Bezpečné možnosti občerstvenia pre deti s cukrovkou
Dcéra pozvala k nám domov na narodeniny kamarátku ktorá má cukrovku, poradíte čo jej pripraviť resp. kúpiť aby sme jej neublížli.
uplne normalne jedla priprav kludne nestresuj sa, ona si upravi mnozstvo a ak treba dopichne inzulin alebo to poriesi pumpa
len ak planujete aj hey nech ma k dispo jedlo snacky aby nesla do hypa
Ja mam tiez dceru s diabetom, treba komunikovat s rodicmi
ak planujete hry, pohybove aktivity
Kolegynin syn má cukrovku ….ak budeš rovit chlebíčky tak kúp spaldovy chlieb alebo pohankovy
Šunku syr malo vajcia zeleninu kľudne môže
Mize zemiaky ryžu akékoľvek mäso
Ak budeš kupovať niečo na pitie tak napr cola alebo Pepsi Zero. Alwbo ak kúpiš džús tak pozeraj nízky obsah cukru, alebo zried s vodou
Ovocné misy sú ok
Ale napr torta…fakt sa poraď s rodičmi, moja kolegyňa by odporučila nejakú smotanovu s ovocím bez cukru takú domácu
Ale viem že keď si dá kúsok rak je to c pohode, najmä ak má pumpu
Mam syna s diabetom, urcite sa dohodnut s rodicmi
Ja ako rodic dietata s diabetom by som sama kontaktovala rodicov a povedala co ako, co moze, co nie. Uvidis ci ta nebudu kontaktovat
Kolko ma rokov? Dost zavazna info od toho zalezi ci sa vie sama"poriesit". V zasade by som nechystala nic speci ziadne specialne pecivo, sladke. Mozno by som pridala ovocnu misu, ale myslim, ze si aj tak da tortu 🙂 Ako uz bolo spomenute da si co bude moct a prip sa dopichne. Snacky nech su stale k dispozicii keby mala hypo.
Kolko ma rokov? Dost zavazna info od toho zalezi ci sa vie sama"poriesit". V zasade by som nechystala nic speci ziadne specialne pecivo, sladke. Mozno by som pridala ovocnu misu, ale myslim, ze si aj tak da tortu 🙂 Ako uz bolo spomenute da si co bude moct a prip sa dopichne. Snacky nech su stale k dispozicii keby mala hypo.
@lenkakoc444 dievča chodia na prvý stupeň ZŠ
Tak ten kontakt zozen, pretoze je to sakra dolezite aby si mala spravne info.
Ja mam diabetes 19r a nechystala by som nic speci lebo je to zbytocne, ALE predpokladam, ze ty nevies co robit keby sa nieco stalo. Z tohto titulu by som kontaktovala rodicov ci sa vie dievcina sama poriesit a ci zvlada hypogemie bez asistencie druhej osoby. Co predpokladam, ze ano inak by Ti rodicia uz volali, ze co a ako a asi by jeden znich prisiel tiez. Ale pre istotu nieze odpadne a date jej Pepsi zero lebo ved cukor nemoze.
Veď im napíš cez edupage
Nie je cukrovka ako cukrovka, najlepšie urobíš keď sa skontaktuješ s rodičmi.
Moja ma tiež cukrovku, ale poradím ti, spokojne môžeš dať syrove nite, uhorky, papriku, redkovky, nejaké kabanosky, moravské mäso toto sa u diabetikov nepočíta do sacharidov čiže na to sa nedava inzuš, potom su tu veci s nízkym glykemickým indexom napr. teraz je sezóna na jahody a zoženieš aj maliny, jablka….no a potom všetko pecivo sa zarátava, v lidli dostaneš kupit bielkovinovy chlebik v kaufland ma bielkovinovú veku, to pri deťoch keď budu šantiť môže si spokojne dať.teraz matoni ma veľmi dobrú vodu odfotim ti…

Porad sa s jej mamou, to bude najlepsie