icon

Ako zachrániť nedostatočne upečený koláč?

miriam_s
17. dec 2025

Ahojte, piekla som perník na plechu, na 180 stupňov najprv 30 min ako bolo v recepte a potom ešte som vrátila na 5 a 4 minúty. Keď som jeden kraj odrezala, v jednom kúsku som mala trošku pocit že cítim cesto. Perník už je poliaty čokoládou. Bojím sa aký bude vnútri. Da sa to ešte nejako zachrániť ? Prepichovala som ho viackrát na kontrolu, keď som ho vysťahovala, na jednej strany som mala trošičku pocit že nie je úplne suché špáratko Ni bála som sa, že vrch bude už presušený a sa mi prihorí. Viete mi poradiť čo robiť ?

hytal
17. dec 2025

Keď si na perník už dala i polevu, veľa s tým nenarobíš. Pre budúcnosť vždy do koláča pichni špáradlom, ak sa ti zdá že na jednej strane je dobrý a na druhej ešte nedopečený, otoč plech a ešte daj dopiecť. Možno ti rúra nepečie rovnomerne.

miriam_s
autor
17. dec 2025

Čítala som, že da sa ešte zachrániť ak ho dam do rúry na 160 stupňov na chvíľu, no to by som musela dať čokoládu dole a urobiť potom nanovo …

rachel36a
17. dec 2025
@miriam_s

Čítala som, že da sa ešte zachrániť ak ho dam do rúry na 160 stupňov na chvíľu, no to by som musela dať čokoládu dole a urobiť potom nanovo …

@miriam_s nezachránis, len by sa ti zrazil ešte viac a vysusil keby ho das znova do rury...surovy nebude, zjete, len bude sadnuty keď je nedopeceny

anonym_1e1d89
17. dec 2025

A nebude len taky.. ako to nazvat pekne.. zgrcnuty? Ze neklesol dole trochu po vybrati z rury? Alebo sa to aj stava ak je redsie cesto.. lebo za 35min by nemal byt nijak surovy.. zly urcite nebude..

biba_18
17. dec 2025

ja mávam šialenejšie nápady - nedopečené alebo nedovarené veci dávam do mikrovlnky 😏

anonym_5812dd
17. dec 2025

Za 35 minut musi byt upeceny.

miriam_s
autor
17. dec 2025

Môže ešte trošku zmeniť štruktúru keď ostal v chladničke 12 hodín? Poobede ho pokrájam, on ma byt vláčny, pozrela sim ho aj rumom predtým ako som dala na vrch džem a čokoládu.

rachel36a
17. dec 2025
@miriam_s

Môže ešte trošku zmeniť štruktúru keď ostal v chladničke 12 hodín? Poobede ho pokrájam, on ma byt vláčny, pozrela sim ho aj rumom predtým ako som dala na vrch džem a čokoládu.

@miriam_s nie štruktúru nezmení, a môže sa ti zdať nwdopeceny aj preto ze si ho poliala rumom, vtedy je taky tazsi

miriam_s
autor
17. dec 2025
@rachel36a

@miriam_s nie štruktúru nezmení, a môže sa ti zdať nwdopeceny aj preto ze si ho poliala rumom, vtedy je taky tazsi

@rachel36a ako zistím či je len ťažší z rumu ktorý je aj v ceste aj potretý po upeče ísť, a kedy nie je dobrý, nedopečený? S týmto mám malo skúseností a som v strese.

rachel36a
17. dec 2025
@miriam_s

@rachel36a ako zistím či je len ťažší z rumu ktorý je aj v ceste aj potretý po upeče ísť, a kedy nie je dobrý, nedopečený? S týmto mám malo skúseností a som v strese.

@miriam_s tak ak je nedopeceny, tak to vidíš ze cesto je čiastočne neuvedené...ale po 35 minútach v rúre sa bude dat normalne jest

simca06022011
17. dec 2025

uz ho nezachranis tym ze ho das do rury.. lebo na to aby sa upiekol by sa cely musel prehriat a zacat piect. Proste uvidis. Niektore perniky proste su vlhke a preto sa ti zda taky, ked ho nakrajas uvidis.
A nabuduce RADSEJ dlhsie ako kratsie. Netreba sa bat, pretoze pernik sa predsa este poleje, odlozeny aj zvlhne a zmakne.