Ako využiť kačací tuk pri varení?
Ahojte, na vianoce som piekla kacicu,a ostalo mi vyse 7dcl tuku. Co s tym? Da sa na nom varit? S chlebom to nikomu nechuti a vyhodit mi ho je skoda.
Tiež by som dala na lokše s kačacou pečeňou, ak nemáš môžu byť aj kuracie ... je to super
Jasne ze s nou môžeš aj variť namiesto oleja
Vsade. Pouzivam vsade namiesto oleja alebo na konci varenia na dochutenie (vacinou kuracieho masa, pecienky, ryze, zemiakov, cestovin, pohanky atd.). A aj na chlebe mi chuti 🙂
Kacaciu mast pouzivam tam, kde by som inac dala mast alebo olej. Uplne najlepsia je restovana kuracia pecen na kacacej masti. Ma to uplne inu chut ako len na oleji. Alebo aj prazenica
Pouzivam v zeleninovom rizote, prazenici (ako hore spomenute), v zeleninovej polievke (na masti poprazim zeleninu, zalejem vodou, varim), vyprazam v nej chlieb vo vajci, knedlu vo vajci, davam do halusiek s vajcom. Privarky nevarim, ale aj tam si to viem predstavit (sosovicovy, zemiakovy, fazulkovy). Pecene zemiaky na tej masti, aj v zemiakovej kasi pouzivam na miesto masla.
Vsetko toto naberie vdaka tej masti tu fajnu chut.

Ja to milujem na lokse. Alebo kup kacaciu pecienku, tu nadrobno pokrajaj a opec na sucho na panvici. Potom zamiesaj s mastou. Ked popucis vidlickou, bude ako pasteka, ja mam radsej kusky.