icon

Ako využiť kačací tuk pri varení?

26. feb 2025

Ahojte, na vianoce som piekla kacicu,a ostalo mi vyse 7dcl tuku. Co s tym? Da sa na nom varit? S chlebom to nikomu nechuti a vyhodit mi ho je skoda.

avatar
katarinaba
26. feb 2025

Ja to milujem na lokse. Alebo kup kacaciu pecienku, tu nadrobno pokrajaj a opec na sucho na panvici. Potom zamiesaj s mastou. Ked popucis vidlickou, bude ako pasteka, ja mam radsej kusky.

avatar
patka06
26. feb 2025

Tiež by som dala na lokše s kačacou pečeňou, ak nemáš môžu byť aj kuracie ... je to super

avatar
stellarstar
26. feb 2025

Jasne ze s nou môžeš aj variť namiesto oleja

avatar
strawberry0797
26. feb 2025

Vsade. Pouzivam vsade namiesto oleja alebo na konci varenia na dochutenie (vacinou kuracieho masa, pecienky, ryze, zemiakov, cestovin, pohanky atd.). A aj na chlebe mi chuti 🙂

avatar
lenkakravcova
26. feb 2025

Ahoj, ja som dnes práve tiež piekla kačku. Dávam ju na fialovej kapuste (trochu ju osolím, okorenim). Keď ťa masť sa zmieša s nakorenenou kapustou, tak to chutí fajnovo 🙂 vyzerá to trochu divne, ale je to chutné. Takže možno skús podliať nabudúce pri pečení tou masťou nejakú zeleninu.

avatar
viestta
26. feb 2025

Kacaciu mast pouzivam tam, kde by som inac dala mast alebo olej. Uplne najlepsia je restovana kuracia pecen na kacacej masti. Ma to uplne inu chut ako len na oleji. Alebo aj prazenica

avatar
softiesofie
26. feb 2025

Pouzivam v zeleninovom rizote, prazenici (ako hore spomenute), v zeleninovej polievke (na masti poprazim zeleninu, zalejem vodou, varim), vyprazam v nej chlieb vo vajci, knedlu vo vajci, davam do halusiek s vajcom. Privarky nevarim, ale aj tam si to viem predstavit (sosovicovy, zemiakovy, fazulkovy). Pecene zemiaky na tej masti, aj v zemiakovej kasi pouzivam na miesto masla.
Vsetko toto naberie vdaka tej masti tu fajnu chut.