icon

Bola by mobilná aplikácia na generovanie receptov dobrá voľba?

rudolfbruder
19. feb 2025

Ahojte,

O tomto fóre som sa dozvedel od mojej manželky. Mame 3 ročnú dcérku a otázku čo budeme dnes variť si pokladáme takmer každý deň. Máte to aj vy tak?

Som samouk kuchár a programátor a rozhodol som sa tento problém vyriešiť. Keď som chcel pozrieť nejaký recept na internete na mobile počas cesty do obchodu aby som vedel čo kúpiť na takmer všetkých receptových stránkach na mňa vyskočilo toľko reklám a blikačiek, že som to vzdal a radšej opäť uvaril jeden z mojich receptov, ktoré jeme dookola.

Každopádne som sa rozhodol tento problém vyriešiť.

Dávalo by vám zmysel mať mobilnú aplikáciu, ktorá by Vám náhodne vybrala recept pre aktuálnu časť dňa? Recept by obsahoval komplet zoznam potrebných surovín, popis aj postup. Ak by sa vám recept nepáčil, kliknutím by ste si vygenerovali nový recept. V aplikácií by ste si vedeli pridávať svoje recepty, ukladať obľúbené a prehliadať recepty iných ľudí.

Ďakujem za názor.

Strana
z2
rudolfbruder
autor
19. feb 2025

@madielilly dakujem za ideu a dobry feedback, urcite taketo nieco zakomponujem

madielilly
19. feb 2025

@rudolfbruder keď take nieco vytvoris,daj mi hned vediet.Mne by to moc pomohlo nakolko robím na tyzdnove smeny...Ked mam rannu do 14-tej tak v pohode si stihnem nieco vymysliet na jedenie,zbehnut po robote na nakup a nieco na veceru uvarit.Ale ked mam poobednu...Fuuu.To tazko nieco vymysliet z domacich zasob aby som nemusela rychlo rano o 6-tej utekat do obchodu nakupit, potom navarit a na 13-tu utekat do roboty

niekto2hy
19. feb 2025

Uz je taka aplikacia - zadas obsah chladnicky a aplikacia najde recepty.

viestta
19. feb 2025

@rudolfbruder väčšina webov s receptami ma aj vyhľadávanie podľa surovín. Ale ak spravíš relacnu db, kde budeš vedieť vyhľadať recepty podľa viacerých surovín, ktoré zadáš tak možno publikum a aj zákazníkov nájdeš. Ale kto ti bude db priebežne kŕmiť receptami? Toto bolo zadanie na školení o dátových modeloch a so školiteľom sme došli na to, že síce by to aj vyplulo nákupný zoznam, aj by to vyhľadalo recept podľa obsahu špajze, len ta db by musela byť fakt veľká a správne nakrmena datami aby to nakoniec bolo funkcne v bežnom živote. Ale ako modelový príklad je to fajn

orisker
20. feb 2025

Appky a Chatgpt bodujú, ľudia otupievjavajú.

misanthropicdann
20. feb 2025

@rudolfbruder nad týmto som uvažoval až kým som si to neskúsil cez dáku AI. Aktuálne podľa mňa už takáto aplikácia nemá význam pokiaľ by za ňou nebol niekto so znalosťami makrozivin atď atď. Recept vytvorí hocijaké AI, pridaná hodnota by bolo keby dokázal vytvoriť recept na konkrétne množstvo kalórií, tukov, atď atď

viestta
20. feb 2025

@misanthropicdann lenze jedlo ma byt apon jedle, ked nie aj chutne, obavam sa, ze len vygenerovat zoznam surovin aby splnili vyzivove hodnoty nebude ta spravna cesta

misanthropicdann
20. feb 2025

@viestta vymyslieť recept k tomu je najjednoduchšia úloha z toho všetkého. Samozrejme očakávam ze užívateľ bude mať aspoň dáke znalosti a skúsenosti s varením.

viestta
20. feb 2025

@misanthropicdann iste, recept nie je problem. 200 g brokolice, 50 g muky, 150 g makkeho tvarohu a 4 lyzice oleja. No uz vidim to chutne jedlo...

lapersefona
22. feb 2025

@rudolfbruder podla mna je to super napad. Tiež musim večnosť rozmyslat co navarit. A ked ta to bavi tak preco nie. Uz sa tesim na nu ☺️

rudolfbruder
autor
23. feb 2025

@lapersefona dakujem, urcite dam vediet ked to bude pripravene 🙂

liv1
23. feb 2025

Som autorka kucharskych knih. Muz ma nahovaral na apky, je z oblasti IT, ale absolutne sa mi do toho nechce. Apiek je uz vela, ale to nie je ten najvacsi problem. Nie je to len o vytvoreni, ale najma o spropagovani a neustalom propagovani. Venujem sa aj online marketingu a preto viem ze to je kooopec prace a penazi 😊.

To co ale napisala
@gladys_07, to je nieco co by ma este zaujalo 😁. Plna spajza veci, keby to bolo nejak sparovane. Ale to by si zas musel individualne nahadzovat do apky stale aktualny stav, potom sa nieco minie a tak. Co ja viem..

Kazdopadne drzim palce, nech sa vam to podari.
Ps: na mojom webe nie su ziadne reklamy 😁, a na inych strankach som si na to uz zvykla.

Ja mam zas napady na mnohe ine projekty, len som sama na to a den ma len 24 hodin 🤷‍♀️ ☺️

rudolfbruder
autor
23. feb 2025

@liv1 Super, chvalim tvoj web bez reklam. Aj ja by som bol najradsej keby den mal 36 hodin 🙂 Apku sa chystam vydat a pri najhorsom to bude vyborna skusenost do buducna co sa tyka programovania marketingu ale aj politiky na apple a google store. Dakujem za nazor a feedback

liv1
23. feb 2025

@rudolfbruder inak a recepty budes cerpat odkial? Ked si predstavim kolko prace je za tymi receptami a fotkami..., to su roky 😅

rudolfbruder
autor
24. feb 2025

@liv1 popravde tou appkou chcem vyriesit najprv svoj problem cize si tam postupne pozapisujem recepty ktore varime doma, podobne aj znami, ktori sa podujali mi pomoct. Ano je za tym vela prace viem ze je vela komplikacii a problemov ale rozhodol som sa to skusit.

liv1
24. feb 2025

@rudolfbruder cesta za niecim uspesnym nie je nikdy jednoducha ☺️. Ale myslite na tie fotky, aj vasi znami. Bez toho to nema zmysel. Taktiez pozor na internetove recepty. V mnohych su chyby a ludom recepty nevyjdu.

rudolfbruder
autor
24. feb 2025

@liv1 dakujem dame pozor

Strana
z2