Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
@viestta je mi výborne, celý deň sme boli v lese na bicýku 😙👉
Vstávam do prace o 4 niekedy aj o pol štvrtej. Keďže polhodinu po zobudení nemôžem jest kvôli liekom, kávu alebo čaj vypijem v aute po ceste do práce. Pripadne si priprav shake, vypijes za pár minút.
Druhá možnosť stravu sa spôsobom IF keď žiadna rada pre teba nie je dobrá. Kto chce hľadá spôsoby kto nie dôvody
@daniela2202 tak si to uzivaj a neryp.
@reddflowerlife pozri, to u vas vsetci tak pracuju ako ty?
Ak ano, treba povedat managementu.
Ak nie, musis sa sama naucit nastavit hranice. Cas na jedlo potrebujes - to nie je nieco, co sii vymyslas.
Takze, rano o 10 minut skor, nieco trple vypit. Po 4 hodinach najnrskor (tak o 11) mas pauzu na obed. Aaj ked len 15 minut ale nieco zjes. Za dalsie 4 hodiny tiez.
S tym ti nikto nepomoze, musis sama.
A ked budes normalne jest, budes sa aj citit lepsie, bude sa ti lahsie vstavat a crle to koliecko bude znesitelnejsie.
@reddflowerlife chod vecer skor spat, ked mas rano problem so vstavanim. Ja niektore dni vstavam uz pred 5 a prve co urobim idem ranajkovat. Som zvykanuta kazdy den ranajkovat a neviem si predstavit byt bez ranajok.
@reddflowerlife na akom oddeleni robíš? Neviem si predstaviť takto fungovať.
Ešte som sa nestretla s tým, ze by bol stále na oddelení len jediný lekár, maximálne tak cez víkend alebo sviatok,ale aj tak bol stále ešte nejaký "konzultačný" doktor na telefóne alebo mal službu na UPS
A to už fakt mam za sebou nejaký ten rôčik práce, no toto fakt som ešte nezažila
@tinka.binka No nema tam velmi kto robit, som tam len ja a primar, ja ako jeho verny poskok.. sestry uz neviem ako to riesia, ci tiez nic nejedia
@reddflowerlife ty už máš mega stres pred tým, ako prídeš vôbec do roboty. Strašne neskoro vstavas/prichadzas do prace. Musíš sa prestaviť, začať skôr chodiť spať a aspoň o 20 minút skôr vstávať, aby sa sa naranajkovala buď doma alebo v práci. Tiež som sama na oddelení, jem po príchode do prace, počas toho ako zapnem PC. Je to moja pokojná 15 - minútovka,potom začína ten kolotoč ako u teba, ale tym, ze odpadne hektické ráno lepšie sa to bude znášať zvyšok dňa
@mousegirl A o kolkej chodis spat? Ja aom skusala ze uz o 20:00, ale to mi nepomohlo lebo aj tak som nedokazala rano vstat
+ manzel nasraty preco idem skoro spat a sa mu “nevenujem” , nic doma porobene .. bla bla.. potom ani doma nestiham
@jaskolka nechcem pisat presne, ale je to oddelenie s tym ze ten odbor ma aj ambulanciu, cize jak skoncim pracu na oddeleni este idem na terror cislo dva - ambulantni pacienti
@viky173 o kolkej chodis spat ?
@reddflowerlife neviem si skutočne predstaviť takéto fungovanie. Robila som interné a orl lôžkové oddelenia, teda he jasne, ze mali aj ambulanciu, no nikdy nebolo tak, ze by doktor, ktorý skončil prácu na oddelení, šiel ešte ba ambulanciu. Áno, robili aj ambulanciu, ale vzdy ba to mali vyhradené dni, teda ambulantny v ten deň bol len pre ambulanciu.
Netuším, kde to tak funguje, ako píšeš, ale podľa mňa to nie je normálne a ja by som sa šla asi sťažovať vedeniu,na prestávku v práci má nárok každý.
Neranajkujem odjakživa,moje raňajky sú ☕,na ktorú už teším večer..
Klobúk dole pred Tvojou obetavou prácou ❣️
takže robíš aj za kolegyňu čo je dlhodobo na PN? tam treba riešiť zástup a nie týranie jedného normálneho lekára, čo maká tak, že nestíha jesť. Dobrých lekárov je málo, nenechaj zo sebou zametať.
@reddflowerlife urob si ovsenu kasu vecer do ladnicky s tvarohom napriklad ,rano uz len ovocie do toho.ovsena kasa si ranajky jedine ktore ma tak zasytia ze nemusim do 13tej noc jest a niesom.hladna a medzi tym este aj cvicim
.to si normalne zjedz.v praci,nieje mozne aby clovek takto fungoval,mne je tiez zle ked sa nenajem
@jaskolka ambulancia je “otvorena” pravidelne od 9tej, ale kedze kolegyna ktora je atestovana je dlhodobo PN, tak tam chodim dost casto ja alebo primar, cize rychlo pozapisovat porobit na oddeleni a potom utekat dole na ambulanciu… Na vedeni nepochodim, oni dokonca tvrdia, ze mame malo pacientov 😀😀 ze nemam sa na co stazovat.
@stastnamanzelka Presne toho sa bojim, za to potrebujem radu, co robit a ako si ine zeny dokazu zmenezovat ranajky
Vsak ranajky si nachystaj vopred vecer a rano vstan o 10min skor. Uplne jednoduche
Tych 10min spanku by Ta aj tak nespasilo
@reddflowerlife podľa mna obedujes veľmi neskoro na to, kedy chodíš do prace. Buď presunúť obed o nieco skôr- aspon o hodinu, alebo sa naranajkovat ráno poriadne, no rozumiem že sa to nedá, ja tiez cez pracovny týždeň neviem nič zjesť ráno, pritom idem do prace až na 10:00. No vstávam o 8:30.. tiez človeku nechuti hneď ked vstane. Ale zas cez vikendy sa zobudím aj oveľa skôr a hneď musim nieco zjesť 😀 je to sranda, nemám to stále ale deje sa to niekedy. Ja sa snazim ráno zjesť aspoň jogurt, v práci si dám ovsenu tycinku a potom obedujem okolo 12:30. A tiez prídem domov a zjem všetko 😀 podľa mna to tak má väčšina
@reddflowerlife To, že nestíhaš raňajky, je tvoj problémy. Nehovor, že si večer nemôžeš do termosky nachystať čaj/kávu a do chladničky nejaký rožok. A tiež neverím, že nie si schopná vstať o 10 minút skôr, aby si to zjedla.
A snáď ako lekárovi ti tu nebudeme písať, ako táto tvoja životospráva má vplyv na zdravie.
Čo sa týka obedňajšej prestávky v práci, to je už iná vec. Tu je hrubé porušovanie zákonníka práce zo strany zamestnávateľa. Kľudne môžeš podať podnet na Inšpektorát práce.
https://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legisla...
V práci ste teda dvaja (ty a primár), takže na obed máte možnosť prestriedať sa tak, aby oddelenie neostalo bez lekára. O tvojom nároku na obednú prestávku nerozhoduje primár - ty na ňu nárok máš.
@reddflowerlife po ceste nemozes jest? Pripravis si vecer oblozene pecivo a cestou do roboty budes jest
@mmoni89 ja som práveže z ovesnej kase neskutočne hladná, ja môžem zjesť aj za plnú misku a dať si dotoho tonu ovocia a za hodinu som hladná
Už som tak pracovala ako ty ...na ARE a už nikdy viac, viem čo je nejesť a nepiť a nemoct ísť na WC, teraz máme pohodu, jesť môžem kedy chcem pokiaľ mám podrobené a je kľud, pri najhoršom tam mám kolegyňu ktorá by urobila za mna čo treba. Moje kolegyne a aj náš lekár stíhajú aj fajčiť 😁.
@reddflowerlife možno od veci poznamka...nedá sa ti chodiť do práce už v uniforme? Ušetrila by si par min na prezliekaní a to by si mohla niečo malé zjesť
@bielacalendula chodila som tak a nahlasila ma nemocnicna epidemiologicka na riaditelstvo ze chodim “po vonku” v nemocnicnom obleceni 😅
Ked uz tu pisete tie termohrnceky a termosky, poradte take, ze ked si do nich vecer dam caj, bude teply aj rano. Lebo zatial som mala len take, ktore udrzali teplotu max 2 hodiny

Autorka, aj ked chapem ze v tvojom povolani je praca intenzivna, toto tempo je skutocne prilis-je to neunosne; ako by tam mali byt skutocne dvaja z vas ale nie su a Ty potom takto kmitas lebo robis za dvoch.
Na tvojom mieste by som si zacala pozerat ine ponuky prace-lebo ak sa aj nakoniec prinutis vstat o 10 minut skor aby si sa najedla, to neriesi ako fungujes zvysok pracovneho dna.