Akú polievku varíte na Vianoce?
U nás doma bola vždy kapustnica ale tento rok rozmýšľam, že skúsim niečo nové tak hľadám inšpiráciu, viem, že niekde sa robí rybacia, šošovicová...
@macik34 Zaviedli sme pravidlo že pokiaľ žijú rodičia večerame u nich .Aby všetky vnúčatá boli pri babke a dedkovi.Jefalnicek máme stále rovnaký tak sa dohodneme kto čo donesie alebo pripraví.
kapustnicu s hubami... tak to robila moja svokra. Huby a kapustovú vodu dala variť na cca ,1,5 hod. Je sa to spolu s uvarenými zemiakmi... Je to dobré.
Moja mama na Vianoce robila hovädziu polievku... 😉 ja som sa prispôsobila manželovi.
Hríbová omáčka a rybacia mliečna polievka.
Na Štedrý večer tento rok sami s manželom:rybacia,šošovica,vypráž.filé,zemiakovo-cibuľový šalát,žĺtkové rezy/musím pochváliť, každý rok odkedy je u nás/robí zať-fantastické,medovníčky od vnúčat a makové,orechové bejgli odo mňa.Na 1.deň vianočný ideme po rodine,kým žila moja mama a švagor,tak oni k nám a máme kapustnicu,údené mäso.Na 2.deň sviatočný dojedáme,liečime cholesterol a žlčník,prípadne rezne spravím.A potom príde dcéra ,zať,moje milované vnučky a sme spolu.A rozdáme zvyšné darčeky a trávime a telku pozeráme a tešíme sa.Mladí každý rok to obmieňajú.Vianočné sviatky doma u nás, Silvester Nový rok na Orave,alebo naopak.Neskutočne sa teším,tuším odkedy je ten covid,čoraz viac.
My robievame vzdy len kapustnicu (cely rok sa na nu tesime 😀 ). Ale exsvokra robila aj kapustnicu aj sosovicovu na kyslo, aby boli bohaty (zatial ju stale vari, takze v tomto smere sa jej nijako nepolepsilo). A pod tanier sosovicovej si davali peniaze. U nas taky zvyk nebol.
ups bohatí 😀
Ja varím odjakživa kapustnicu na Silvestra. Roky som varievala šošovicovú, tento rok sme sa dohodli s chlapom, že polievku nebudem robiť, že to nechceme. Budú makové bobálky, oblátky s medom a cesnakom, hlavné jedlo robím klasika zemiakový majonézový šalát a k tomu budem tento rok robiť tuniakový steak a wellington. Teda taký je plán, neviem, či mi k šalátu nebude chýbať rezeň. Piecť budem 23.12. štedrák a urobím ešte rumové guličky. Nič viac.
Na vianoce mame bielu hribovu, na silvestra kapustnicu a na novy rok bielu sosovicovu
Tak u nás je to kapustnica (maso sa vyberie ),šošovicová na sladko a hubová.Potom majonezovy šalát ,ryža a ryba vyprážana a v alobale.
U nas kapustnica do nej dávame údené rebra, údenú krkovicu, klobásky vyvarit a zemiakovy šalát ten ja moc nemusim ani baby ho moc nepojedia tak len manžel sa ho vždy preje a k tomu rezne,ryby.
Na Silvestra robim pečenú krkovičku, červenu kapustu a knedľu
Kapustnica na vianoce proste nesmie chýbať. Tiež som sa kedysi pohrávala s myšlienkou o zmene, že by som spravila nejakú inú, no doma my to všetci hneď taktne zamietli, takže ostávame pri klasike
U nas sa robi kapustnica, ale uz som pocula, ze kadejake polievky ludia robia. Potom na novy rok mavame sosovicovu.
my mavame 3 - biela kapustnica so sosovicou , susenymi hribami a slivkami, rybacia z hlav kapra ikrami a este klasika kapustnica s udenym masom, klobasou, hribami
u nás kapustnica s hubami, klobásou a sušenými slivkami
Aj u nás v rodine je to tak, že od maminy kapustnica a od ocina kadečo iné 🙂 A keďže Vianoce zvykneme tráviť u našich tak je to taký mix z každej rodiny voľačo.
U nás juška so sušenými hubami a mrveničkou
Kapustnicu. Sosovicu na Novy rok. "Halaszle" robime ale sem tam ako doplnok :D
Kapustnica 4ever
Jednoznačne kapustnica, bez toho si ani neviem predstaviť Vianoce
Od malička sme mali vždy kapustnicu a pokračujem v tejto tradícii ďalej ... A taká poctivá hustá, veľa kapusty kyslej, mäska, klobásky, údené, kooopec hríbov a slivky 🤤🤤🤤
Už sa nevieme s dcérou dočkať 😁😁😁

kapustnica minimalne 6 litrov