icon

Akú značku ryže kupujete?

avatar
xckaretxxx
26. júl 2025

Ahojte, mam rada sypku ryzu ako prílohu. Prosím aku znacku ryže kupujete? V poslednej dobe sa mi uvari na blato, alebo časť ryze je rozvarena a časť nedovarena.

avatar
lucia13022023
26. júl 2025

Mňa naučila robiť vynikajúcu sypku ryžu starká. Kupujem takú červenú, dlhozrnnu z kauflandu obyč.
Na trocha oleji ju opražím so soľou, a na jeden hrnček ryze ide jeden a pol hrnček vody. Ja dávam studenú. Nechám na malom kým nezovrie a potom stiahnem na najmenší plameň. Keď sa vypari voda, stiahnem z platne a pridám maslo. Zamiešam, dám schladiť a je vynikajúca.

anonym_57b0f3
26. júl 2025

jazmínovu a robím v ryzovari

avatar
alenamihal
26. júl 2025

Basmati alebo jasminovu

avatar
stefi_k
26. júl 2025

Jasminovu ( royal umbrella, lotus, teraz man Royal Thai - Thai Hom Mali) alebo basmati ( Tilda).

anonym_cab3a6
26. júl 2025

@xckaretxxx podľa toho na čo chcem použiť tú ryžu. Jasmínovú, basmati, alborio, čiernu, hnedú červenú, sushi ryžu pod

avatar
hsara99
26. júl 2025

Jasminovu. Na troche oleja zľahka opražím, zalejem vriacou vodou, osolím a nechám na 2ke 20 minút. Vypnem a nechám ešte chvíľu dôjsť už mimo indukčnej. Vždy sa podarí

avatar
3petka
26. júl 2025

@xckaretxxx len jasminovu od giana.

avatar
akinomel
26. júl 2025

@xckaretxxx na rizoto guľatozrnnú, najradšej Bask. Na prílohu kupujem v Lidli dlhozrnnú ( neviem názov, ale cena je 1,58 €), zvyknem ju dobre premyť a nechám ju namočenú vo vode cca hodinku. Keď odkvapká, osmažím na lyžičke oleja kým mi zovrie voda. Mám plynový vrch sporáka a na ňom liatinovú platňu. Zalejem asi 1 cm nad ryžou, osolím( niekedy pridám hrášok, kari, vegetu občas...)zakryjem pokrievkou, (mám liatinové hrnce) vypnem plyn a na vrch dám poskladanú utierku. Po cca 15 minútach rýchlo prebehnem vidličkou a zasa nechám cca 15 minút. Vždy je krásne sypká.

avatar
akvi
26. júl 2025

Jedine basmati. Ryžu nechám len zovrieť a potom stiahnem na minimálnu teplotu a prikryjem, vlastne len udržujem teplotu a ryža vsiakne vodu a zmäkne a nelepí sa vôbec.

avatar
simsalabim
26. júl 2025

Sos cervenu.

avatar
saxana000
26. júl 2025

Bask alebo SOS ale niekedy ju pokazim priznavam..

avatar
marca12
26. júl 2025

Bask

avatar
lasona
26. júl 2025

Jasminovu a robím v ryzovare. Ale aj akúkoľvek inú keď kúpim, tak je fajn.

avatar
domkakvet
26. júl 2025

@xckaretxxx ja kupujem hocijaku raz taku a raz taku, vzdy je dobre uvarena.

avatar
poleva
26. júl 2025

Svitko....topka😀

avatar
taktotedanie
26. júl 2025

@xckaretxxx bask len a len gulatozrna
Das pomer napr 200g ryze k tomu 500ml vody, nie 200g ryze a 400ml vody , vzdy pripocitam 100ml navyse , nikdy sa mi odvtedy nestalo aby ryza bola z casti uvarena a z casti nedovarena

avatar
xckaretxxx
autor
27. júl 2025
@lasona

Jasminovu a robím v ryzovare. Ale aj akúkoľvek inú keď kúpim, tak je fajn.

@lasona v ryzovare ako varis? Bez oleja? V akom pomerne?

avatar
xckaretxxx
autor
27. júl 2025
@taktotedanie

@xckaretxxx bask len a len gulatozrna
Das pomer napr 200g ryze k tomu 500ml vody, nie 200g ryze a 400ml vody , vzdy pripocitam 100ml navyse , nikdy sa mi odvtedy nestalo aby ryza bola z casti uvarena a z casti nedovarena

@taktotedanie ôk, skusim

avatar
margotka17
27. júl 2025

@xckaretxxx vždy som kupoval ryžu BASK v papuerovom sacku, ale kvalita sa neskutočne zhoršila, zrnká polámané, nechcela sa dodusit, tak už kupujem jasminovu. Tá má skvelú vôňu, chuť, dám maslo do hrnca a keď je skoro roztopené, vysypeme umytú ryžu a miešam, kým nevydáva taký šušťavy zvuk. Potom ju osolím a zalejem vodou. Keď začne voda vrieť, stopnem 9 minút na 3 indukčná.

avatar
malinovka333
30. júl 2025

Hocijaku ale najradsej mam jasminovu alebo z kauflandu obycajnu dlhu ale xxl balenie. Varim ju len v tlakovom hrnci a je super kazde zrnko uvarene rovnomerne

avatar
xckaretxxx
autor
30. júl 2025
@margotka17

@xckaretxxx vždy som kupoval ryžu BASK v papuerovom sacku, ale kvalita sa neskutočne zhoršila, zrnká polámané, nechcela sa dodusit, tak už kupujem jasminovu. Tá má skvelú vôňu, chuť, dám maslo do hrnca a keď je skoro roztopené, vysypeme umytú ryžu a miešam, kým nevydáva taký šušťavy zvuk. Potom ju osolím a zalejem vodou. Keď začne voda vrieť, stopnem 9 minút na 3 indukčná.

@margotka17 aký pomer vody

avatar
99janka99
30. júl 2025

Svitko👍👍👍

avatar
ivana11155
30. júl 2025

@xckaretxxx jazminovu alebo basmati

avatar
margotka17
30. júl 2025
@xckaretxxx

@margotka17 aký pomer vody

@xckaretxxx hrnček ryže a necelé dva vody.