Červená cibuľa
Ahojte poraďte nejaké tipy na čo všetko..alebo do čoho všetkého používate(varenie...šaláty)..urodilo sa nám neúrekom😀 kľudne hoďte aj rcpt napr.na šaláty..vďaka
kde ide biela, žltá - môže aj červená cibuľa...
Vsade kde aj obycajnu bielu 🤷
Pouzivam ju ako kazdu inu cibulu. Jedina specialita co z cervenej robim je nakladana cibula na grilovacku. Cibulu nakrajam na tenke klinky, natlacim do pohara, zalejem sladkokyslym navevom a strcim do chladnicky. Tam si postoji aspon 48 hodin, ked sa nezje, najlepsia je tak po tyzdni.
Potom je este dobry cibulovy dzem ako priloha k masu. Recepty najdes na nete
Tak do 95% jedla pridavame cibulu.
všade sa dá použiť, ale červenú vždy dávam do gréckeho šalátu alebo domáceho kebabu/gyrosu 🤤
Na pizzu. Do vývaru, polievky... do nátierky... Každé jedno jedlo ktoré ideš robiť, takmer všade vieš dať
Pečienka na cibuľke, ja mám rada mega veľa cibule 😍
Všade. Je jedno aká je či červená či biela.
Cibuľa by mala dlho aj vydržať, ale môžeš aj rozdať niečo ☺️
cervenu cibulu pouzivam primarne do salatov,do pomazanok, k chlebiku, na foccaciu, napichnut polovicky na kuracie ci zeleninove spizy, pripadne si ugriluj na el. grile a do tuniakovych cestovin kde ju zlahka podusim s inou zeleninou. na tieto jedla sa mi nehodi biela.cervenu nepouzivam ako zaklad do jedal.mne pridu ich chute rozdielne.
Podla mna ma inu chut ako biela a ja ich medzi sebou az tak nezamienam - niekde sa mi hodi viac cervena a niekde biela. Cervenu davam do salatov, viac sa mi hodi aj k cervenemu masu, k pecienke, do vyrazne korenenych jedal, napr. do indickej kuchyne, do jedal, kam ide cervene vino. Aj do jedal, kde sa pecu vacsie kusy cibule, davam radsej cervenu, okrem veci zapekanych so smotanou. Ak ju chces v hlavnej ulohe, mozes spravit plnene pecene cibule - pridavam link s prikladom, ale najdes vela inych variant
https://m.recipes.timesofindia.com/recipes/stuf...
@t1nusa mozes hodit "tvoj"rcpt grecky salat?😀
klasika uhorka, paradajka, červená cibuľa, balkánsky syr, trochu oleja, štipka soli a dávam aj trochu byliniek (väčšinou mix talianskych byliniek sušených) 😊 množstvo dávam od oka, podľa toho koľko chcem šalátu

Cibulu??? Cervena ci biela, pouzivam skoro vsade ako zaklad. Na oleji opeciem cibulu a na to maso na rozne sposoby, zelenina, ryza dusena. Vsade vsade vsade. Takisto do prazenice ako zaklad, na pecene kurca mozes pokrajat cibulu, pecene maso, zivanska.. proste U nas ide cibula skoro vsade fakt.