icon

Bábovka sa mi nikdy nepodarí

5. jan 2023

Ahojte , chcem sa opýtať vždy keď robím bábovku presne podľa receptu nikdy sa nepodarí tak ako na fotke . Prvá fotka je tá moja a druhá je tá ako som si to predstavovala . Je vidieť že tá moja je taká mokrejšia alebo ako 😅 nemáte nejaké rady ako ja takú bábovku ako je na druhej fotke . ĎAKUJEM

Bábovka sa mi nikdy nepodaríBábovka sa mi nikdy nepodarí
Strana
z2
daniela1911
6. jan 2023

Ja pečiem tiež takú čo je zo 6 vajíčok a základ je dobre vymiešať vajíčka s cukrom. A potom pečiem cca 180 s ventilátorom a hodinu určite.

basska_b
6. jan 2023

Toto je moje "veldielo". Hodim aj recept... dolezite je - po vypracovani cesta ho treba rozdelit do 2 misiek. Ja som dala tretinu do jednej a dve tretiny do druhej. Do tej tretiny som dala lyzicu kakaa, pozor, kakaa NA PEČENIE. nie takeho toho kakaa na pitie ci na co to je, lebo ten reaguje s PRDOPEČ a nenarastie to. Potom sa pooomalinky leje do formy nastriedacku - hnede - zlte - hnede - zlte... opisuje sa kruh. Idealne pozriet nejake videjko mramorova babovka 🙏

basska_b
6. jan 2023
enoula
6. jan 2023

Podla mna zalezi aj formy (material) a samotnej rury, kazda pecie inak. Inak, jogurtova babovka je vyborna
2 H hladkej muky
4 mensie vajcia
1 H cukru
260-280g smotanoveho bieleho jogurtu
1/2 H oleja
1 pr.do peciva
Vajcia s cukrom vyslahat, potom tekute prísady, nakoniec sypke, rozdelit na 1 a 2/3 cesta. Mensiu cast zafarbit kakaom a potom vrstvit do vymastenej a vysypanej formy. Ja peciem 40min na 170

mooonika1975
6. jan 2023

ty chceš takú mrežovanú ako na obrázku? Lebo baboviek je kvantum, ja som piekla prvú v 13rokoch a nikdy sa mi nepodarila, proste je milion receptov, ja neznášam suchú, u nás doma mokrú. Potom si vyber

liv1
6. jan 2023

Robim 100 rokov podla tohto receptu, akurat o 40 g davam menej cukru. Vzdy je postup rovnaky u takychto piskotovych cest. Vyslahas zltka s cukrom, pridas vodu a olej, muku s pdp, stipka soli, vyslahas sneh a jemne do cesta v miesas. Do mensej polky das kakao. A peciem na 180 cca 50 minut. Nemoze sa nepodarit 😁. Aj moj 8rocny syn ju robi 😊 https://www.mimibazar.sk/recept/45204/jemnulink...

liv1
6. jan 2023

Pridaj nam ten recept podla ktoreho si robila. Mozno sa pomylili v ingredienciach

natalka81
6. jan 2023

Vyskusaj si kúpiť inú formu na bábovku. Každá rúra pečie ináč, skus naozaj znížiť teplotu a počas pečenia kontroluj

lia2022
6. jan 2023

@shallimar ja robím presne tak isto a tiež sa mi vždy podarí.

mipaga
6. jan 2023

Ahojte, prosím Vás, nejaké rady aj na to, aby mi kakaové cesto nestieklo hneď na spodok formy nemáte? Manžel je bábovkár, tak som už vyskúšala veľa receptov, ale vždy sa mi to stane. Čím to môže byť?

maranta_leuconeura
6. jan 2023

@mipaga ked spravis kakaove, do svetleho pridaj este muku, aby mali priblizne rovnaku konzistenciu. Ja tak robim a robim aj babovku ako je na obrazku ta mramorova, ked maju cesta rovnaku hustotu, tak sa nezleju dokopy

senta_sofia
6. jan 2023

Podla mna mas tie kraje uz zhorene, skus nizsie/vyssie mriezku v rure, ja robievam kysnuru babovku, recept po babke a ta mi kazala prikryvaf alobalom vrch a az na poslednych 15 minut odokryt

mipaga
6. jan 2023

@maranta_leuconeura toto som veru ešte neskúšala. Vždy najskôr časť bieleho cesta dám do formy a až potom zamiešam kakao do zvyšku. Tak skúsim, ďakujem 🙂

0silvia0
6. jan 2023

@mipaga alebo mozes kakaove cesto zriedit mliekom. Vyskusaj obe varianty, uvidis ako sa osvedcia.

euka210
6. jan 2023

Ja som mala problem s babovkou pri elektr.rure ked sme mali 2roky. Ked som presla zase na plynovu, tak bola ok a teplomer som tam nemala. Teraz mam novu plynovu a musim si zase zvykat a ucit sa, hoci uz ma teplomer a termostat, mne to nesedi podla stupnov a riadim sa zase radsej odhadom.
Podla mna na 2-farebnu babovku je 50min.vela, treba najprv na vysokej teplote nech narastie a potom dopekat na nizsej. A ako pisali, vyskusat spilkou ci uz je. Za 35-40min by mala byt upecena.
A aj to mi napada, ci nie je cesto prilis huste a nenarastie ako ma, pri piskotovom sa ma rozliat na rovnu hladinu ked nalejes.

mipaga
6. jan 2023

@0silvia0 toto som skúšala viackrát, rôzne pomery a stále rovnako, kakaová časť je vždy dolu a neskutočne ma to vytáča 🤦😅

silesias
7. jan 2023

@lukbe robím presne túto istu. Nám najviac chuti i keď som už vyskúšala viac variant. Síce ide do nej veľa vajec ale pre mňa top. Tento recept som dala aj kamoske ona občas experimentuje s pudingom no ja vždy dávam zlaty klas.

lukbe
7. jan 2023

@silesias 🙂áno,aj ja,je super,aj keď asi pečiem dlhšie a keď mi napadne, pridám to nastrúhané jabĺčko,je zase trošku iná,ale dobrá,ja tiež so zlatým klasom.

isis234
7. jan 2023

@zuzuliennka1 mám podobný recept, ale nedávam Zlatý klas, ale 200 g hl. múky špecial. je fajn, aj na druhý deň ak zostane

silesias
7. jan 2023

@lukbe ja este niekedy zvyknem poliat cokoladou. Vyskúšala som viac receptov ale Beta je najlepšia 🤣

h2so4
7. jan 2023

Ak ide o to, aby po nakrájaní pekne držala tvar tak potom môžete vyskúšať túto.
3 vajcia + 1 šľahačková smotana + 1 vanilkový cukor + 1 šálka kryštálového cukru zmiešať dokopy a ručne miešať kým sa cukor nerozpustí.
Potom pridať 2 šálky hladkej múky + 1/2 balíčka prášku do pečiva a vymixovať do hladka. Do polovice cesta pridať 1 polievkovú lyžicu kakaa.
Dať do formy a piecť v teplovzdušnej rúre pri 180 stupňoch asi 45minút. Po vychladnutí nakrájam a pekne drží tvar a rezy sú hladké.

zuzpap
8. jan 2023

@liv1 aj ja robím už xy rokov podľa toho istého receptu a vždy je super 🙂

Strana
z2