icon

Ako varíte kurací vývar?

16. feb 2023

Ahojte žienky ako varíte kurací vývar aby vám chutil ? 😃 Napr ja keď si uvarím doma tak mi to vôbec nechutí ale v reštaurácii keď si dám tak je fajn a zjedla by som aj na kilá 🙂 ale musí byť "domáci" lebo niekde majú len také hnusne bujonove.

Strana
z2
aduskatt
16. feb 2023

@pribinak aj ja a aj do vývaru🙂

maialeo
16. feb 2023

Kosti a mäso najskôr v rúre zapečiem, až potom z toho varím polievku.

anicka182
16. feb 2023

Ja dam hrnca cierne korenie cele a nové korenie, opražím nasucho, pridam zeleninu aj tu opražím nech fajne zavonia, potom pridam maso a zalejem studenou vodou, pridam sol a na strednom ohni pockam nez zovrie, potom presuniem na najmensi. Ak treba pozbieram penu. Varim tak 4-5h, hodku pred dovarenim pridam nieco zelené, ligurcek, zeler alebo petržlen.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
3009
16. feb 2023

Ja varím kuraciu polievku či hovädziu v kuchte už 40 rokov. Je chutná a uvarená za 20 min.

janinah
16. feb 2023

@ada510 pena sú vyzražané bielkoviny

oli18
16. feb 2023

@simca06022011 toxiny su v celom kurati😃

simca06022011
16. feb 2023

@oli18 :D v mojom nie :DDD

marcellka32
16. feb 2023

Tak a teraz tie čo najprv pečiete tie kosti tak poprosím presný postup 🙂 dám na plech a pečiem ako dlho pri akej teplote? ja to teda skúsim z upečených kostí, a aké kuracie kosti sa môžu piecť? Klasická polievková zmes, aj krky?

nikasmile
Autor odpoveď zmazal
nikasmile
16. feb 2023

Nám náš chutí veľmi 🙂

autor
16. feb 2023

Ďakujem všetkým za odpovede skúsim teda podľa vás ale tiež ma zaujíma presný postup a skúsim to podľa toho 🙂

majlo1234
16. feb 2023

Pena sa vybera, aby bol vyvar ciry. Rovnako sa davaju opekat kusy masa/kosti, aby sa pekne zatiahli, a vyvar musi cely cas bublat. Ja davam aj kusok zazvoru vzdy. V restike chuti, lebo skoro vsade do toho drbu glutasol.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
16. feb 2023

😂 vies ako varia v restauraci ten super vyvar, ktoreho by si zjedla tak vela? Najskor upecu kosti, potom osmazia mäso aby sa „ zatiahlo“ a to varia spolu v rnci niekde aj celu noc az do rana. Na zaciatku este zbieraju penu a potom redukuju.
On je taky vyvar potom super, no mas ty na to doma nervy tolke hodiny varit 😁?

adamkopetko
Odpoveď bola odstránená
milanemila
21. feb 2023

Hodim cele kura do studenej vody plus sol, cierne korenie, nove korenie, trosku cili, alebo uz podla chuti kto ma co rad. Varim asi 2 hodinky. Maso vyberiem a do vyvaru dam zeleninu. Obrate maso z kosti vratim asi po hodinke naspat. Dlzka vareni zavidi aj od toho, na aku velkost si nakrajala zeleninu. Ak das naozaj to cele kura a zeleninu, tak netreba ziadnu vegetu, bojony a ine hnusne veci, prpste ta chut sa vyvari

maryetta
21. feb 2023

Kazdopdne najlepsia je asi zo sliepky. A ak mas domacu tak ani nehovorim.
Varit aspon 3hodky. Cim dlhsie tym bude lepsia.
Penu tiez nezbieram. Pekne sa vyvari. Stale mam pekne ciru polievku.
I ked je pravda ze u druhych mi chuti lepsie neviem cim to je.

Strana
z2