Aký máte názor na hotové jedlá v obchodoch?
Aký názor máte na hotové jedla čo sa dajú kúpiť v obchodoch? Myslite si že je to nejako extra nezdravé a telu škodlivé . Rozmýšľame s priateľom že raz do týždňa si budeme také kupovat, nech aspoň jeden večer máme kludny pre seba a netocime sa v kuchyni okolo hrncov 😀
Napr toto. Ešte som to nikdy nemqla, nemyslím presne toto ale celkovo. Tak ma zaujíma názor

Za mňa sú z polotovarov stále fajn:
- mrazené pirohy
- mrazené guľky s plnkou
- omáčky k špagetam alebo cestovinám (divaris len cestoviny)
- buchty na pare
- dukátové buchtičky pečené (dovaríš len puding)
- obalovane ryby
Inak tie na fotkách mi prídu dosť nechutné. Vyskúšaj a uvidíš 😄
Ak mas HIT, tak umres! Ja umieram aj z tych bistier a restik. Malokde mi nieje zle z jedla a to tu intoleranciu nemam az tak hroznu.
Nič s mäsom, muž si pár krát kúpil ale nedalo sa to jesť, radšej budem na hriankach ak chcem ,,teplé,, ako toto
Ja si to občas kúpim na večeru, kedže večeru mávam suchú (lebo varím obed a nechcem aj večer stáť pri sporáku) a nechcem dookola to isté, tak pre zmenu. Kľudne tak aj 3 krát do mesiaca, teda podobná frekvencia ako ty plánuješ a som tu, neumrela som. 😉 No chuťovo to nie je úplne také ako čerstvo navarené, ale je to celkom fajn.
Ja si myslím že je vždy lepšie kúpiť si niečo mrazené ako toto chladené keď už.. avšak najlepšie je urobiť niečo rýchle a jednoduché, aby sa človek okolo hrncov točiť nemusel.. ja musím variť každý deň (mám deti, navyše dvoch histaminikov, čo musia mať čerstvé) a fakt nenávidím robiť niečo zložité a zdĺhavé.. ale rýchlovky sú vždy lepšie ako polotovary.. to radšej objednajte raz za týždeň z reštiky.. (nemám nič proti ak to niekto je, ale toto je môj názor na ktorý bola vytvorená téma)
Ja napr.teraz na večeru robím toto
https://www.instagram.com/reel/C26zSNLNZvk/
Príprava mi trvala cca 10minut až na uvarenie zemiakov.. k tomu dám čerstvú zeleninu..
My kupujeme gulicky a lososa z ikei, pirohy a zemiakove gulky, mrazenu pizzu a smazak.
Konkrétne takéto jedlá nekupujem, také radšej navarím na dva dni nech sa nemusím točiť okolo tých hrncov. Ale pridávam sa do týmu Lasagne z Lidla 🤤, lebo s tými sa mi nechce prplať, podobne ako s parenými buchtami. A sem tam mrazená pizza ako záchrana tiež môže byť. Ale veď skúste, možno vám bude aj toto chutiť. Inak v práci nemáte teplé obedy? Ak áno, kľudne by som išla miesto týchto jedál do suchých večerí.
Existujú aj dobré polotovary - Hotovky z plechovky a pod. Ale dlhodobo by mi to už ani nechutilo. To už radšej uvariť cestoviny na X spôsobov,.. Toľko času to zas nezaberie.
Polotovary sú humus.Ja sa dám ukecať raz za rok jedine na parené buchty a pirohy,to neznášam a neviem robiť,ale deti to ľúbia.Chuťovo ale je to niekde inde ako domáce.Teraz už máš plno surovín aby si stihla pestré jedlo za 30min.2minutove cestoviny apod.Radsej rožok s maslom ako toto.Alebo si objednajte.
@dupinka tie hotovky z plechovky mi velmi chvalila znama z Čiech. Oni chodia casto pod stan a od nich si nakúpia stravu. Ale este som to osobne neskusala.
Ja max tiez nieco ako pyrohy,gulicky,predpripravene cesto.. Inac si navarim alebo objednam. ;D
Ja som si kúpila v Kauflande sviečkovú a segedín a som nechápala aké to bolo dobré😀 za 3,50€ obed v robote jak lusk.. kúpim kľudne zasa..
Vobec ma to nelaka. Ked sa nam nechce varit, objedname si 🙂 Ale ved vyskusaj, mozno to bude okey.
Tiero konkretne su dost hnusne 🤣 ked uz tak si kup vo freshi ak mate u vas zatavene chladene ( vyzeraju ako z donasky) domace jedla ofoliovane. Tie su normalne.
Alw upeimne pre 2 by som nevarila 7x do tyzdna, max 3, a mali by sme na 2 dni.
Taketo kraviny nekupujem, to by som radsej mala suchu veceru. je to plne konzervantov, soli, atd... , velmi nezdrava zalezitost.
Prilezitostne, no dajme tomu, pravidelne by som to nejedla, ani za svet.
@betulinka1 mali sme na dovolenke mäsové guľky v paradajkovej omáčke a bolo to veľmi chutné, celé kusy. V podstate domáce jedlo zasterilizovane v plechovke.
Btw. autorka - moja mamka robievala kedysi tak, že keď navarila a ostalo, zasterilizovala do skla a bolo na inokedy - len nie smotanové jedlá.
Kupila.som raz.tie.bbq.rebierka muz sa po nich zalizoval este do polnoci a vychvaloval ich este dva tyzdne..takisto mrazene šulance alebo pizza to mam odskusane a na rychlu veceru v sobotu uplne staci..
Väčšinou hovoríte, aké sú tie jedlá hnusné tie, ktoré ste nikdy nič také nekúpili a nejedli. Ja mám napr. skúsenosť s mrazenými haluškami, ktoré sa len zohrejú, tiež som počula, že sú hnusné , domáce sú najlepšie a podobné blbosti, pritom im nič nechýba a sú určené pre ľudí, ktorí možno využívajú voľný čas plodnejšie ako škrabaním zemiakov 😃 a ak si niekto myslí, že pre rodinu je dôležitá len domáca strava, len doma upečený chlieb atď, tak to je blbosť . A tie, čo tu napísali, že semtam si niečo také kúpili, že to bolo nakoniec dobré a chutné.
Ja si to kupujem, keďže som cely deň v práci a som rada ze potom nevarim...keďže by som radšej zjedla niečo čo je hotové castokrat obed( bageta) jem na rychlo...ak je vobec pauza......
@ibrunova hlavne nie su urcene pre ludi, ktorych zaujima, co jedia a tak, ak sa to da, vyhybaju sa pravidelnej konzumacii vysoko priemyselne spracovanych potravin, kvoli ich negativnemu ucinku na zdravie. 🙂
Ze su tieto hotove jedla chutne je jedna vec. Co obsahuju, je vec druha.. ale myslim si, ze prave tebou spominane halusky su este obstojne..
@gab lasagne z lidl boli fajn. Teda kupovala som ich niekedy jar/leto 2020, potom dlhsie nie a potom som ich vyskusala asi min. rok a akoby ich “pokazili”, chutili strasne umelo.
Tak mozno sa to opat zmenilo. Skusime 🙂
taketo hotove nekupujem, ale kaufland ma fajn mrazene skoro-hotove jedla - take s ryzou, alebo špecle so zeleninou a masom, hodis to do panvice a za 10min hotovo.
Pouzivam polotovary (hlavne, ked nestiham varit pre seba) a kupujem to, co ja neviem uvarit (alebo jednotlive zlozky tohto jedla by ma stalo vela casu zhanat ci uvarit) plus k nam donaska ide akurat tak pizza,kebab a rezen🫣🫣. Za mna overene pre seba cervene thai curry z lidla do mikrovlnky a tortellini v syrovej omacke do truby, bami/nasi goreng, pecene fazule v paradajkovej omacke (anglicky/americky sposob) a pre rodinu pirohy, slize, tvarohove gule plnene ovocim a hydinove parky v nemeckej curry omacke a cisto pre decka mrazena pizza a pracliky na pecenie do rury.
@ibrunova co si hned taka ustipacna. Ano, pre niektorych je to proste dolezite cim krmia svoju rodinu. Hovori sa tomu priorita a nie blbost
@hederamonstera však ona je s priateľom,.deti nemá a hneď poučujete že je tam soľ (čo je aj v doma navarenom) a podobne. Zjavne ak ju zloženie netrápi, nerieši to. Ja varím obed denne čerstvý len toľko koľko sa zje, zase nepochopím tých,.čo varia ako pre rotu a majú v chladničke 10 hrncov s jedlami čo sú staré 3-5dni a jedia také staré. To mi tiež práve zdravé nepríde, ale každého vec.
@beronsche vsetko je o rovnovahe v zivote... osobne zlozenie potravin pozeram a pravidelne a tiez sa vyhybam vysoko/priemyselne transformovanym potravinam v cca 90-95% pripadov. Ale este stale zostava 5-10% ked sa nechce, ked ide aj o nieco ine ako strava... Napriklad deckam sa pocita Mekac, ja ho nemusim, ale pre nich, ked idu obcas s kamosmi tak je sviatok.... a tiez poznam deti, ktore nemali poriadne nikdy sladke alebo colu a pod a akonahle sa dostali k peniazom tak na tom ficia... lebo to bolo zakazane...
Nekupujem žiadne polotovary, ani buchty ani pirohy ani tieto divne jedla. Večeru mam hotovú do polhodiny, keďže si spravím nejaký chlieb alebo rožky s dacim. Pripadne ohrejem z obeda.
Treba čitať etiketu, niektore su plne zbytocnych eciek, glukozoveho sirupu, palmoveho oleja a niektore su bez tychto zbytocnosti, take si obcas aj kupim a da sa to zjest

No neviem. Este pred 20 rokmi bol super Dolnozemsky gulas, fakt aj zemiaky aj maso, ok. Z nostalgie som si to kupil par rokov dozadu a je to kasa bez masa. Na Morcadellu som raz mal chut a uz sa tiez nepodoba na tu pochutinu to co som si pamatal, je to bieda.