Ako upiecť koláč bez mlieka?
Viete mi poradiť nejaký koláč z ničoho?
Nemám doma mlieko.
Malm kocku droždia, vajcia, mrazené ovocie, 125g masla, čokoladu nemam.. mozno este by sa nejake veci nasli ale hlavne to mlieko je problem
Klasicky pernik, namiesto mlieka napr ovocny nesladeny caj. Uplne dobre to funguje.. a na vrch co mas ..
@simsalabim ok, veď v tom koláči, čo tu pridala @lindous netvrdím,že to nie je ok. Poznám ten koláč. Ale tváriť sa, že v každom recepte nahradím mlieko vodou?
Kokosové pusinky
Šuhajdy
Müsli koláč
@zuzanockamt ano, v kazdom to mozno nejde, take palacinky by asi neboli ok, no napr v kysnutom ceste to ide urcite.
@simsalabim Áno, aj v kysnutom. Ale vždy robím podľa receptu. Do buchiet, knedle, doliek dávam mlieko ako má byť. Do chleba vodu. Nech to chutí tak ako má.
@zuzanockamt ja som dlho davala do kysnuteho iba vodu. Dcera mala alergiu na mlieko a v tom case aj soju a nic ine pred viac ako 20 rokmi nebolo. Sem tam sme zohnali ovsene mlieko… chutovo to nebolo vobec poznat.
@simsalabim Ja cítim rozdiel. A mlieko používam len plnotučné do všetkého. Čerstvé.
Preboha, ja mal plnú chladničku koláčov. To ti nič nezostalo, alebo si nič neupiekla na sviatky? 🤣
@martul ale ten puding ide na koláč... to má byť sladké, že je s vodou ani nespoznáš... koláč sladký, puding sladký... to je úplne v pohode...
do kysnutého cesta vždy len vodu... načo mlieko. kolegyňa trepala do cesta šľahačkovú smotanu - zbytočnosť. skryté kalórie...
@martul kde pisem, ze ma uvarit puding s vodou? Ja som myslela, ze v ceste, v ktoromkolvek, moze pouzit vodu miesto mlieka ak ho nema. A nie kazdy moze aj bezlaktozove mlieko, pretoze okrem laktozovej intolerancie je tu aj ABKM. Vtedy ludia bud pouziju rastlinne nahrady mlieka alebo pouzivaju vodu. A aj ti, ktori zabudnu mlieko kupit, mozu pouzit vodu. Svet sa kvoli tomu nezruti a ten kto nevie, ze tam mlieko neslo na to ani nikdy nepride
@viestta Ten rozdiel brutálne cítiť.
@zuzanockamt ja ho necitim, co teraz s tym spravim? 🙄
@deti95060810 fuha, no ja mam toho plno ako by malo prísť koniec sveta😄. A koláče som dnes dávala aj do mrazaku na horšie časy..
dievčatá ja neviem prečo sa hádate... mám niekoľko dielov asi 15 Recepty zo života.... presne vám môžem odfotiť recept kde sa robí koláč s pudingom na vrchu - z vody resp. zo sirupu zo zaváranin...sú to recepty ktoré sú odskúšané ešte skôr ako ich vydali...
názov - Bublanina s pudingom... diel č. 8 str. 112
@deti95060810 to musíte byť pekne veľká rodina😊. Síce je pravda ze ja som len sama, ale deti tu boli a aj tak toho dosť zostalo.
@martul prosím ťa nepreháňaj...
kroť svoje emócie... ak nemáš skúsenosti, načo komentuješ.
chceli sme autorke len poradiť.
@deti95060810 nepreháňajte, mám skúseností habadej.

@zuzanockamt a ako inak nazves pudingovy prasok uvareny s kompotovou stavou? Ved je to stale puding, ale s kompotovou stavou 🤷♀️ A v tom kolaci to podla mna musi byt uplne ok.