icon

Ako vybrať kvalitnú čokoládu na varenie?

avatar
mantilka
8. nov 2024

Prosím poraďte mi, lebo opakovane po rizvareni čokolády som mala z nej neopísateľnu gucu...akoby tam bol puding alebo niečo podobné. Skúšala som viacej značiek. Už som z toho nešťastná. Potrebujem na zajtra upiecť čokoladovu roladu a ja mám obavu, ako to zasa dopadne.
Nesprávnym postupom to nebude. Skôr si myslím, že nahrádzajú kakao kadecim, aby nezvyšovali ceny. Už viackrát som počula, že cena kakaa stúpa, kakaovniky sú nejakou havedou napadnuté.
Dajte nejaký typ čo a kde kúpiť.

avatar
deti95060810
8. nov 2024

teraz máš v kaufl. v akcii čokoládu na varenie,,, pozri leták.
nemám s tým vôbec žiadny problém...

avatar
aandrea9
8. nov 2024

@mantilka ja mam dobru skúsenosť s čokoládou na varenie z lidl

avatar
patka06
8. nov 2024

Figaro nikdy nesklamala. Teraz ju má Kaufland v akcii

avatar
taktotedanie
8. nov 2024

Tesco cokolada horka na varenie

avatar
didamt
8. nov 2024

Najkvalitnejšia je Lidl, ale strašne šla cenovo hore, v celej EU nestojíi toľko čo u nás. Čo sa týka zloženia, rovnaká kvalita je Tesco čokoláda na varenie 200g - 1,99€. Robievam aj z tej Figaro obrázok vyššie a tiež žiadny problém

avatar
skusihu
8. nov 2024

@mantilka skús rozpustiť vo vodnom kúpeli, ale nesmie ti do čokolády kvapnúť voda, lebo vtedy sa z toho stane taká hustá zmes, alebo sa to oddelí.

avatar
taktotedanie
8. nov 2024

Ja pridavam aj maslo ale urob rovno ganache a mas po probleme

avatar
patka06
8. nov 2024

@mantilka čo znamená rozvarenie?
Ak si mala rovnaký problém s viacerými druhmi čokolády, možno predsa len bude problém v postupe.

avatar
annm81
8. nov 2024

Vlastne neviem, je čokoláda s podtitulom "na varenie" nejaká špeciálna? Používam J. D.Gross z Lidla a nikdy som nemala problém

avatar
kp7333
8. nov 2024

Cokoladu nesmies varit, iba rozpustit nad parou. Ja pridavam na zriedenie trochu oleja. Poleva je potom pekna leskla. Alebo spravim ganache (cokoladu rozpustim v horucej smotane).

avatar
lenkakravcova
8. nov 2024

@mantilka nepripaluje sa ti tak náhodou?
Daj 0,5 palmarinu, potom čokoládu po kúskoch. Nikdy sa mi nestalo žeby zhutnela. Iba keď som ju varila bez palmarinu.

avatar
majamat
8. nov 2024

ja pouzivam vselijaku cokoladu a nie je problem. teraz ma z Lidlu.

tiez neviem co znamena rozvarenie. ja mam taky maly hrncek a taku tu nadobku nad paru teda roztapam nad parou, ak to roztapas priamo v hrnci, tam to nemusi robit dobrotu. pridavam trochu oleja a nie je problem. z oleja je cokoada lesklejsia, riedsia, nie je po stuhnuti rpiserne tvrda, je poddajnejsia.

avatar
zic
8. nov 2024

Minuly tyzden bola Lindtka v rakusku v Bille v akcii 100g (nie 90, nie 80) za 84 centov.. skus ak mas blizko, ci este plati akcia

avatar
mantilka
autor
8. nov 2024

Vďaka všetkým za rady.

avatar
pralinka86
8. nov 2024

Z grizly cokolada. Nema ziadne označenie na varenie, ake maju viac fruhov, pol kg balenie, take "peniažky" sú to

avatar
nelka93
9. nov 2024

@lenkakravcova palmarin do cokolady? Fuha to nemôže byť dobre 🤮

avatar
lenkakravcova
9. nov 2024

@nelka93 vyskúšaj a uvidíš. 😀 Však je to ako maslo, len sa to nekazí. Aj v Milka čokoláde alebo takých tých adventnych kalendároch, či cokoladach mince je palmarin ako podklad na topenie. Nie veľa samozrejme inak by to bolo cítiť.