Možnosti zistenia cukrovky v tehotenstve

gabulka333
11. dec 2013

ahojte maminky...som v 25 tyzdni a caka ma test na cukor..chcem sa opytat ci my neviete poradit aj inu moznost zistenia cukrovky ako vypitim toho hnusneho cukru ☹ dakujem

zita19
11. dec 2013

@gabulka333 Niet inej cesty. Musi sa zistit ako si organizmus poradi s prijatym cukrom. Ked ho telo zmetabolizuje je to OK vytvoril sa inzulin, ked sa dostane do krvi a nezmetabolizuje, tak inzulin sa netvori v dostatocnom mnozstve. Inzulin sa tvori len ako odozva na prijate sacharidy.

kazunomiya
11. dec 2013

@gabulka333 nie je to az take hnusne. da sa to prezit. samozrejme nejake super prijemne to nie je.
neviem, ci sa to zvykne aj inak zistovat. ale podla vsetkeho niektore pracoviska to robia len tak orientacne a namiesto glukozoveho roztoku len nechaju zjest nejake jedlo a meraju glykemiu nalacno a po jedle. to sa ale urcite neda tak standardizovat ako ked sa pouzije glukoza.

melesmeles
11. dec 2013

@gabulka333 neboj nie je to az take zle. zober si zo sebou citron a nakvapkaj si ho do roztoku. my sme si to takto mohli "ochutit". s citronom to chuti celkom fajn. drzim palce 😀

andrejka1978
12. dec 2013

@gabulka333 suhlasim s predchadzajucimi odpovedami. nie je to vobec take hrozne. citron pomoze. je velmi dolezite to absolvovat. u mna na to zabudli a test robili az v 32tt a zistili cukrovku. dokonca som si musela pichat inzulin. je to velmi dolezity test koli babatku. to vydrzis. je to najpresnejsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre