icon

Akú polievku varíte na Vianoce?

15. dec 2021

U nás doma bola vždy kapustnica ale tento rok rozmýšľam, že skúsim niečo nové tak hľadám inšpiráciu, viem, že niekde sa robí rybacia, šošovicová...

Strana
z2
bublinka1426
15. dec 2021

kapustnica minimalne 6 litrov

majasalvator
15. dec 2021

@macik34 Zaviedli sme pravidlo že pokiaľ žijú rodičia večerame u nich .Aby všetky vnúčatá boli pri babke a dedkovi.Jefalnicek máme stále rovnaký tak sa dohodneme kto čo donesie alebo pripraví.

deti95060810
15. dec 2021

kapustnicu s hubami... tak to robila moja svokra. Huby a kapustovú vodu dala variť na cca ,1,5 hod. Je sa to spolu s uvarenými zemiakmi... Je to dobré.
Moja mama na Vianoce robila hovädziu polievku... 😉 ja som sa prispôsobila manželovi.

3009
15. dec 2021

Hríbová omáčka a rybacia mliečna polievka.

babababka
15. dec 2021

Na Štedrý večer tento rok sami s manželom:rybacia,šošovica,vypráž.filé,zemiakovo-cibuľový šalát,žĺtkové rezy/musím pochváliť, každý rok odkedy je u nás/robí zať-fantastické,medovníčky od vnúčat a makové,orechové bejgli odo mňa.Na 1.deň vianočný ideme po rodine,kým žila moja mama a švagor,tak oni k nám a máme kapustnicu,údené mäso.Na 2.deň sviatočný dojedáme,liečime cholesterol a žlčník,prípadne rezne spravím.A potom príde dcéra ,zať,moje milované vnučky a sme spolu.A rozdáme zvyšné darčeky a trávime a telku pozeráme a tešíme sa.Mladí každý rok to obmieňajú.Vianočné sviatky doma u nás, Silvester Nový rok na Orave,alebo naopak.Neskutočne sa teším,tuším odkedy je ten covid,čoraz viac.

babababka
15. dec 2021

@babababka nie tuším,ale teším.

makova333
15. dec 2021

My robievame vzdy len kapustnicu (cely rok sa na nu tesime 😀 ). Ale exsvokra robila aj kapustnicu aj sosovicovu na kyslo, aby boli bohaty (zatial ju stale vari, takze v tomto smere sa jej nijako nepolepsilo). A pod tanier sosovicovej si davali peniaze. U nas taky zvyk nebol.

makova333
15. dec 2021

ups bohatí 😀

ivkazba
15. dec 2021

Ja varím odjakživa kapustnicu na Silvestra. Roky som varievala šošovicovú, tento rok sme sa dohodli s chlapom, že polievku nebudem robiť, že to nechceme. Budú makové bobálky, oblátky s medom a cesnakom, hlavné jedlo robím klasika zemiakový majonézový šalát a k tomu budem tento rok robiť tuniakový steak a wellington. Teda taký je plán, neviem, či mi k šalátu nebude chýbať rezeň. Piecť budem 23.12. štedrák a urobím ešte rumové guličky. Nič viac.

trema
15. dec 2021

Na vianoce mame bielu hribovu, na silvestra kapustnicu a na novy rok bielu sosovicovu

majasalvator
15. dec 2021

Tak u nás je to kapustnica (maso sa vyberie ),šošovicová na sladko a hubová.Potom majonezovy šalát ,ryža a ryba vyprážana a v alobale.

barbora9312
15. dec 2021

U nas kapustnica do nej dávame údené rebra, údenú krkovicu, klobásky vyvarit a zemiakovy šalát ten ja moc nemusim ani baby ho moc nepojedia tak len manžel sa ho vždy preje a k tomu rezne,ryby.
Na Silvestra robim pečenú krkovičku, červenu kapustu a knedľu

lujziana44
15. dec 2021

Kapustnica na vianoce proste nesmie chýbať. Tiež som sa kedysi pohrávala s myšlienkou o zmene, že by som spravila nejakú inú, no doma my to všetci hneď taktne zamietli, takže ostávame pri klasike

miminka91
15. dec 2021

U nas sa robi kapustnica, ale uz som pocula, ze kadejake polievky ludia robia. Potom na novy rok mavame sosovicovu.

zuzka1.
15. dec 2021

my mavame 3 - biela kapustnica so sosovicou , susenymi hribami a slivkami, rybacia z hlav kapra ikrami a este klasika kapustnica s udenym masom, klobasou, hribami

elizabet173
15. dec 2021

u nás kapustnica s hubami, klobásou a sušenými slivkami

tuppuk
15. dec 2021

Aj u nás v rodine je to tak, že od maminy kapustnica a od ocina kadečo iné 🙂 A keďže Vianoce zvykneme tráviť u našich tak je to taký mix z každej rodiny voľačo.

angela1989
15. dec 2021

U nás juška so sušenými hubami a mrveničkou

simca06022011
15. dec 2021

Kapustnicu. Sosovicu na Novy rok. "Halaszle" robime ale sem tam ako doplnok :D

kitycat
15. dec 2021

Kapustnica 4ever

zdenka17388
15. dec 2021

Jednoznačne kapustnica, bez toho si ani neviem predstaviť Vianoce
Od malička sme mali vždy kapustnicu a pokračujem v tejto tradícii ďalej ... A taká poctivá hustá, veľa kapusty kyslej, mäska, klobásky, údené, kooopec hríbov a slivky 🤤🤤🤤
Už sa nevieme s dcérou dočkať 😁😁😁

Strana
z2