Dobrý deň žienky!
Idem si k Vám po radu. Rada by som začala piecť domáci chlebík a potrebovala by som vašu pomoc. Tie co už máte niečo odpečene viete mi prosím pradit, ktorá kniha vám pomohla pripadne ktorú by ste mi odporučili na začiatok + aký kuchynský robot/mixér používate na spracovanie cesta (predsalen je chlebové cesto hutnejsie než bežné cesta a môj mixér ma už co to odzite tak aby som ho neodpalila uplne). Ďakujem
@zanny93 ja som robila aj kvaskovy chlieb, ale najviac nám chuti tento, je naozaj skvelý, ale miesim ho v robote
https://www.dcerka.sk/domaci-chlieb-z-drozdia/
@zanny93 Kvaskujem už 6rokov, najlepšie je ísť na mykitchendiary.sk/kvasok/, Ta pani je naozaj úžasná. Jej recepty su super. Som spokojná. A čo sa týka kuchynského robota, som si kúpila ETA grátis kalibro, som s ním spokojná. Pouzivam aj ručný mixér ETA lento. Ten je tiež super na miešanie chleba či sladké..
@klarissa25 ten by som veľmi rada len sa bojím ako mi to pôjde so starostlivosťou o kvások vraj je to dosť náročné
@zanny93 ak chces vyskusaj tento nekvaskovy so susenym drozdim alebo aj tento bez kvasnic, je trosku kolacovy ale mne chuti https://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-...
Zacni piect s drozdim, je to rychle a vysledok skoro zaruceny ja peciem vacsinou uplne obycajne paenicno razne chleby s pomerom vody k muke 75%. Dolezite je dobre vymiesit, bud rucne alebo robotom-ja mam kenwood chef celokovovy, ale myslim ze aj lacnejsie varianty zvladnu vymiesit obcasny chlieb. No a potom dibre vykysnut, prelozit do osatky(pozri si na nete par videi, ako formovat chlieb, chce to trochu cviku ale pojde to) a na pecenie sa mi najviac osvedcil kameninovy pekac poriadne vyhriaty
Chleba sa da piect aj bez robota je to dost jednoduche so suchymi instantnymi kvasnicami.
Pozri Chut od Naty. Predava aj kvasok, nemusis zakladat.
@elizabet173 ahoj môžem poprosiť aj ja tvoj recept?dakujem
@zanny93 robiť kvaskovy je casovo dosť náročné, takže rozhoduj sa podľa toho. Inak pre mňa je kvaskovy bezkonkurenčný. Ja ho pečiem ale len v zime, resp takto od októbra začínam a na jar končím aj kôli času, že v zime ho mám viac a potom aj kôli procesom, keď je teplo, tak treba viac sledovať kysnutie a pod. Proste sa mi nechce. Ak si ale zabehnes rutinu, tak sa to dá. Musí ťa to ale baviť. Ak nemáš čas, tak si kúp pekáreň a máš to bez roboty.
@zanny93 knihu ziadnu.najdi si recepty na internete a tie skusaj
A aký chlieb, kvaskovy ?