icon

Ako variť chutne, lacno a bez rúry?

pentium3_net
Včera o 13:48

Ahojte, čoskoro idem do podnájmu a bohužiaľ nemám v byte rúru, je tam len dvojplatničkový sporák a mikrovlnka. Teplovzdušnú fritézu mi nepovolili kvôli tomu, že mám energie započítané do podnájmu, ktorý platím mesiac vopred.

Zatiaľ mám zapísané recepty na rôzne omáčky na cestoviny, smotanové, paradajkové, zopár polievok. Asi si budem musieť robiť poké misky, lenže neviem kde zohnať lososa alebo tuniaka vysokej kvality v Trnave.

Máte poprípade ešte ďalšie recepty, ktoré by sa dali realizovať v tejto situácií? Budem veľmi vďačná za rady, nechcem skončiť na vifonkách. 🙂

Strana
z2
zmrzlinka2021
Včera o 13:50

@pentium3_net

Teplovzdušnusna friteza?

a0
Včera o 13:55

@pentium3_net akože ako ti nedovolili použiť teplovzdušnú fritézu? Tak snáď aspoň vysávač si zapnúť môžeš a mobil nabiť 🤦‍♀️. Niektorým ľudom dobre prepína a druhí im to tolerujú…

anonym_b51e25
Včera o 13:59

Čo umelá dnes nefunguje? 🤦🏼‍♀️

katkaseiner
Včera o 14:00

kupila by som si remosku, v nej aj kolac, maso, cokolvek upecies. A úprimne, nepytala by som sa ci mozem. Elektrinu si platis sama predsa... este ti za chvilu budu limitovat ze tam mozes spat len do tyzdna 6x 🤦

lindous
Včera o 14:06

Mäso všekty druhy sa dajú pripraviť na sporáku rôzne, na prírodno, vyprážané (aj syr, karfiol), v cestíčkach, na šťave, soté sa dá variovať na rôzne spôsoby podľa toho čo je v chladničke a prílohy vieš tiež obmienať... zemiaky, batáty, varené, kaša, opečené na panvici, pyré v kombinácii s rôznou zeleninou, grilovaná zelenina, anglická zelenina, ryža, ryžové rezance, cestoviny, halušky, tortily... atď, atď... nejdem sa vyjadrovať k podmienkam majiteľa, to si dorieš už ty, ja by som sa tiež nepýtala, ale možností čo variť bez rúry je nespočet 🙂

anonym_9498a5
Včera o 14:07

@pentium3_net máš na nájomnej zmluve rozpísané koľko je platba za energie a koľko platíš majiteľovi?

anonym_1a3cb7
Včera o 14:07

Aký je rozdiel či budeš mať hodinu zapnutu platnu alebo fritezu? Ta možno ešte aj menej spotrebuje ako tá platňa. Nerozumiem. Ináč ja tak mám a varím si veľmi dobre.

zuzanaete
Včera o 14:08

Elektrina zahrnuta v najme. Dufam pre tvoje dobro, ze mas v zmluve rozpisane zalohy zvlast za elektrinu, plyn, kurenie, vodu. Ak nie, tak sa tam ani nestahuj. Toto zavana pruserom, ked nedovolia fritezu, lebo elektrina je zahrnuta v najme. Fen ti dovolia poizivat? V zivote by ma nenapadlo riesit s najomcami, aky spotrebic budu pouzivat.

sara07
Včera o 14:26

riešial by som to remoskou alebo potom je tefal taky pekač kde sa da varit, piect
uprimne bud upravit najom alebo najst nove

parvinka0001
Včera o 14:41

Tiež by som chcela vidieť tu platbu za elektrinu,lebo toto je ozaj choré . Fen,žehličku môžeš používať? Máš aj nariadené koľko môžeš nabíjať mobil

sara07
Včera o 14:42

podla mna tu dvojplatničku ma tam schvalne aby čo najmenej varila alebo vôbec

anonym_7a6a41
Včera o 14:56

ja by som do takeho podnajmu veru nesla.Ti budu s tebou este mavat ze sa budes cudovat.Nebrala by som to na tvojom mieste alebo cim skor hladala nieco ine a hlavne s normalnymi podmienkami a pakovala sa kade lahsie

januska12323
Včera o 15:07

Ani by mi nenapadlo pýtať sa na fritézu, akože bude kontrolovať čo si tam donesieš? Inak bez rúry sa dá variť všetko okrem koláčov.

bbwwoman
Včera o 15:19

@pentium3_net platnička nieje ideálna otec na takej varil dlho a není to ono
Teplovzdušná friteza by ti to veľmi uľahčila
Určite si ju zaobstaraj
Pripadne merač spotreby porovnaj si koľko ti žerie tá platnička a friteza
Nemôžu ťa tak obmedzovať
Nehovoriac o Tom že friteza je jednoduchšia
Môžeš napísať viac o podmienkach v zmluve ? Lebo toto je dosť obmedzujúce

pentium3_net
autor
Včera o 15:19
@a0

@pentium3_net akože ako ti nedovolili použiť teplovzdušnú fritézu? Tak snáď aspoň vysávač si zapnúť môžeš a mobil nabiť 🤦‍♀️. Niektorým ľudom dobre prepína a druhí im to tolerujú…

@a0 Bohužiaľ je to realitná kancelária čo má pod správou ten byt, keby to bol normálny nájomník, neboli by s tým problémy...

pentium3_net
autor
Včera o 15:26
@zuzanaete

Elektrina zahrnuta v najme. Dufam pre tvoje dobro, ze mas v zmluve rozpisane zalohy zvlast za elektrinu, plyn, kurenie, vodu. Ak nie, tak sa tam ani nestahuj. Toto zavana pruserom, ked nedovolia fritezu, lebo elektrina je zahrnuta v najme. Fen ti dovolia poizivat? V zivote by ma nenapadlo riesit s najomcami, aky spotrebic budu pouzivat.

@zuzanaete Mám tam napísané, že iné elektrospotrebiče ako elektrospotrebiče bežnej techniky môže podnájomca užívať len po predchádzajúcom písomnom súhlase. Je tam spomenuté, že elektrické variče nie sú povolené.

Nie sú tam rozpísané zálohy, má to pod správou realitná kancelária a zobrala som to, lebo sa musím unáhlene vysťahovať, kvôli rozvodu rodičom. Nemala som peniaze na niečo iné, môj plat nestačil na garsónku v Bratislave. :(

maranco
Včera o 15:30
@pentium3_net

@zuzanaete Mám tam napísané, že iné elektrospotrebiče ako elektrospotrebiče bežnej techniky môže podnájomca užívať len po predchádzajúcom písomnom súhlase. Je tam spomenuté, že elektrické variče nie sú povolené.

Nie sú tam rozpísané zálohy, má to pod správou realitná kancelária a zobrala som to, lebo sa musím unáhlene vysťahovať, kvôli rozvodu rodičom. Nemala som peniaze na niečo iné, môj plat nestačil na garsónku v Bratislave. :(

@pentium3_net ako máš v zmuve riešené vyúčtovanie spotreby, nebude žiadne vyúčtovanie a tá cena čo platíš je konečná a teda nemôžu ti dať preplatiť nedoplatky?

nevenka
@katkaseiner

kupila by som si remosku, v nej aj kolac, maso, cokolvek upecies. A úprimne, nepytala by som sa ci mozem. Elektrinu si platis sama predsa... este ti za chvilu budu limitovat ze tam mozes spat len do tyzdna 6x 🤦

@katkaseiner ale remoska dost "zerie", aspon ta nasa stara, neviem, ci aj tie nove, skusali sme, manzel ma taky merac do zastrcky. Ale ako chore toto cele, ze jej "nedovolia"...🫣

bbwwoman
@pentium3_net

@pentium3_net len zvedavosť koľko platíš za ten nezmysel ? Toto je obmedzujúce ale že veľmi
To akože ani fén , žehličku na vlasy nič ?
Mikrovlnku tam máš ?
Aké spotrebiče sú celkovo v ich byte ?
Fritezu si kúp a schovaj
Nieje normálne čo robia
Nezažila som nikdy hentake

pentium3_net
autor
Včera o 15:36
@maranco

@pentium3_net ako máš v zmuve riešené vyúčtovanie spotreby, nebude žiadne vyúčtovanie a tá cena čo platíš je konečná a teda nemôžu ti dať preplatiť nedoplatky?

@maranco V zmluve je spomenuté len to koľko je výška podnájmu, platí sa mesiac vopred, čiže je to asi finálna suma. Nie sú tam rozpísané ceny energií.

parvinka0001
Včera o 15:40
@pentium3_net

@maranco V zmluve je spomenuté len to koľko je výška podnájmu, platí sa mesiac vopred, čiže je to asi finálna suma. Nie sú tam rozpísané ceny energií.

@pentium3_net ešte aby si tu potom nevypisovala ake veľké nedoplatky keďže nevieš reálne čo kde platia a koľko ide im do vrecka 😏

anonym_231397
Včera o 15:40
@pentium3_net

@pentium3_net nesťahuj sa tam, minimálne žiadaj prepracovať zmluvu s tým, že tam chceš mať vyčíslené, koško budeš platič za energie. Aby ťa neprelvapil nedoplatok, z ktorího sa nespamätáš

pentium3_net
autor
Včera o 15:41
@bbwwoman

@pentium3_net len zvedavosť koľko platíš za ten nezmysel ? Toto je obmedzujúce ale že veľmi
To akože ani fén , žehličku na vlasy nič ?
Mikrovlnku tam máš ?
Aké spotrebiče sú celkovo v ich byte ?
Fritezu si kúp a schovaj
Nieje normálne čo robia
Nezažila som nikdy hentake

@bbwwoman Je tam mikrovlnka, varná kanvica, ten sporák a klimatizácia. Fén na vlasy by mal byť v pohode, zatrhli mi práčku, čiže tam budem mať spoločnú práčovňu o chodbu vedľa. Podnájom je 500 eur ale je to za jednoizbák, čo sa mi nezdalo byť tak zlé.

pentium3_net
autor
Včera o 15:42
@anonym_231397

@pentium3_net nesťahuj sa tam, minimálne žiadaj prepracovať zmluvu s tým, že tam chceš mať vyčíslené, koško budeš platič za energie. Aby ťa neprelvapil nedoplatok, z ktorího sa nespamätáš

@anonym_231397 To je dobrý nápad, požiadam o prepracovanie zmluvy.

bbwwoman
Včera o 15:45
@pentium3_net

@bbwwoman Je tam mikrovlnka, varná kanvica, ten sporák a klimatizácia. Fén na vlasy by mal byť v pohode, zatrhli mi práčku, čiže tam budem mať spoločnú práčovňu o chodbu vedľa. Podnájom je 500 eur ale je to za jednoizbák, čo sa mi nezdalo byť tak zlé.

@pentium3_net to akože vážne práčovňa? Klíma je luxus zbytočný...ale myslím si že chladnička práčka sporák s rúrou sú základné veci ktoré by nemal nikto zakazovať ... To akože zakaždým keď budete mať špinavé prádlo pôjdete do nejakej pracovne? Ako myslíte o chodbu ďalej ?
Skúste si nájsť iný podnájom pýtajte sa na FB hocikde isto niečo nájdete
Nenechajte sa obmedzovať nieje to ľudské a ani správne

anonym_231397
Včera o 15:47
@pentium3_net

@pentium3_net ešte lepší by bol iný podnájom, to v akom meste je?

bbwwoman
@pentium3_net

@pentium3_net poviem vám ešte jedno ak máte takto obmedzene žiť skúste radšej ubytovňu
Lebo hento je hnus a sebectvo majiteľov aj realitky
Keď to budete tolerovať čo bude nasledovať ďalej ? Čo ak prídu s ďalšími vecami lebo vedia že súhlasíte ?

pentium3_net
autor
@bbwwoman

@pentium3_net to akože vážne práčovňa? Klíma je luxus zbytočný...ale myslím si že chladnička práčka sporák s rúrou sú základné veci ktoré by nemal nikto zakazovať ... To akože zakaždým keď budete mať špinavé prádlo pôjdete do nejakej pracovne? Ako myslíte o chodbu ďalej ?
Skúste si nájsť iný podnájom pýtajte sa na FB hocikde isto niečo nájdete
Nenechajte sa obmedzovať nieje to ľudské a ani správne

@bbwwoman Je to bytový komplex kde je viacero bytov, majú spoločnú práčovňu. Chladnička tam samozrejme je, viem, že tie podmienky nie sú ideálne, nechcem tam dlho zostať. Aktuálne sa potrebujem čo najskôr dostať z rodičovského domu, o pár mesiacov asi zoženiem niečo iné.

pentium3_net
autor
Včera o 15:48
@anonym_231397

@pentium3_net ešte lepší by bol iný podnájom, to v akom meste je?

@anonym_231397 Je to v Trnave, na Bratislavu nemám peniaze, hoci tam dochádzam za prácou.

bbwwoman
Včera o 15:49
@pentium3_net

@bbwwoman Je to bytový komplex kde je viacero bytov, majú spoločnú práčovňu. Chladnička tam samozrejme je, viem, že tie podmienky nie sú ideálne, nechcem tam dlho zostať. Aktuálne sa potrebujem čo najskôr dostať z rodičovského domu, o pár mesiacov asi zoženiem niečo iné.

@pentium3_net hľadáte nájom s energiami do 500€ áno ? Priamo v TT alebo ? Koľko zábezpeka vopred ? Treba nájsť iné jednoducho
Tam skutočne nechoďte lebo aj ten krátky čas bude utrpenie

Strana
z2