icon

Ako zachrániť riedku plnku v dezertoch?

frida1990
27. okt 2025

Ahojte, robila som tento "skvelý koláč" z linku nižšie. Ako som zistila neskôr, recept je úplne že celé zle, plnka nestuhla (1 liter mlieka, 3 PL zlatého klasu, 3 PL múky, žltko, cukor - uvarila som puding, do vychladnutého som dala 75 g smotany v prášku a 200 ml smotany na šľahanie a vyšľahala krém). Výsledok - krém síce chutný ale úplne riedky, nezachránil to ani smetafix ani maslo. Naliala som to na Bebe kexy, na to šla tá riedka plnka, ďalšia vrstva bebe kexov a čokoláda na vrch, cez noc do chladničky. Myslíte, že sa to bude dať krájať? Alebo sa to celé roztečie? Mám to pre kolegov do práce, ak ten koláč nevyjde, nemám náhradu 😪

https://irecept.cz/recept/kavovy-zakusek-bez-pe...

anna777115
27. okt 2025

A vyšlahala si tie smotany a pridala k tomu pudingu už vyšĺahane?

anna777115
27. okt 2025

Inak, hrozne sprosty recept. Najednoduchšie je uvariť husty puding na 1l mlieka 3 sacky a po vchladnuti zmiešať spolu s výšĺahanim pr.cukrom. A na vrch bud normalnu šĺahačkovu smotanu 33% vyšĺahať alebo v prášku tá sa šĺaha v 150ml mlieka.

frida1990
autor
27. okt 2025
@anna777115

A vyšlahala si tie smotany a pridala k tomu pudingu už vyšĺahane?

@anna777115 nie, písali že do vychladnutého receptu to mám dať a spolu vyšľahať. Čiže už to nestuhne ani cez noc v chladničke?

anna777115
27. okt 2025
@frida1990

@anna777115 nie, písali že do vychladnutého receptu to mám dať a spolu vyšľahať. Čiže už to nestuhne ani cez noc v chladničke?

@frida1990 ni to je blby recept. Ak si to nedala este na tie keksy, tak to šlahaj dlhšie na najvyšie obratky. Ale uz len ten puding samotny ne.može byt riedky ked je tam muka a zltko

anna777115
27. okt 2025

Ten puding bol vychladnuty? Lebo aj ti može byť problem, ak si dala šlahačku do tepleho.

anna777115
27. okt 2025

Vsaj to nirmalne navrstvi na plech a prelej tym kremom a zase prelož keksami a uvidis, čo to spravi do rana.

anonym_26768a
27. okt 2025

Málo si šľahala, alebo bola zlá šľahačka, v chlade to trochu stuhne, ale nezhustne. Bude to skôr kašovité, ťažko pokrájaš.

really8
27. okt 2025

@frida1990 ponaucenie ktore musi zazit asi kazda. Nikdy nerob prvy recept ked ten kolac potrebujes. Rano skocis kupit marlenku a bude

frida1990
autor
27. okt 2025
@anna777115

Ten puding bol vychladnuty? Lebo aj ti može byť problem, ak si dala šlahačku do tepleho.

@anna777115 áno bol úplne vychladnutý. Ešte aj kexov bolo málo, dala som vrstvu Bebe, dala som na to ten krém hoci bol aký bol, na to ďalšia vrstva Bebe, na to čokoláda a uvidíme čo to do rána spraví, ale už teraz sa hanbím, čo medzi kolegov donesiem, a nemám žiadnu náhradu, do práce idem skoro ráno, keď ešte všetky obchody zavreté takže neviem dokúpiť žiaden plán B 😪

frida1990
autor
27. okt 2025
@really8

@frida1990 ponaucenie ktore musi zazit asi kazda. Nikdy nerob prvy recept ked ten kolac potrebujes. Rano skocis kupit marlenku a bude

@really8 vyzeral taký jednoduchý a dobrý 🤷 obchod žiaden nestíham, idem z domu o 5tej

nikolani
27. okt 2025

Ak ti to nestuhne tak to nekrajaj ako rez ale naber do misiek a tvár sa že to tak má byť 😅 prípadne ešte zober jednu vyšľahanú šľahačku a na každé daj kopček šľahačky
Ale chápem že ťa to mrzí, tiež by ma to mrzelo. Skrz toto sa bojím robiť nové recepty keď chcem koláč niekam zobrať, neraz som zistila že recept nie je dobre napísaný a druhý krát som si už prispôsobila.
Držím palce aby koláčik ešte stuhol

sisa_s
27. okt 2025

Ved teraz mas este obchody otvorene, stihas nakupit na novy kolac a upiect pernik, grankovy kolac, bublaninu atd

mameha7
27. okt 2025
@frida1990

@frida1990 škoda, že si to vyliala už na keksy. Dalo sa to úplne v pohode zachrániť tak, že by si krém nechala v chladničke aspoň na 2 hodiny poriadne zatuhnúť a vyslahala by si ho v dreze v chladnej ľadovej kúpeli, kde by si dala do vody ľad, alebo niečo zamrznuté. Je to podobný princíp, ako keď robíš na druhý deň parížsku šľahačku. Škoda. Už ti to do rána veľmi nestuhne, na budúce píš hneď sem.

frida1990
autor
27. okt 2025
@nikolani

Ak ti to nestuhne tak to nekrajaj ako rez ale naber do misiek a tvár sa že to tak má byť 😅 prípadne ešte zober jednu vyšľahanú šľahačku a na každé daj kopček šľahačky
Ale chápem že ťa to mrzí, tiež by ma to mrzelo. Skrz toto sa bojím robiť nové recepty keď chcem koláč niekam zobrať, neraz som zistila že recept nie je dobre napísaný a druhý krát som si už prispôsobila.
Držím palce aby koláčik ešte stuhol

@nikolani ďakujem veľmi pekne, no nič, ráno zaimprovizujem, keď tak budem naberať kôpky 🙈 chuťovo bude dobrý lebo tá plnka bola veľmi chutná, jemná, bola by ideálne napríklad na pohárový dezert, len teda takto ako rezy, no neviem.. uvidíme, či aspoň troška stuhne.

mameha7
27. okt 2025
@sisa_s

Ved teraz mas este obchody otvorene, stihas nakupit na novy kolac a upiect pernik, grankovy kolac, bublaninu atd

@sisa_s hej, bublanina alebo bábovka, to máš hneď.

frida1990
autor
27. okt 2025
@mameha7

@frida1990 škoda, že si to vyliala už na keksy. Dalo sa to úplne v pohode zachrániť tak, že by si krém nechala v chladničke aspoň na 2 hodiny poriadne zatuhnúť a vyslahala by si ho v dreze v chladnej ľadovej kúpeli, kde by si dala do vody ľad, alebo niečo zamrznuté. Je to podobný princíp, ako keď robíš na druhý deň parížsku šľahačku. Škoda. Už ti to do rána veľmi nestuhne, na budúce píš hneď sem.

@mameha7 aha tak to ma nenapadlo 🤷 každopádne ďakujem za tip do budúcna

really8
27. okt 2025
@frida1990

@really8 vyzeral taký jednoduchý a dobrý 🤷 obchod žiaden nestíham, idem z domu o 5tej

@frida1990 ako pisali, prekoprcnes do misky a ak mas este nejaku slahacku tak zarob a schovas

frida1990
autor
27. okt 2025
@mameha7

@sisa_s hej, bublanina alebo bábovka, to máš hneď.

@mameha7 to už nedám baby, som vyčerpaná a frustrovaná, som v treťom trimestri tesne po chorobe takže už aj toto bol pre mňa nadľudský výkon 🙈

dixitka
27. okt 2025

Šľahať puding je celkovo riskantné (vie sa to pekne zgrcnúť), určite by bolo lepšie tú smotanu zvlášť vyšľahať a len ručne primiešať k pudingu. Ak tie keksy neboli príliš mokré od kávy, niečo ešte do seba natiahnu a krém tak zhustne, ale či až tak, aby sa to dalo krájať, to uvidíš až ráno 🤷‍♀️

frida1990
autor
27. okt 2025
@dixitka

Šľahať puding je celkovo riskantné (vie sa to pekne zgrcnúť), určite by bolo lepšie tú smotanu zvlášť vyšľahať a len ručne primiešať k pudingu. Ak tie keksy neboli príliš mokré od kávy, niečo ešte do seba natiahnu a krém tak zhustne, ale či až tak, aby sa to dalo krájať, to uvidíš až ráno 🤷‍♀️

@dixitka no som poučená do budúcna, dám vedieť zajtra, či to bola veľká katastrofa, alebo nie. Ja len nerozumiem, prečo niekto dáva takéto recepty na net, už budem opatrná.

osky
27. okt 2025
@frida1990

@nikolani ďakujem veľmi pekne, no nič, ráno zaimprovizujem, keď tak budem naberať kôpky 🙈 chuťovo bude dobrý lebo tá plnka bola veľmi chutná, jemná, bola by ideálne napríklad na pohárový dezert, len teda takto ako rezy, no neviem.. uvidíme, či aspoň troška stuhne.

@frida1990 robila si to aj prilis neskoro na poslednu chvilu.
To uz vcera malo byt hotove a malo sa to poriadne chladit...
Keksov len 2 vrstvy-malo...
Ako pisu zeny-naberat lyzicou a servirovat do poharov.
Nemas komu zavolat,aby t doniesol do prace nejku nahradu?

anonym_94466b
28. okt 2025

Vôbec by som to nebrala do práce. Cestou kúp radšej nejake toffifee, hocičo, alebo radsej nič. 🫣 Veľmi dobre poznám spackané koláče či torty a teda keby sa mi nepodarí, tak to do práce nenosím.

mameha7
28. okt 2025
@frida1990

@dixitka no som poučená do budúcna, dám vedieť zajtra, či to bola veľká katastrofa, alebo nie. Ja len nerozumiem, prečo niekto dáva takéto recepty na net, už budem opatrná.

@frida1990 ja si čítam recenzie pod receptom, alebo pečiem podľa receptov Pečie celé Slovensko. Aj Veronika Bušová z Lidl cukrárne má vydarené recepty, väčšinou sa mi od nej podarí všetko.

margotka17
28. okt 2025

@frida1990 to si mala malo 3 lyžice zlatého klasu a 3 lyžice múky. Aj keď je tam žĺtko, ktoré to troška stiahne. Na budúce var krém z 3 pudingov na 1 l mlieka.

laila22
28. okt 2025
@frida1990

@frida1990 je jasné, že z 1l mlieka 3polievkvych lyžíc hustý puding nebude. Keďže na 0,5l sa dáva 1balenie pudingu... 🤷

frida1990
autor
28. okt 2025
@laila22

@frida1990 je jasné, že z 1l mlieka 3polievkvych lyžíc hustý puding nebude. Keďže na 0,5l sa dáva 1balenie pudingu... 🤷

@laila22 no ja neviem čo to bol za recept a mne to v tej chvíli vôbec necvaklo lebo som bola v polodelíriu, veľmi unavená. Ale dnes všetkým chutilo, koláčik čiastočne stuhol, rezom sa samozrejme nazvať nedal , ale nabrať sa dal, aj zjesť sa dal , bol chutný 😁 ale teda som poučená - nikdy sa nesnažiť niečo tvoriť keď som mega unavená, a neskúšajte nové neoskúšané recepty

frida1990
autor
28. okt 2025
@anonym_94466b

Vôbec by som to nebrala do práce. Cestou kúp radšej nejake toffifee, hocičo, alebo radsej nič. 🫣 Veľmi dobre poznám spackané koláče či torty a teda keby sa mi nepodarí, tak to do práce nenosím.

@anonym_94466b bola som ešte prikúpiť punčáky a venčeky, ale všetkým chutil aj môj nepodarok, dokonca si pýtali recept 😀

frida1990
autor
28. okt 2025

Ďakujem žienky, nakoniec som to nejako zvládla ale teda už budem zas o niečo múdrejšia do budúcna 🙃

anonym_94466b
28. okt 2025
@frida1990

@anonym_94466b bola som ešte prikúpiť punčáky a venčeky, ale všetkým chutil aj môj nepodarok, dokonca si pýtali recept 😀

@frida1990 tak to som potom rada ze to nebola žiadna pohroma. 😃👍

margotka17
31. okt 2025
@frida1990

@frida1990 tak je super, že chuťovo bol dobrý, aspoň vieš, že čo máš v recepte urobiť inak a môžeš opäť spraviť tento koláčik tak, ako má byť 👍