Ako varíte kurací vývar?
Ahojte žienky ako varíte kurací vývar aby vám chutil ? 😃 Napr ja keď si uvarím doma tak mi to vôbec nechutí ale v reštaurácii keď si dám tak je fajn a zjedla by som aj na kilá 🙂 ale musí byť "domáci" lebo niekde majú len také hnusne bujonove.
Kosti a mäso najskôr v rúre zapečiem, až potom z toho varím polievku.
Ja dam hrnca cierne korenie cele a nové korenie, opražím nasucho, pridam zeleninu aj tu opražím nech fajne zavonia, potom pridam maso a zalejem studenou vodou, pridam sol a na strednom ohni pockam nez zovrie, potom presuniem na najmensi. Ak treba pozbieram penu. Varim tak 4-5h, hodku pred dovarenim pridam nieco zelené, ligurcek, zeler alebo petržlen.
Ja varím kuraciu polievku či hovädziu v kuchte už 40 rokov. Je chutná a uvarená za 20 min.
@simca06022011 toxiny su v celom kurati😃
@oli18 :D v mojom nie :DDD
Tak a teraz tie čo najprv pečiete tie kosti tak poprosím presný postup 🙂 dám na plech a pečiem ako dlho pri akej teplote? ja to teda skúsim z upečených kostí, a aké kuracie kosti sa môžu piecť? Klasická polievková zmes, aj krky?
Nám náš chutí veľmi 🙂
Ďakujem všetkým za odpovede skúsim teda podľa vás ale tiež ma zaujíma presný postup a skúsim to podľa toho 🙂
Pena sa vybera, aby bol vyvar ciry. Rovnako sa davaju opekat kusy masa/kosti, aby sa pekne zatiahli, a vyvar musi cely cas bublat. Ja davam aj kusok zazvoru vzdy. V restike chuti, lebo skoro vsade do toho drbu glutasol.
😂 vies ako varia v restauraci ten super vyvar, ktoreho by si zjedla tak vela? Najskor upecu kosti, potom osmazia mäso aby sa „ zatiahlo“ a to varia spolu v rnci niekde aj celu noc az do rana. Na zaciatku este zbieraju penu a potom redukuju.
On je taky vyvar potom super, no mas ty na to doma nervy tolke hodiny varit 😁?
Hodim cele kura do studenej vody plus sol, cierne korenie, nove korenie, trosku cili, alebo uz podla chuti kto ma co rad. Varim asi 2 hodinky. Maso vyberiem a do vyvaru dam zeleninu. Obrate maso z kosti vratim asi po hodinke naspat. Dlzka vareni zavidi aj od toho, na aku velkost si nakrajala zeleninu. Ak das naozaj to cele kura a zeleninu, tak netreba ziadnu vegetu, bojony a ine hnusne veci, prpste ta chut sa vyvari
Kazdopdne najlepsia je asi zo sliepky. A ak mas domacu tak ani nehovorim.
Varit aspon 3hodky. Cim dlhsie tym bude lepsia.
Penu tiez nezbieram. Pekne sa vyvari. Stale mam pekne ciru polievku.
I ked je pravda ze u druhych mi chuti lepsie neviem cim to je.

@pribinak aj ja a aj do vývaru🙂