icon

Ako upiecť koláč bez mlieka?

26. dec 2024

Viete mi poradiť nejaký koláč z ničoho?
Nemám doma mlieko.
Malm kocku droždia, vajcia, mrazené ovocie, 125g masla, čokoladu nemam.. mozno este by sa nejake veci nasli ale hlavne to mlieko je problem

Strana
z2
simsalabim
26. dec 2024

@zuzanockamt a ako inak nazves pudingovy prasok uvareny s kompotovou stavou? Ved je to stale puding, ale s kompotovou stavou 🤷‍♀️ A v tom kolaci to podla mna musi byt uplne ok.

pralinka86
26. dec 2024

Klasicky pernik, namiesto mlieka napr ovocny nesladeny caj. Uplne dobre to funguje.. a na vrch co mas ..

zuzanockamt
26. dec 2024

@simsalabim ok, veď v tom koláči, čo tu pridala @lindous netvrdím,že to nie je ok. Poznám ten koláč. Ale tváriť sa, že v každom recepte nahradím mlieko vodou?

lenkakravcova
26. dec 2024

Kokosové pusinky
Šuhajdy
Müsli koláč

simsalabim
26. dec 2024

@zuzanockamt ano, v kazdom to mozno nejde, take palacinky by asi neboli ok, no napr v kysnutom ceste to ide urcite.

zuzanockamt
26. dec 2024

@simsalabim Áno, aj v kysnutom. Ale vždy robím podľa receptu. Do buchiet, knedle, doliek dávam mlieko ako má byť. Do chleba vodu. Nech to chutí tak ako má.

martul
26. dec 2024

@viestta ale kde, aj si to už skúšala? Preboh veď mlieko je úplne niečo iné ako voda, puding z vody je nechutné nič.

simsalabim
26. dec 2024

@zuzanockamt ja som dlho davala do kysnuteho iba vodu. Dcera mala alergiu na mlieko a v tom case aj soju a nic ine pred viac ako 20 rokmi nebolo. Sem tam sme zohnali ovsene mlieko… chutovo to nebolo vobec poznat.

zuzanockamt
26. dec 2024

@simsalabim Ja cítim rozdiel. A mlieko používam len plnotučné do všetkého. Čerstvé.

bielasovicka
26. dec 2024

Preboha, ja mal plnú chladničku koláčov. To ti nič nezostalo, alebo si nič neupiekla na sviatky? 🤣

viestta
26. dec 2024

@martul mnohi, ktori nemozu laktozu pecu s vodou, napriklad aj palcinky. A ano, skusala som piect s vodou. Kedn nevies ani to nezistis. Puding je hadam nieco ine ako kolac. Ci?

martul
26. dec 2024

@viestta ten kto nemôže laktozu tak si kúpi bezlaktozové mlieko. Puding s vodou spozná každý, to sú neporovnateľné chute.

deti95060810
26. dec 2024

@martul ale ten puding ide na koláč... to má byť sladké, že je s vodou ani nespoznáš... koláč sladký, puding sladký... to je úplne v pohode...
do kysnutého cesta vždy len vodu... načo mlieko. kolegyňa trepala do cesta šľahačkovú smotanu - zbytočnosť. skryté kalórie...

viestta
26. dec 2024

@martul kde pisem, ze ma uvarit puding s vodou? Ja som myslela, ze v ceste, v ktoromkolvek, moze pouzit vodu miesto mlieka ak ho nema. A nie kazdy moze aj bezlaktozove mlieko, pretoze okrem laktozovej intolerancie je tu aj ABKM. Vtedy ludia bud pouziju rastlinne nahrady mlieka alebo pouzivaju vodu. A aj ti, ktori zabudnu mlieko kupit, mozu pouzit vodu. Svet sa kvoli tomu nezruti a ten kto nevie, ze tam mlieko neslo na to ani nikdy nepride

zuzanockamt
26. dec 2024

@viestta Ten rozdiel brutálne cítiť.

viestta
26. dec 2024

@zuzanockamt ja ho necitim, co teraz s tym spravim? 🙄

martul
26. dec 2024

@viestta neraď autorke. Už som to nie raz písala, že sa nemusíš silou mocou v každej téme vyjadriť a zle radiť.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
26. dec 2024

@deti95060810 fuha, no ja mam toho plno ako by malo prísť koniec sveta😄. A koláče som dnes dávala aj do mrazaku na horšie časy..

viestta
26. dec 2024

@martul ja som poradila podla mojich skusenosti. Mas s tym problem?

deti95060810
26. dec 2024

dievčatá ja neviem prečo sa hádate... mám niekoľko dielov asi 15 Recepty zo života.... presne vám môžem odfotiť recept kde sa robí koláč s pudingom na vrchu - z vody resp. zo sirupu zo zaváranin...sú to recepty ktoré sú odskúšané ešte skôr ako ich vydali...
názov - Bublanina s pudingom... diel č. 8 str. 112

martul
26. dec 2024

@viestta autorka potrebovala napiecť pre návštevu, podľa tvojich rád napecie akurát tak pre sliepky.

bielasovicka
26. dec 2024

@deti95060810 to musíte byť pekne veľká rodina😊. Síce je pravda ze ja som len sama, ale deti tu boli a aj tak toho dosť zostalo.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
26. dec 2024

@martul prosím ťa nepreháňaj...
kroť svoje emócie... ak nemáš skúsenosti, načo komentuješ.
chceli sme autorke len poradiť.

viestta
26. dec 2024

@martul 🙄

martul
26. dec 2024

@deti95060810 nepreháňajte, mám skúseností habadej.

Strana
z2