icon

Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?

reddflowerlife
4. feb 2024

Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…

azzflo
4. feb 2024

Vstan o 10-15 minut skor a normalne sa najedz. Ked sa ti tazko vstava, daj si budik/telefon dalej od postele, aby si musela fyzicky vstat a tak ho vypnut.
Vecer si mozes nieco predpripravit, napriklad uvarit a ocistit vajicka, umyt zeleninu, urobit nejaky sunkovo/syrovy tanier, nachystat kavu/cajovy sacok do salky 😀 pripadne si pozri overnight oats, upec si nejake egg muffins na cely tyzden dopredu. Aj ovsena kasa trva max 5 minut.

reddflowerlife
autor
4. feb 2024

@pribinak a hlavne mne nestaci tycinka do ruky nejaka mala musli.. to pre mna nie je nic a hned som hladna

jaskolka
4. feb 2024

@reddflowerlife tak máš tieto možnosti
1.ramo vstať skôr a dat si aspoň niečo malé
2.jest počas cesty do prace
3.jest počas práce, pri písaní vizit a podobne.
4.ist na obed aj keby co bolo
Jednoducho iná rada a možnosť neexistuje. Robila som roky v nemocnici, mali sme aj tak, ze len jeden doktor, nebolo to však pravidelne, no stalo sa, ale vtedy proste jedol pri počítači, alebo normálne sadol k nám do sesterskej izby a hotovo. Na obed tiež šiel, aj keby vozíky padali, neviem, kde robíš, ze si neustále len sama na oddelení? Ved musíš vedieť, ze takto sa dlhodobo nedá existovat, zarábas si na problémy s trávením a vieš, ako sa hovorí - cintoríny sú plné nenahraditeľných ľudí.

reddflowerlife
autor
4. feb 2024

@jaskolka no stalo sa mi napriklad, ze som sla na obed, a presne vtedy bolo pacientovi zle, sestry volali na pevnu linku na moju izbu, ja som bola na pbede - a uz bol zapis do chorobopisu od nich, ze s lekarom sa nevieme spojit / nepritomny na oddeleni. Tak akoze nechapem kedy mam ist na obed.

osky
4. feb 2024

@reddflowerlife
Kedze to mas takto,tak by som ti fakt radila nosit si jogurtovy napoj,smoothie,rozmixovanu zeleninovu polievku,ovocnu ci zeleninovu stavu v mensej termoske,ktoru mozes mat pri sebe alebo niekde poruke a proste toto vypit na ranajky,dalsiu porciu na desiatu..nejedna sa totiz len o hlad.
Ale telo potrebuje ziviny.
A pit musis cize nieco taketo tekute zvladas....mi nehovor,ze do tej 13.00 sa nestihhas ani napit,lebo to by bol iny pruser.
Plus by som mala vzdy vo vrecku rovnosaty nejake celozrnne kekse,krekry,kt.si obcas mozem dat do ust.
Dobre su aj orechy ci tekvicove semienka...ale surove,neprazene,nesolene!
Zasytia a su zdrave.
Zasa toho nepotrebujes neviem kolko doobeda.
Ale proste neostat uplne hladna.
Potom o 13.00 teda za kazdu cenu obed!
A poobede uz doplnit co chybalo-zelenina,ovocie....
To uz zvladas

summer23456
4. feb 2024

Malo ľudí spáva cez týždeň do šiestej, čiže to máš luxus, vstan skôr,telo si zvykne. Ja vstávam 4:20.

mclissa
4. feb 2024

Nechapem tvoj pristup. My ti ten cas na ranajky nevyrobime. Ja rano mam vyhradeny cas 15 minut na urobenie caju, wc, zuby, cistenie tvar, 15 minut make up, 5 minut na oblecenie, vlasy a 15 miniut na ranajky. Kazde rano mam banan a zeleny caj. A ty si mozes nieco dzobnut aj pri tom pocitaci. Popripade zjedz nieco po ceste z auta do prace. Ved nejake pecivo, banan, tycinku nejes pol hodinu.

zobaka
4. feb 2024

ráno prídem do práce a kým zapínam Pc, (tiež začínam skôr) rýchlo si uvarím kávu, nasypem granolu do jogurtu a chrumem popri pc, doma by som nestíhala a ak, tak ja ráno po zobudení neviem jesť na povel, necítim hlad

pribinak
4. feb 2024

@reddflowerlife tak nie tyčinka, ale rožtek, jablko banán jogurt kasa … čokoľvek

Veď ty si vieš utvoriť priestor, veď nerobis za pasom

wolf_
Autor odpoveď zmazal
summer23456
4. feb 2024

Zjesť nejaký rožok s čajom trvá 5 minút. Snáď sa svet a nemocnica nezrúti,keď si nájdeš 5 minút pre seba aj počas práce.

zuz987123
4. feb 2024

@reddflowerlife tak nemusíš len pečivo.. Teoreticky si môžeš dať aj ovocie do dózy a napichovať si 😀 take niečo no..

viestta
4. feb 2024

@reddflowerlife ked ti nestaci tycinky, priprav si do chladnicky napoj, rano kym umyjes zuby ho zohrejes v mikrovlnke, prelejes do termosky a cestou do prace ho vypijes. K tomu zahryznes proteinovu tycinku a mas ranajky vybavene. Kolkrat dojedam rozok cestou na autobus, viem, nic idealne ale nechodim do roboty hladna.

reddflowerlife
autor
4. feb 2024

Viete co mi raz povedal primar ? uzasny.. Ze ja v praci nemam ziadnu nariadenu prestavku na desiatu ani ranajky, mame narok len na obed v praci, nic ine… Este neiekedy aj krivo pozeral ze co si to dovolujem jest .. Dokonca ked som zacinala bol problem ze preco idem na obed ked je este plno prace 😀
Asi to urobim tak ze si dam do pracovnej
chladnicky niekolko jogurtov, pokupim si musli a budem si to do toho davat. A asi jest pri PC, alebo surovo proste si najdem ten cas ze nebudem utekat hned pisat, ale najprv sa najem, a az tak budem pisat… Musim to asi takto proste razne urobit.

summer23456
4. feb 2024

@reddflowerlife a pán primár papa tiež až o 13tej?

januska12323
4. feb 2024

Ty sa proste nevieš zorganizovať. Ak nevieš ráno vstať skôr nachystaj si večer, ráno len ohrej a jedz cestou do práce alebo kým sa oblečieš do uniformy. Doobeda tiež musíš mať prestávku, to ani nepiješ a nechodíš na záchod?

summer23456
4. feb 2024

@reddflowerlife po tuším 4 odpracovaných hodinách má bežný človek nárok na prestávku,neviem ako je to v zdravotníctve,ale tiež asi by si mala mať nárok skôr ako pred koncom smeny.

zorkahorka
4. feb 2024

Ak chodis busom, tak v buse

anjelicek26
4. feb 2024

Takych nenahraditelnych sú plne cintoriny.. Priorita si ty a vždy sa musíš dávať na prve miesto. Potom všetko ostatné.

reddflowerlife
autor
4. feb 2024

@januska12323 vela krat sa mi stalo ze som nic nevypila, ale teraz uz mam pravidlo ze si davam jednu velku mineralku vedla PC nech mam na ociach vodu ze musim pit

januska12323
4. feb 2024

@reddflowerlife pan primár asi nečítal zákonník práce, asertívne mu vysvetli, že si tam sama a veci spravíš kedy stihneš alebo ťa má skoliť vyčerpanie? To by som chcela vidieť ako by pindal keby ostaneš 2 týždne na PN kvôli žalúdočným problémom napr.

vanilkovazmrzka
4. feb 2024

Tak ty mas hlavne problem s asertivitou… proste nemozes zo seba nechat robit handru. To, aby si za seba mala zastup, je povinnostou riaditela. Ty nefungujes na solarnu energiu, si clovek. Ked si chora tak co? Nemocnicu rovno zatvoria?

zuzanockamt
4. feb 2024

@reddflowerlife Vstávam o 4-tej a všetko krásne ráno stíham. V pokoji. Vychystať seba a dve deti. O 6:45 s jedným dieťaťom odchádzam z domu, zavediem ho do MŠ a idem do práce, kde musím byť najneskôr do 7:30. Ale nie vždy raňajkujem, väčšinou len káva, v robote ovocie alebo až obed okolo 13-tej.

osky
4. feb 2024

@reddflowerlife primarovi odkaz,nech si za teba hlada nahradu.
Lebo s takymto zivotnymstylom ta bude mat coskoro na oddeleni,ale v tej druhej casti-hospitalizovanu.
A potom si ho nechas cely cas sediet pri sebe,aby sa nemohol ist ani vycurat.....
Somar....

simsalabim
4. feb 2024

@reddflowerlife vstavam pred piatou a mobil mam 2m od postele - aby som vstala. Hned vstanem, vypnem ho, idem dolu do kuchyne, postavim na caj, wc, zalejem caj, vezmem hrncek s cajom hore do kupelne. Umyjem sa, namalujem, popri tom vypijem caj, idem dolu do kuchyne a urobim si kasu alebo musli (nieco, co nemusim moc zut). Zapnem pc a pri citani sprav ci mk to do seba nasilu napcham. Urobim kavu do termohrnceka, obleciem sa a idem. V praci mozem jest az okolo 12.30, preto sa rano mudim prinutit jest. Co ti poviem, to vstavanie a jedenie nasilu je nic moc. Skore vstavanie ma naozaj stresuje a pocas lockdownu dom zistila, ze ma vplyv aj na moju hmotnost…

reddflowerlife
autor
4. feb 2024

@vanilkovazmrzka Ked som chora robi primar a tvari sa velmi urazene ze som ho chudaka nechala sameho

kvietok2012
4. feb 2024

Vstávaj 5.50h a stihnes sa aj najesť. Večer si priprav rohlik, zeleninu, alebo hoci čo ine...mi nehovor, ze sa nevies zobudit o 15minut skôr...a na obed by som chodila o 12h. a pan primar nech sa "zobudi"...

daniela2202
Odpoveď bola odstránená
tinka.binka
4. feb 2024

Nechapem, to si naozaj lekarka? Prepac, ale nie si nenahraditelna. Normalne si najdi na seba po odberoch cas 10 minut a najedz sa. Ja si tiez robim ranajky doma a najem sa v praci. Akoze keby si sedela tzých 10minut na wc, to by ti tiez vyvolavali, ze preco nemas nahodene vizity? Divne. Sama si to robis, sama tu na vsetko pises, ze nevies, nedokazes, neda sa. Akoze naozaj... dievca a keby mas k tomu dve deti, ktore rano chystas do skoly? Rano desiatu, obom, kazdemu samozrejme podla preferencii uplne inu, teply caj do termosiek, ranajky a obed pre seba, nachystat obom oblecenie, zobrat veci na treningy, v praci od 7,30 a poobede dalsia sichta behanie po treningoch, varenie, priprava do skoly, upratovanie... vstavam o 6:00. Prepac, ale nehovor mi, ze tebe nie je umoznena 10 minutova pauza, aby si si zjedla kasu, jogurt, roztek ovocie... Normalne sa za seba postav! TO akoze vsetci, co tam robia takto otročia?? Neverím tomu...

viestta
4. feb 2024

@daniela2202 uz je ti dobre?