icon

Ako vybrať chutné rastlinné mlieko a náhradu kávy?

8. aug 2025

Ahojte, chcem a musím nahradiť kravské mlieko nejakou rastlinnou náhradou. Kúpila som si mandľové a je to hnusné mlieko, nechutí mi. Čo používate vy? Aké rastlinné "mlieko".
A ešte ku káve, rada by som presedlala na niečo bezkofeínu - čakanka obsahuje lepok, čiže to asi nie, máte iné tipy, čo si dať?ˇĎakujem.

gejb
8. aug 2025

@anonym_autor najviac pitelne rastlinné mlieko je za mna asi Alpro Kokos. Dávam to do kávy

anna777115
8. aug 2025

Moja dcéra má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a toto jediné jej chutí.

petamich
8. aug 2025

Mne mandlove nesladene Alpro fakt chuti ale tak kazdy ma ine preferencie a potom este kokosove Alpro

simsalabim
8. aug 2025
@anna777115

Moja dcéra má alergiu na bielkovinu kravského mlieka a toto jediné jej chutí.

@anonym_autor mne mandlove Alpro chuti asi najviac. Ale aj to, co davala
@anna777115 je fajn.

vero13
8. aug 2025

Alpro mandlove má asi 2% mandlí, to si môžeš zafarbiť vodu a dať si tam tú, ja kupujem všetky rastlinné mlieka v bille, to má síce tiež len 8% mandlí ale z týchto bežne dostupných je to najviac, najviac neutrálne je asi sójové, ale veľmi dobré je napríkad aj hráškové do kávy a potom klasika ovsené, ale teda to mi nechuti nenapenené

vero13
8. aug 2025

@anonym_autor k tým iným tipom… za mňa ti odporúčam masala chai, taky ako má originál byť, podľa mňa to chuti ako kava aj keď je to čaj, a v pohode tam vieš aj obyčajné mlieko nahradit rastlinným

simca06022011
8. aug 2025

Je to iba umelina. minimum orechov (realne ale ked si robis toto mlieko doma, tak tiez ide male percento do vody, nie som si ista pomerom, na nete sa najde ale na liter islo asi 7-14gramov??) ale tie aditiva = zbytocnost. Kedysi do kavy som si kupovala provamel kešu mlieko, pretože malo v tej dobe najmenej aditiv a s kavou super chutilo... ale inak nicove nic. Mozno ked tak by som skusila praskove, ale zlozenie som necitala. Cize ak nemas moznost robit si ho doma (da sa, napr. miomat to vie, a aj nejaky "mixer" to asi zvladne) tak by som skusila praskove, bez tych aditiv tie mlieka chutia inak.

simca06022011
8. aug 2025

a co sa tyka bezkofeinovych kav, tie najdes myslim aj arabica atd.. a mas ich bez lepku a bez "nahrad" ak by si chcela , čakankova kava je tiez aj bez lepku aj kofeinu.

xjakubikovak
8. aug 2025

@anonym_autor mandlove a sójové sú za mňa najviac hnusne možnosti. Ovseno- sójové je ale z dm výborne takisto aj čisto ovsené z Lidl alebo Kauflandu sú dobre. Alpro mi chuti najmenej.
A ku káve som nenašla zatiaľ adekvátnu náhradu ale chvíľu mi chutil zelený alebo čierny čaj ( iba sypany nie sackovy) a ešte mi chuti Kombucha- tá je fermentovana zo zeleného čaju a zdá sa mi ľahšie stráviteľna ako čistý zelený čaj

glade22
8. aug 2025

Roky som hľadala, čo si dať do kávy a chuti mi do kávy jedine alpro vanilka (ale pozor, lebo je aj mandľové vanilkové) alebo teraz som objavila alpro barista karamel.

autor
8. aug 2025
@glade22

Roky som hľadala, čo si dať do kávy a chuti mi do kávy jedine alpro vanilka (ale pozor, lebo je aj mandľové vanilkové) alebo teraz som objavila alpro barista karamel.

@glade22 to alpro vanilkové je super, len je sladké a nechcem zbytočný cukor. Ja si ani kávu necukrím. Čiže hľadám niečo low fat a no sugar.

veve889
8. aug 2025

@anonym_autor mne kravske mlieko nikdy nechutilo, ja som uz ako dieta odmietala pit teple mlieko alebo mlieko s grankom. Kavu milujem, isty cas som pila kavu bez mlieka ale bolelo ma z nej brucho. Tak som hladala alternativy a vyskusala snad vsetko co bolo na trhu a uz roky pijem ovsene Alpro. Ale pozor nie je ovsene ako ovsene. Vyskusala som snad 20 roznych znaciek a najciac mi chuti Alpro Barista alebo Alpro Notmilk.

anonym_d04a3c
8. aug 2025

Ahoj a musi byt bez lepku? Nasla som toto ale skúsenosť nemám: https://www.naureus.sk/country-life-napoj-cakan...
Mlieko do “kávy” (v mojom prípade Caro) si kupujem zvlášť: buď Im not milk alebo Wow not cow, s ničím iným mi “kava” nechuti. Mám HIT, tiež sa snažím lepku čo najmenej, ale Caro mi nerobí zle.