Aký ľahký obed pripraviť pred sobášom?
Cauko.. baby poradte sobas mame na urade na 15hodinu o 16 budeme v restike.. co dovtedy pripravit rodine take lahke.. aby sa babina s tym nemusela nejak kaslat a uzila si ten den a nestala pri sporaku..pre cca 12 ludi ..mozno aj nieco co sa da urobit den vopred ale to asi uz nebude take fajne tu sobotu .. nic ma okrem chlebickov takeho nenapada
Guláš, nie je to taká piplačka, na druhý deň bude ešte lepší a aj keď to nie je úplne ľahké jedlo, veď každý si dá koľko bude chcieť 🙂.... a je to niečo čo asi nebudete mať aj večer, tak to mi príde tiež fajn 🙂
pre tak málo ľudí treba objednať.... to nie je 100 -vka hostí
chlebíky , jednohubky, obložené misy, už som bola aj kde sa podávali párky...
maďarský s knedľou - je to dosť sýte, kotlíkový guĺáš s chlebom, ....
Ak o 16tej budete mat hostinu a o 15tej sa budete schádzať, tak mne by stačili chlebíčky 😁 a najedla sa o 16tej 😉
A musí variť? Ja by som objednala pizze... Každý si zoberie trojuholník-dva a je.
@tvyks objednaj pre 12 ludi rezne a salat nech mamka spravi den vopred. Ak den dopredu cele jedlo, tak jedine gulas na obed.
Deň predtým navar o niečo viac a vybavené. Aj tak sa bude každý chystať, na nejaké stolovanie nebude čas.
@vyrovnanaosoba obrad je o 15, hostina o 16, tak sa asi schádzajú po 14.00.
Načo chystať, obed nech si dajú doma, ľudia môžu prísť priamo k úradu , a pre tých čo ste doma jedlo z piatku. Prípadne obložené misy, cestovinový šalát, slané pečivo, aby si kto má naozaj hlad mohol zobnut. Pri tej nervozite nebudete mať čas ani chuť na jedlo.
@luna11 pred desiatkami rokov sa to tak robilo, ak prišli hostia z daleka, že dostali obed pred a aj nocľah sme sa potisli, lebo nebola možnosť ubytovania. Ľudia sa podelili po rodine.
Teraz som si myslela, že sa vybavuje ubytovanie, buď si ho hostia vybavia vopred, kde sa zložia, najedia, upravia a prídu na obrad 14.45.
Prípadne snúbenci rezervujú izby , niekedy ich aj platia, niekedy už nie.
Je mi to trochu divné, že v tejto dobe sa ešte rieši plno ludi v byte/ dome, keď vieme aký stres, prípravy je treba zvládnuť a ešte sa mi dotrepe zo 10 ľudí okolo ktorych treba behať. Staci 4- 6 ľudí domácich, aby zvládli obriadit seba, wc , kúpeľňa, izby s vecami , obliekanie, úpravy....a do toho drb tetky babky strycovia ktorým treba naliať, naložiť taniere, zvedavo obzerajú izby a "ná de je tá nevėstička šak pot se ukazat" . Ok, každý si zariadi ako sa dá.
tak myslim, ze tradicne sa varieva gulas, plus chlebicky, ale uprimne, nikdy som nerozumela tomu, preco sa niekto potrebuje napchat (a napit) uz pred obradom.. vsak na hostine potom bude tolko jedla, ze neviem, kam to ti ludia do seba napchaju.. takze ak nemate zrovna takych hosti, co cestuju od rana a pridu hladni, tak by som nechystala ani nic a inak len asi nejake studene oblozene misy
@tvyks daj spraviť chlebíčky. Najledia sa na obed potom nebudú vládať v reštike. Nehovoriac že ak budu už oblečený na obrad aby sa niekto omylom neumazal.
Fu, no ak je gulas lahke jedlo na travenie tak neviem kde som zila doteraz 😃.
Neviem , ale ja by som ponukla nieco male, jednohubky,chlebicky , salat cestovinovy.
Nevidim zmysel napchavat sa velmi este aj na obed ked jedlo nebude zas tak neskoro a hodovat sa bude az do konca svadby
Zabudla som napisat na druhy den mame catering party bude este tak ziadne grilovacky rezne nejake bravcove to vsetko bude potom druhy den
Ja by som deň predtým ľahší guláš a zopár chlebickov.
Dá sa to deň vopred a máš na výber,aj teple,aj studené. Každý si dá,na čo bude mať chuť.
Neviem kto je babina,ale dajte jej pokoj.je to tiež svadobny hosť.objednajte chlebíčky a dáke kysnuté makovniky,orechovniky ,to stačí.

@tvyks zemiakovy salat-sviezy, nie majonezovy a k tomu minirezniky, ale plnenu panenku na roladu a k tomu salatiky