Rastlinné mlieko v tehotenstve

oresteia
28. mar 2017

Ahojte milé mamičky,
chcem vás poprosiť o radu. Som v 3. mesiaci a oproti minulému tehotenstvu (pred 12 rokmi) mi veľa vecí nechutí, je mi stále zle a hlavne neviem, čo mám piť. Som stále na čistej vode, minerálke či čaji. Nedostanem do seba žiadny džús, ale čo ma najviac mrzí, že mi prestalo chutiť mlieko, ktoré zbožňujem od detstva. Chcem sa preto opýtať, či máte rovnaký problém a či ste niektorá neskúšali rastlinné mlieka (sójové, mandľové, ryžové...) a či vám po nich nebolo zle. A ešte, či ste si takéto mlieka kupovali alebo aj vyrábali samé doma.
Ďakujem za každú odpoveď.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabeth
28. mar 2017

mne bolo zle do 5 mesiaca každého tehotenstva, dobre mi robila voda s citronom
... ale k otázke, áno rastlinné mlieko je ľahšie na trávenie - ja som žila na ovsenej kaši s mandlovým mliekom z DM a bielom jogurte s medom
ale nezabúdaj, že mlieko - či už rastlinné alebo kravské, kozie -sa neráta do pitného režimu

bienennest
28. mar 2017

@oresteia ahoj, pocas tehotenstva sa odporuca pit najma voda, takze tvoje telo si vybralo ten spravny napoj 🙂. Ovocne stavy su strasne presladene, obsahuju viac cukru ako uzitocneho (v niektorych je viac cukru ako v Cola), takze to nieje nic strasne ked si ich teraz odopries. Radsej zjedz dennu porciu ovocia a ucite z toho dostanes do tela viac viatminov ako zo stavy.

Nieje to nic nezvycajneho ked sa ti chute pocas tehotenstva zmenia.. niekedy sa to po porode upravi a niekedy ti to ostane trvalo. Ak ti nechuti mlieko skus ine mliecne produkty (jogurty, syry, fanstasticky je tiez kefir ako prirodne probiotikum). Rastline mlieka mozes tiez skusit, nemalo by sa ale pit sojove mlieko.. soja sa celkovo pocas tehotenstva neodporuca (pozri si napriklad tento clanok - http://www.badatel.net/este-sa-sojujete-fakty-a...)

sykorkauhliarka
28. mar 2017

tak ja jedine co vypijem zo sojovych mliek je v dm kakao ale ak mas rada mlieko tak ti ho sojove nenahradi...domace je rovnaky blivajz ako kupovane...tolko moja skusenost...a bolo mi po nom zle....vzdy skoncilo vo vylevke...

lorela
28. mar 2017

@oresteia Osobne teda rastlinným mliekam vôbec neholdujem - je to len ďalšia módna záležitosť... Keď už, tak za úvahu stoja jedine pri varení.
Čo sa týka pitného režimu, veď ho máš ukážkový 😉, čistá voda, občas minerálky a čaje.
Ak máš obavy z nedostatku vápnika, tak ho dopĺňaj napríklad v podobe tvrdých syrov, tvarohu, bielych jogurtov, vajíčok. A netreba zabúdať, že na to, aby sa vápnik zabudoval v organizme, musí byť prijímaný spolu s vitamínom D a K2. Príkladom takéhoto jedla je varené vajíčko s avokádom, avokádová pomazánka s parmezánom alebo bravčová panenka s kyslou kapustou.

oresteia
autor
30. mar 2017

Dakujem baby... no vyskusala som mandlove a sojove mlieko, ale skoro som sa povracala... ☹ takze mi ozaj ostava len voda a caj...
Co sa tyka avokada, citala som, aj lekar mi vravel, ze ho nemam jest...
Syry mi chutia, aj ostatne mliecne vyrobky, len mi proste chyba aj iny napoj... ale... vydrzim, snad to coskoro prejde... 🙂

lorela
30. mar 2017

@oresteia A aké bolo zdôvodnenie lekára nejesť avokádo?
Zatiaľ poznám len dôvody, prečo avokádo jesť aj v tehotenstve

oresteia
autor
3. apr 2017

Nezdovodnoval mi to... spomenul avokado, ked som sa pytala, co nemam jest...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre