Bude mať práškový cukor vplyv na chuť torty?
Baby robím tortu, chcem ju naplniť pudingovym krémom ale nemám kryštál cukor len práškový, pokazí to chuť?
ako môže cukor pokaziť chuť
ako môže cukor pokaziť chuť
@cacianka zmenili proste názov témy. Téma bola palacinkova torta a pýtala som sa keď robím puding ci to nezmení chuť ak pridám práškový cukor.... keď si dám práškový cukor je tam totálny rozdiel oproti krystalovemu
Nechapem, ako moze mat inu chut 🙃. Bezne si meliem cukor na prasok, ked nemam doma praskovy a chut je taka ista. V praskovom z obchodu je esto pridavok skrobu alebo co to davaju, aby nestvrdol, ale to nema chut, ak by bola nejaka zmena v chuti, tak moze byt trosku menej sladky.
No ale ak sa bojis, tak si chod kupit krystalovy proste.
Nechapem, ako moze mat inu chut 🙃. Bezne si meliem cukor na prasok, ked nemam doma praskovy a chut je taka ista. V praskovom z obchodu je esto pridavok skrobu alebo co to davaju, aby nestvrdol, ale to nema chut, ak by bola nejaka zmena v chuti, tak moze byt trosku menej sladky.
No ale ak sa bojis, tak si chod kupit krystalovy proste.
@nevenka pila si niekedy kávu s práškovým cukrom ? Rozdiel tam bol....
Máš pravdu, že keď ochutnáš lyžičkou kryštálový a práškový cukor, chutia trochu inak. A ešte inak chutí napr. hnedý cukor. Ale v koláči to nepocítiš, resp. ak aj áno, nebude to chuťovo zlé. Ten rozdiel je v kombinácii s ostatnými surovinami fakt zanedbateľný.
Chuť nepokazí, ale konzistenciu môže. Do práškového cukru sa totiž pridáva škrob, aby sa nelepil. Takže výsledný koláč môže byť tvrdší, suchší alebo puding hustejší.
pouzijem taky aky mam prave doma, neriesim rozdiel medzi krystalovym a praskovym v kolacoch, nikdy som nepocitila nejaky rozdiel v chuti ani konzistencii

nie