Ako zvládnuť varenie čerstvého jedla každý deň?
Ženy, moja suseda z vchodu varí kazdy den čerstvéjedlo. Ja raz za dva - tri dni. Obdivujem ju, ale nechápem, kde berie čas a nervy. My jeme to isté aj tri dni, zdravé to je, ale nie „ako od babičky“.
Každý jeden den varím klasické domáce jedla mam 3 deti a dost som zalozena na tom ze chcem aby jedli vsetko preto sa im snažím navariť každý den čerstvé
Nechodi do prace
aj tak si neviem predstaviť jedlá hotové do 30 min - mäso kým nakrájam, cibuľu k tomu, nejakú zeleninu, potom očistím zemiaky , dám do hrncov - zemiaky sa uvaria za 20 min, mäso na šťave za 40 min, kým upracem kuchyňu - hodina zbehne ako nič a to ešte polievku nemám
@ssllaavvkkaa ver mi že sa to dá, nestopovala som to nikdy ale fakt že mám to hotové hneď.
Napr. Do hrnca dávam už z konvice prevarenu vodu keď robím napr.gnocchi alebo cestovinu. Cestoviny máš na xy spôsobov Max 2-3 ingrediencie a máš parádnu superrýchlu večeru. Včera som napr.len poprazila na malé kúsky nakrájaný baklažán, vytiahla z mrazáku za hrsť na kocky slaninky, nadrobno cibuľa nakrájaná a máš to do 15 minút. Medzitým si uvaríme cestoviny a máš to. Na tanieri posypeme parmezánom
Gnocchi to isté. Na panvicu dáš olivový olej trošku, cesnak, pokrájas na malé kúsky cuketu, vysypes z konzervy lupane paradajky kým sa ti to robí uvaris si gnocchi. Trošku fantázie a ide to. Rybu či kuracie mäso len na oleji opražís dochutis ako chces, medzitým si spravis misku šalátu (hlávkový,paradajka, uhorka čo doma máš) a máš večeru. Fakt kopec chutných receptov.
Ja napríklad nevarim kazdy den, respektíve vždy si nachystám na 2 dní a napríklad na druhý deň mäso peň ugrilujem, uvarím zemiaky alebo cestoviny, ale rozhodne sa mi nechce vymýšľať každý deň iné jedlo. Robím si jedlo aj do prace. Ale nikdy ma netrápilo ako všetko stíhajú iní, je to ich vec
Varím denne a to neraz 2 prílohy alebo aj 2 hlavné jedlá, keďže syn má normálnu stravu,ja guten a lactofree Väčšinou sa snažím variť v priebehu týždňa rýchle jedlá, časovo náročnejšie cez víkend
@0silvia0 Pre 7 rocne dieta. Od buduceho tyzdna zacina moja nocna mora, kazdy den vymyslat co ideme obedovať.
@alezia no veď pozri, popridávala som na strane 3 nejaké recepty. A špeciálne pre 7 ročné ti pridám ešte jeden: https://najrecept.topky.sk/recept/kuracie-slima...

@lenka2710 juuj ako rada by som ze od nedele navarene na cely tyzden.. To byma bavilo. U nas savsak vsetko zje hned ako u drblych.
Nastastir mame ale studene vecere
@yasina ale prosím ta, to by si vážne dokázala jest týždeň to isté?? Mne už by to šlo asi aj ušami von 😂😂