadherny ked sa zobudi 4:30.
Kazdopadne po rokoch praxe som nalicena za 5 minut, som cely den na ociach, jednam s ludmi, tak nemozem vyzerat ako lesana alebo prave zobudena lekla ryba ako niektore zeny.
@joannita máš pravdu, aj ja mám kolegyňu ktorá sa líči v práci a dobrú pol hodinu jej to trvá. No nemam pocit, že by to malo efekt 🤭 alebo teda že by to malo efekt lepší než 5 minútové líčenie.
@babulkomale tých 5, nech 10 minút je asi taký reálny čas,ktorý zaberie urobiť z umytej ženy nalíčenú, neviem čo sa dá s tými farbičkami robiť ďalšiu štvrť hodinu alebo viac. Myslím, že keby tie baby venovali 20 minút denne viac spánku, nemuseli by sa toľko machlit. Tiež som celý deň na očiach a nikdy mi to netrvalo viac ako 5-10 minút. Je určite horšie mať na očiach celý deň zmalovanu maškaru než umytú,upravenú ženu.
@dager ja som napr ešte ten level ktorý do 15min vtesnať aj orebehnitie vlasov zehliacou kefou🤣
@dager nemusime ist do extremov.
Niektore baby tienuju, vrstvia atd.
Myslim ze je to ako so vsetkym, niekto je rychlejsi, niekto je pomalsi aj s tym minimalnym mejkapom.
Pravidelne som dostavala otazky, ci sa mi chce vstavat, ci sa mi chce odlicovat, samozrejme ich kladli zeny, ktore sa o seba vobec nestarali, ziadne cistenie, ziadna rutina ranna ci vecerna. Som za zlatu strednu cestu vo vsetkom.
Pre mna je zakladny mejkap normou, rovnako ako umyt si zuby.
prečo jej radíte jesť za volantom ??? viac krát sa to tu opakuje, kde je jej bezpečnosť a bezpečnosť všetkých ostatných ,,okolo,, ?? a čo bude mať z takého jedla? skoro nič. Nájdi si pracovné miesto inde, lekárov je málo, potrebujeme vás ❤❤❤
aj keď by som radšej napísala, že nepotrebujeme 🙂
@alzbetka2011 Presne toto ani ja nechápem ako môže niekto radiť jesť za volantom. Nielenže je to na pokutu, ale ešte ohrozuje nielen seba, ale aj iných.
ved nebude si tam rezen krajat preboha, tu odpadavate niektore kvoli tomu jedeniu za volantom🙂) Ved len si odkusujem zo zemle a zeleniny, kazdu chvilu stojim na cervenej, tak naozaj nikoho neohrozujem, nebojte nic ;) To je to iste, ako sa napit pocas cesty
@lilianka28 pocula si o automatickej prevodovke?
Normalne si namacam nugetky do omacky a zajedam hranolkami 🙂 mam to vychytane, nikde ani fliacik.
@babulkomale Predstav si, že počula 🙂
Sama mám také.
@girlie_konik pri šoférovani máš šoférovať,nie jesť 🙈😳
@lilianka28 tak co riesis. Nevies soferovat?
@babulkomale Keď napíšem, že počas šoférovania sa nemá jesť, neviem šoférovať?
Veď keď myslíš, tak kľudne šoféruj a popritom jedz, telefonuj a nezabudnite sa ešte aj maľovať. Ale neraď tu, že je to normálne, bežné a správne.
dospelý ľudia -rodičia radia a robia toto ?? potom sa nečudujem čo tie deti stvárajú na cestách ...... nie dávno zomreli dvaja chalani pre nezodpovedného šoféra čo sa mu tiež zdalo že to v pohode zvládne, ako aj jesť za volantom !!
A teraz tu bude 10 strán o jedení za volantom... 🙄
@lilianka28 keby mi malo byt zle od hladu, tak sa proste najem aj za volantom. A nebudem sa pytat ludi, ako si mam nastavit budik o 15 minut skor 😂
No bud vstanes skor, alebo nebudes ranajkovat, myslim, ze 10 min. uplne staci. Vstan, daj varit vodu do konvice a vyuzi cas, kym zovrie napr na umytie, priprav ranajky, zalej caj, kym vychladne, chod sa obliect, no a potom mozes ranajkovat.
@veronicka88 to síce nerobím, ale áno. Trvá mi presne 20 minút vojsť do vane, dať sprchu, umyť vlasy, potom sa dať do sucha,obliecť,namachlit a usušiť vlasy. Ale zvyčajne si vyhodim z kopýtka a dam si na to aj 30 minút,lebo môžem 😆 takže keď dám sprchu a vlasy večer, ráno mám tých 10-15 minút k dobru. My zvyčajne do škôlkarom vstavame naraz a za hodinu už je niekedy aj v škôlke.
@babulkomale chápem, veď každý to má inak. základný makeup mám aj ja v rutine, aj úpravu vlasov. Len teda nemusim so sebou veľa pracovať,aby som vyzerala dobre a vždy hovorím, že nejdem na natáčanie ale do roboty, takže o toľko to mám ľahšie.
@dager tiez si nerobim divadelny 😃
@reddflowerlife ahoj, ja tiež pracujem v nemocnici, v ambulancii začíname ordinovat 7:00, do práce chodím na 6:30 naranajkujem sa a vypijem teplú kávu v práci. Na obed chodíme koľkokrát až o 13:30-14:00 keď je veľa prace. Deti sú v škôlke od 6:15. 6:00 idem z domu 🙂
@reddflowerlife????
@reddflowerlife pozri napríklad toto
www.foodio.sk
Termosku mám detskú, značka miniland, ešte z čias keď bol malý bábo, takže overená je a nehľadala som inde aj preto, lebo malá objem 350ml, čo mi vyhovuje. Totiž podmienkou na udržanie teploty udanej výrobcom je plná fľaša, s menším objemom aj kratšie udrží teplotu. Túto značku mám overenú, naozaj som večer naliala vriacu vodu a ráno bola stále horúca. Pozri v linku dospelácku verziu a možno nájdeš aj niečo iné, čo ti vyhovuje lepšie.
https://www.noelo.sk/termoflasa-deluxe-gold-500ml
@vespertine vsak dozor sa hadam striedate, ci nie??

@joannita určite veľká strata času