icon

Ako využiť zvyšný krém zo šamrolí?

16. dec 2025

Ahojte, budem robiť trubičky, sneh šľahám nad parou.
Viete mi poradiť nejaký koláč, zákusok, kde by som ten krém vedela využiť? Nechcem ani pusinky ani laskonky robiť.
Ďakujem.

avatar
viestta
16. dec 2025

citronovy krem na korpus z krehkeho cesta, na to sneh a zapiect v rure, asi takto
https://recepty.aktuality.sk/recept/7951/citron...

autor
16. dec 2025
@viestta

citronovy krem na korpus z krehkeho cesta, na to sneh a zapiect v rure, asi takto
https://recepty.aktuality.sk/recept/7951/citron...

@viestta a myslíš, že sa to dá aj s iným ovocím? Alergia na citrusy

avatar
muschkamimi
16. dec 2025

Malinový sirup alebo rozmixované maliny, ríbezle, robíš v podstate puding, malo by to byť hlavne kyselkavé, ako kontrast k tým sladkým bielkam.

avatar
kiki68
16. dec 2025

@anonym_autor Pozri si recept na Zimtsternen

autor
16. dec 2025
@viestta

citronovy krem na korpus z krehkeho cesta, na to sneh a zapiect v rure, asi takto
https://recepty.aktuality.sk/recept/7951/citron...

@viestta ale ja tie bielka šľahám 12 minút nad parou s cukrom, ono to je ako lepidlo. To myslíš, že keď dám ešte na 5 minút do rúry, že to bude ok?

autor
16. dec 2025
@kiki68

@anonym_autor Pozri si recept na Zimtsternen

@kiki68 šľahám tie bielka 12 minút nad parou s cukrom, do toho receptu čo si poslala sa dáva obyčajný sneh. To keby som dala do cesta a ešte s ním pracovala, tak to mám len na rukách, to by sa lepilo, nie?

avatar
martinmmartin
16. dec 2025

pavlova (neofic narodny kolac australie)

avatar
viestta
17. dec 2025
@anonym_autor

@viestta a myslíš, že sa to dá aj s iným ovocím? Alergia na citrusy

@anonym_autor neiem, to som neskusala, ale ozno s nejakym pudingom ako plnkou by sa to dalo zjest

avatar
margotka17
17. dec 2025

@anonym_autor Indianky, pohladaj si recept, tuším už to len nastriekas na piškóty a namacas do čokolády.