icon

Cesnačka ako zo salaša

laurinkam
1. jan 2022

Ahojte kocky, nemate niektora pls recept na taku originalnu cesnacku, ktora sa podava na salasoch? Nemliecnu...dakujem

Strana
z2
sona96
1. jan 2022

@laurinkam podľa mňa je najchutnejšia cesnacka, keď sa varí z haluskovej vody 🤤

laurinkam
autor
1. jan 2022

@sona96 to som este neskusala, volakedy babka varila, ale z vody po spagetach... aj mas realnu skusenost? 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
laurinkam
autor
1. jan 2022

@viestta fakt? Ja, ze je za tym nieco viac. Myslis, ze vsade to tak robia, aj v takych poctivejsich salasoch? 🙂

luccija
1. jan 2022

@laurinkam ja som jedla inú asi záleží kde....uvaria zemiaky zmixujes a cesnak najľahšia polievka a zajtra sa chystám po dlhej dobe ju variť🙂

kikaaa444
1. jan 2022

Tak ako pisu vyššie . Nič extra .. a vačšinou je ten cesnak sušený práškový nie čerstvý , ten sušený je trosku výraznejší a v tej cesnacke to citit . No a plus ten bujon .

viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
1. jan 2022

@laurinkam ja nemám rada šľahačkove, mliečne a pod ..robím túto úplne jednoduchá https://kuchynalidla.sk/recepty/cesnakova-polievka

laurinkam
autor
1. jan 2022

@viestta a aky konkretny bojon?

laurinkam
autor
1. jan 2022

@kikaaa444 cesnacku robim bezne doma, ale nechuti tak ako zo salasu. :( suseny som neskusala, dobry napad vyskusam, dakujem...

laurinkam
autor
1. jan 2022

@luccija dakujem aj to chuti ako zo salasu? 🙂

sona96
1. jan 2022

@laurinkam jasne. My si robíme bryndzaky veľmi často a z tej haluskovej vody vždy robím polievočku. Buď censnakovu, hribovu, macanku,kulajdu, čokoľvek. Moja mamka robí domáce rezance a z rezancovej vody robí vždy cesnacku.

ejbyk
1. jan 2022

@laurinkam aj u nás v restike sa tak robila číra cesnacka...že na spodok išiel cesnak zo skla taká ako pasta cesnaková a zaliala sa cistym vývarom, čo sa bežne podával s rezancami a zeleninou...plus krutony a syr....

ukulela
1. jan 2022

@laurinkam no ja som presvedcena, ze nie je univerzalna cesnacka zo salasa. Specifikuj, ci myslis ciru so struhanym syrom, alebo krutonmi, niekde aj vajce davaju, ta je z bujoni, ci vyvaru .... alebo robievaju aj zaprazenu, pripadne z haluskovej vody.

viestta
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
1. jan 2022

@viestta ja som už pár krát jedla poctivý vyvarovy. Naposledy keď som mala cesnaku tak to bol skôr vyvar ako cenacka nakoľko tam bolo menej cesnaku a bolo to úplne citit že je to vyvar až som bola v šoku že fakt ešte robia z vyvaru a dokonca na salasi na ktorom by som to nečakala 😀

laurinkam
autor
1. jan 2022

@sona96 vyskusam, dakujem...

laurinkam
autor
1. jan 2022

@ukulela taku ciru myslim, zo syrom a trosku do cervena... V Terchovej som napr. taku naposledy jedla..

laurinkam
autor
1. jan 2022

@kikaaa444 robila som tak doma, ale vadila mi v tom ta chut vyvaru :(

bona_dea
1. jan 2022

@viestta si svietila kuchárovi, či na základe čoho to vieš s takou istotou?

lilly2303
1. jan 2022

@laurinkam ahoj ja ju robím vtedy keď varím zemiaky, zlejem si tu vodu do hrnca a potom ju použijem na cesnačku. Na masielku si osmažím cesnak a kúsok rasce, dolejem vodu zo zemiakov a podľa chuti dochutím soľou a korením. Môžeš pridať aj nasekanu petržlenovú vňať. Ak používaš dochucovadla tak môžeš použiť zeleninový bujón.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bona_dea
1. jan 2022

@viestta ale no 😄

bona_dea
1. jan 2022

@viestta stači trochu viac vegetu do vývaru a nerozoznáš nič

luccija
1. jan 2022

@laurinkam neviem ja som jedla na iných salasoch🙂ináč je smutné, že varia z cesnakovej pasty, z bujonovo a pod...veď už ozaj ľahšiu polievku nepoznám.Ja dávam namiesto bojového listu majoránku a oveľa viac cesnaku tie zemiaky to zjemnia a vôbec ju nie je citit

viestta
Odpoveď bola odstránená
bona_dea
1. jan 2022

@viestta Ešte si nepočula o vegete bez glutamátov a podobných dochucovadiel a soli? Nie? Tak to ma mrzí...ale nie je to žiadna novinka. Dokonca ani reštauráciach. A na podobnom princípe existujú aj bujóny.
Takže nie ke vegeta ako vegeta. A ver tomu, že rozoznáš prd.

mirage
1. jan 2022

Ja som takto bola sklamana viac krat, naposledy v Zazrivej - salas - na moju otazku, ci robia poctivu cesnacku odpoved bola- robime fantasticku. Dostala som teplu vodu s praskovym cesnakom. Pritom ked robim doma je taka, ze postavi aj mrtveho na nohy, ale ja davam aj celu hlavicku cesnaku na 2 litre.
@bona_dea neexistuje, ze vyvar vareny par hodin z masa a kosti je to iste ako bujon. Akykolvek.

ukulela
1. jan 2022

@laurinkam tak to ozaj len bujon a kopa cesnaku. Ak do cervena, tak zaprasit paprikou.... a bujon, adi aky ti chuti. Ja hlasujem za hovadzi.

ibrunova
1. jan 2022

Ano, a potom navrch ešte mi usypali trochu čerstvého cesnaku, a do misky krutóny a niekde aj nastrúhaný syr.

Strana
z2