icon

Ako zachrániť slanú kapustnicu rýchlo a jednoducho?

23. dec 2023

Zienky, varila som kapustnicu na zajtra, teraz som ju ochutnala a je riadne slana - ochutnala som udenu krkovicku, ktoru som v nej varila a ta je vinna, ozaj presolena. Pritom som ju kupila u masiara, kde stale kupujem, takuto som nikdy nedostala :(
Je nejaky trik, ktory by to zachranil?
Zemiaky som v nej vyvarila, ani tie tu slanost neponali..
Ak daco viete, poradte prosiim. Je to 9 litrov, skoda by jej bola :(

lilyianka
23. dec 2023

Neviem síce co je na tom pravdy, ale vraj krajce chleba vedia "vytiahnuť " slanosť... pripadne pridať viac vody a surovín

dzulli1980
23. dec 2023

Ja som raz tiež kvalitne presolila kapustnicu ... zriedila som zeleninovým vývarom a môj muž odvtedy len takú chce 😀

marcellka32
23. dec 2023

Priliať vody/smotany alebo čo si pouzila

viestta
23. dec 2023

Odlej z nej tekutinu dopln prevarenou vodou

flakulka
23. dec 2023

Dať do nej variť zemiaky na polku tie soľ vytiahnu

nikpa
23. dec 2023

Pridaj smotanu na varenie, je sladká a nie je taká ťažká ako klasická šľahačkova, čiže môžeš dat aj dve..

beataxxx
23. dec 2023

Dva-tri zemiaky tam variť aspoň 15 minút, tie by mali absorbovať časť soli

hiro
23. dec 2023

Podla mna najjednoduchsie je z nej spravit dve 9l kapustnice 🙂 Tak jeden hrniec sa aj tak hned zje... Asi druhu uvarit z vody tej prvej, bez soli, len zemiaky, klobasy, po uvareni premiesat s prvym zvyskom rozdelit do dvoch hrncov na polovice a doliat cistou/prevarenou vodou...

sense
23. dec 2023

Odliala vy som z nej a Odliala vody prevarila

loliki
23. dec 2023

Myslela som, že krvácaš, alebo Ti ide o život. Šťastné a veselé.

eternity24
23. dec 2023

Nepomôžu žiadne zemiaky ani krajce chleba. Musíš z tých 9 litrov urobiť 12 😀 alebo možno aj viac, podľa toho ako veľmi je slaná. Jednoducho ju zriedit. Keď jej budeš mať veľa, podaruj niekomu, susedom, rodine…

jonnie
23. dec 2023

Údené z tohto dôvodu varím extra v hrnci, q až potom pridám to mäso ku variacej kapuste.
Už len skúsiť rozriedit... a co je tebe slané druhému nemusí....budete viac piť

roja01
24. dec 2023

Aby som dalsim varenim nerozvarila suroviny, precedila by som ju a v tom vyvaru by som uvarila zemiaky, priliala by som vodu, pridala trocha korenin, hub a premytej novej kapusty. Tak by vznikla dalsia, neslana verzia a tu by som zmiesala s povodnou. Slane zemiaky sa mozno z povodnej kapustnice daju vybrat, aby ich tam nebolo vela. Mozu byt nahradene tymi novymi.

pininka1
24. dec 2023

Ak zemiaky nepomohli jednoznacne odliat trocha vody a pridať prevarenu čistú. Nám sa to stalo teraz na večierku v robote, kapustnica bola slaná a vôbec nebola kyslá, tak sme pridali vodu a utekali kúpiť jušku a naliali. Bola síce riadne kyslá, ale aspoň nebola až taká slaná

bosorkabb
24. dec 2023

Odliať tekutinu, pridať vodu a dať variť.
Ja kapustnicu nikdy nesolim.

bublinka1426
24. dec 2023

nastruhat zemiak ci pridaj normalne vodu ..