icon

Ako znovu získať chrumkavosť lyofilizovaných malín?

23. dec 2024

Baby prosím.. Včera s otvorila balík lyo malín a zabudla som uzavrieť sáčok. Dnes som ich chcela v ruke pomrvit na koláč a oni mi zvlhli, nedá sa rozdrvit/pomliet ich na jemno. Ja som vedela že sa to stane ale úplne sim zabudla uzavrieť sáčok.. Nedá sa ich nejak urobiť znovu takými chrumkavými? Potrebujem tým posypať koláč, inú náhradu nemám 🙏

thereisabear
23. dec 2024

Ponorný mixér by nepomohol?

pinkgirl
23. dec 2024

Ja by som ich skúsila na pár sekund ohriať v mikrovlnke, aby sa vlhkosť vyparila.

autor
23. dec 2024

@thereisabear nie asi, oni sú už také lepkavé keď ich pomrvis

@pinkgirl no mňa napadla rúra.. 🫣

rozculena
23. dec 2024

radšej na panvici na sucho alebo do mraziaku

lucinka12356
23. dec 2024

Mňa tiež napadlo nasucho na panvici alebo v rure na nejakej teplote. Mikrovlnku by som neskusala

autor
23. dec 2024

@rozculena a keď nimi ozdobým koláč ( z mraziaku).. Nebude to mlandrave keď sa to zohreje pri izbovej teplote?

autor
23. dec 2024

@lucinka12356 ďakujem, asi skúsim dať do rúry.. Na gril 🤔

viestta
23. dec 2024

supni ich na chvilu do vyhriatej rury, ked ich das do mraznicky a potom vytiahnes, tak sa este viac orosia a uplne rozmocia

lucinka12356
23. dec 2024

Daj vedieť ako to dopadlo, tiež sa mi to stáva hlavne pri väčšom balení jahôd, ja ich potom do smothie pomelieme alebo do kaše ovsene ale cítiť ze su makke

autor
23. dec 2024

@lucinka12356 dobre, zajtra napíšem 🙂 ďakujem vám

nevenka
23. dec 2024

Ja som davala do rury, ale nepomohlo to. Ale to boli len take muffiny pre deti, tak som tam nejake kopky z toho spravila 🙂. Nebolo treba nejak vela posypat.

taktotedanie
23. dec 2024

Daj do rury