Ako zachrániť riedku plnku v dezertoch?
Ahojte, robila som tento "skvelý koláč" z linku nižšie. Ako som zistila neskôr, recept je úplne že celé zle, plnka nestuhla (1 liter mlieka, 3 PL zlatého klasu, 3 PL múky, žltko, cukor - uvarila som puding, do vychladnutého som dala 75 g smotany v prášku a 200 ml smotany na šľahanie a vyšľahala krém). Výsledok - krém síce chutný ale úplne riedky, nezachránil to ani smetafix ani maslo. Naliala som to na Bebe kexy, na to šla tá riedka plnka, ďalšia vrstva bebe kexov a čokoláda na vrch, cez noc do chladničky. Myslíte, že sa to bude dať krájať? Alebo sa to celé roztečie? Mám to pre kolegov do práce, ak ten koláč nevyjde, nemám náhradu 😪
Inak, hrozne sprosty recept. Najednoduchšie je uvariť husty puding na 1l mlieka 3 sacky a po vchladnuti zmiešať spolu s výšĺahanim pr.cukrom. A na vrch bud normalnu šĺahačkovu smotanu 33% vyšĺahať alebo v prášku tá sa šĺaha v 150ml mlieka.
A vyšlahala si tie smotany a pridala k tomu pudingu už vyšĺahane?
@anna777115 nie, písali že do vychladnutého receptu to mám dať a spolu vyšľahať. Čiže už to nestuhne ani cez noc v chladničke?
@anna777115 nie, písali že do vychladnutého receptu to mám dať a spolu vyšľahať. Čiže už to nestuhne ani cez noc v chladničke?
@frida1990 ni to je blby recept. Ak si to nedala este na tie keksy, tak to šlahaj dlhšie na najvyšie obratky. Ale uz len ten puding samotny ne.može byt riedky ked je tam muka a zltko
Ten puding bol vychladnuty? Lebo aj ti može byť problem, ak si dala šlahačku do tepleho.
Vsaj to nirmalne navrstvi na plech a prelej tym kremom a zase prelož keksami a uvidis, čo to spravi do rana.
Málo si šľahala, alebo bola zlá šľahačka, v chlade to trochu stuhne, ale nezhustne. Bude to skôr kašovité, ťažko pokrájaš.
Ten puding bol vychladnuty? Lebo aj ti može byť problem, ak si dala šlahačku do tepleho.
@anna777115 áno bol úplne vychladnutý. Ešte aj kexov bolo málo, dala som vrstvu Bebe, dala som na to ten krém hoci bol aký bol, na to ďalšia vrstva Bebe, na to čokoláda a uvidíme čo to do rána spraví, ale už teraz sa hanbím, čo medzi kolegov donesiem, a nemám žiadnu náhradu, do práce idem skoro ráno, keď ešte všetky obchody zavreté takže neviem dokúpiť žiaden plán B 😪
Ak ti to nestuhne tak to nekrajaj ako rez ale naber do misiek a tvár sa že to tak má byť 😅 prípadne ešte zober jednu vyšľahanú šľahačku a na každé daj kopček šľahačky
Ale chápem že ťa to mrzí, tiež by ma to mrzelo. Skrz toto sa bojím robiť nové recepty keď chcem koláč niekam zobrať, neraz som zistila že recept nie je dobre napísaný a druhý krát som si už prispôsobila.
Držím palce aby koláčik ešte stuhol
Ved teraz mas este obchody otvorene, stihas nakupit na novy kolac a upiect pernik, grankovy kolac, bublaninu atd
@frida1990 škoda, že si to vyliala už na keksy. Dalo sa to úplne v pohode zachrániť tak, že by si krém nechala v chladničke aspoň na 2 hodiny poriadne zatuhnúť a vyslahala by si ho v dreze v chladnej ľadovej kúpeli, kde by si dala do vody ľad, alebo niečo zamrznuté. Je to podobný princíp, ako keď robíš na druhý deň parížsku šľahačku. Škoda. Už ti to do rána veľmi nestuhne, na budúce píš hneď sem.
Ak ti to nestuhne tak to nekrajaj ako rez ale naber do misiek a tvár sa že to tak má byť 😅 prípadne ešte zober jednu vyšľahanú šľahačku a na každé daj kopček šľahačky
Ale chápem že ťa to mrzí, tiež by ma to mrzelo. Skrz toto sa bojím robiť nové recepty keď chcem koláč niekam zobrať, neraz som zistila že recept nie je dobre napísaný a druhý krát som si už prispôsobila.
Držím palce aby koláčik ešte stuhol
@nikolani ďakujem veľmi pekne, no nič, ráno zaimprovizujem, keď tak budem naberať kôpky 🙈 chuťovo bude dobrý lebo tá plnka bola veľmi chutná, jemná, bola by ideálne napríklad na pohárový dezert, len teda takto ako rezy, no neviem.. uvidíme, či aspoň troška stuhne.
@frida1990 škoda, že si to vyliala už na keksy. Dalo sa to úplne v pohode zachrániť tak, že by si krém nechala v chladničke aspoň na 2 hodiny poriadne zatuhnúť a vyslahala by si ho v dreze v chladnej ľadovej kúpeli, kde by si dala do vody ľad, alebo niečo zamrznuté. Je to podobný princíp, ako keď robíš na druhý deň parížsku šľahačku. Škoda. Už ti to do rána veľmi nestuhne, na budúce píš hneď sem.
@mameha7 aha tak to ma nenapadlo 🤷 každopádne ďakujem za tip do budúcna
Šľahať puding je celkovo riskantné (vie sa to pekne zgrcnúť), určite by bolo lepšie tú smotanu zvlášť vyšľahať a len ručne primiešať k pudingu. Ak tie keksy neboli príliš mokré od kávy, niečo ešte do seba natiahnu a krém tak zhustne, ale či až tak, aby sa to dalo krájať, to uvidíš až ráno 🤷♀️
Šľahať puding je celkovo riskantné (vie sa to pekne zgrcnúť), určite by bolo lepšie tú smotanu zvlášť vyšľahať a len ručne primiešať k pudingu. Ak tie keksy neboli príliš mokré od kávy, niečo ešte do seba natiahnu a krém tak zhustne, ale či až tak, aby sa to dalo krájať, to uvidíš až ráno 🤷♀️
@dixitka no som poučená do budúcna, dám vedieť zajtra, či to bola veľká katastrofa, alebo nie. Ja len nerozumiem, prečo niekto dáva takéto recepty na net, už budem opatrná.
@nikolani ďakujem veľmi pekne, no nič, ráno zaimprovizujem, keď tak budem naberať kôpky 🙈 chuťovo bude dobrý lebo tá plnka bola veľmi chutná, jemná, bola by ideálne napríklad na pohárový dezert, len teda takto ako rezy, no neviem.. uvidíme, či aspoň troška stuhne.
@frida1990 robila si to aj prilis neskoro na poslednu chvilu.
To uz vcera malo byt hotove a malo sa to poriadne chladit...
Keksov len 2 vrstvy-malo...
Ako pisu zeny-naberat lyzicou a servirovat do poharov.
Nemas komu zavolat,aby t doniesol do prace nejku nahradu?
Vôbec by som to nebrala do práce. Cestou kúp radšej nejake toffifee, hocičo, alebo radsej nič. 🫣 Veľmi dobre poznám spackané koláče či torty a teda keby sa mi nepodarí, tak to do práce nenosím.
@dixitka no som poučená do budúcna, dám vedieť zajtra, či to bola veľká katastrofa, alebo nie. Ja len nerozumiem, prečo niekto dáva takéto recepty na net, už budem opatrná.
@frida1990 ja si čítam recenzie pod receptom, alebo pečiem podľa receptov Pečie celé Slovensko. Aj Veronika Bušová z Lidl cukrárne má vydarené recepty, väčšinou sa mi od nej podarí všetko.
@frida1990 to si mala malo 3 lyžice zlatého klasu a 3 lyžice múky. Aj keď je tam žĺtko, ktoré to troška stiahne. Na budúce var krém z 3 pudingov na 1 l mlieka.
@frida1990 je jasné, že z 1l mlieka 3polievkvych lyžíc hustý puding nebude. Keďže na 0,5l sa dáva 1balenie pudingu... 🤷
@frida1990 je jasné, že z 1l mlieka 3polievkvych lyžíc hustý puding nebude. Keďže na 0,5l sa dáva 1balenie pudingu... 🤷
@laila22 no ja neviem čo to bol za recept a mne to v tej chvíli vôbec necvaklo lebo som bola v polodelíriu, veľmi unavená. Ale dnes všetkým chutilo, koláčik čiastočne stuhol, rezom sa samozrejme nazvať nedal , ale nabrať sa dal, aj zjesť sa dal , bol chutný 😁 ale teda som poučená - nikdy sa nesnažiť niečo tvoriť keď som mega unavená, a neskúšajte nové neoskúšané recepty
Vôbec by som to nebrala do práce. Cestou kúp radšej nejake toffifee, hocičo, alebo radsej nič. 🫣 Veľmi dobre poznám spackané koláče či torty a teda keby sa mi nepodarí, tak to do práce nenosím.
@anonym_94466b bola som ešte prikúpiť punčáky a venčeky, ale všetkým chutil aj môj nepodarok, dokonca si pýtali recept 😀
Ďakujem žienky, nakoniec som to nejako zvládla ale teda už budem zas o niečo múdrejšia do budúcna 🙃
@anonym_94466b bola som ešte prikúpiť punčáky a venčeky, ale všetkým chutil aj môj nepodarok, dokonca si pýtali recept 😀
@frida1990 tak to som potom rada ze to nebola žiadna pohroma. 😃👍
@frida1990 tak je super, že chuťovo bol dobrý, aspoň vieš, že čo máš v recepte urobiť inak a môžeš opäť spraviť tento koláčik tak, ako má byť 👍

A vyšlahala si tie smotany a pridala k tomu pudingu už vyšĺahane?