icon

Čím nahradiť maslo v malinovom kréme na tortu?

lotuska97
1. aug 2024

Ahojte, veľmi pekne by som chcela poprosiť o radu čím nahradiť maslo v malinovo-maslovom kréme.
Chystám sa urobiť tortu pre dcérku, ale je alergická na mlieko, takže nemôžem použiť klasické maslo, o Here som zase čitala, že krémy tak dobre nechutia.
Budem vďačná zaVaše postrehy a skúsenosti.

Strana
z2
cookie29
1. aug 2024

@kp7333 na zelatinu pozor, ak ma dieta aBKM, tak moze reagovat aj na zelatinu hovadzieho povodu. U nas to tak bolo

kp7333
1. aug 2024

@cookie29 da sa uvarit zele aj z ovocnej stavy a zlateho klasu

jakubrianka
1. aug 2024

@lotuska97 roky som sa trápila, robila som maslové krémy z Hery a posledne som na piškótové cesto potreté džemom naukladala ovocie a dala plnku z jablkového pyré, toré som zahustila solamylom. Táto torta deťom najviac chutila 🙂.

cookie29
1. aug 2024

@kp7333 da ale zlaty klas moze obsahovat stopy mlieka... a niektore deti su na to citlive... toto je cely ten problem :(

@jakubrianka mozem poprosit ako si to robila?

simca06022011
1. aug 2024

ziadny maslovy krem nie je lahky a nadychany. je tucny a hutny. Davno sa robia kremy na baze smotany, syra.. smotany su aj rastline (netusim ake su z nich kremy, intolerancie, alregie nemame). A drzia perfektne, len ich treba vediet pripravit.
Ak nahrada za maslo isla by som teda jedine do rastlinnych nahrad = bezlakotovych alebo inych. Pripadne by som volila nejaky uplne iny recept na plnky. Aj ked teda malinova by bola asi naj so slahackovou. Ale napr. my davame maliny aj k orechovej plnke (ale tam zase minimane cistocne maslo ide = ALE teda aj ak by isla hera, citit ju pri tych orechoch menej)

simca06022011
1. aug 2024

@kp7333 pripadne niektoreho skrobu, napr. kukuricny sme rozvarali s ovocim aby bolo "zelatinovejsie".

jakubrianka
1. aug 2024

@cookie29 pozri na nete jablková torta. Načítala som si viac receptov a potom som šla od oka. Dá sa kadejako pekne ozdobiť, zaliať čokoládou, alebo dať na vrch ešte vegánsku šĺahačku… ja som dávala pod jablko ešte orechovú plnku keď som tortu robila druhý krát.

ajuga
1. aug 2024

Pamatam si, ako som raz robila provizornu tortu na narodeniny pre dcerku. Piskoty, jablka rozvarene a zahustene vpdou so solamylom. A vyukladane do formy. Ked ju ochutnala, vravela, ze toto je ta najlepsia torta aku som kedy spravila 😀 a to som robila torty vsemozne so swisskremom, roznymi plnkami, redvelvet korpusy... a taka klasika ich porazila 🙂

jakubrianka
1. aug 2024

Možeš aj z iného ovocia urobiť pyré. Piškót natries vo forme a po zaliatí dávaš chladiť do chladničky a tak zdobíš. Pozri si pomery na nete, aby si to nemala moc husté. Najlepšie ešte niečo vymyslieť na piškót - džem, orechy, iná plnka a tak zaliať zahusteným pyré a zdobiť.

kp7333
1. aug 2024

@ajuga presne, v jednoduchosti je krasa. aj moje deti viac ocenuju nekremove torty. staci biskvit potrety vyraznym dzemom (napr. malinovy), na to coko ganache (da sa spravit aj z rastlinnej smotany) a navrch cerstve ovocie (maliny, cucoriedky...).

dupinka
1. aug 2024

Ja by som išla do ovocného pyré zahusteneho kukuričným.alebo tapioka škrobom alebo avokádo+kakao a prípadne pridať aj banán/med

luciahromadkova
2. aug 2024

Môžete skúsiť piškót-korpus vajcia, múka, olej, cukor, troska citr. kôry., po upečení a vychladnutí, potrieť dzem. Krém avokádo, banán zrelé, med, kakao - len mixnut,naliat na korpus, upraviť, dat do chladničky. Vrch ozdobiť ovocím (maliny, čučoriedky), ak môže orechy, pripadne kokos.

princezna_bosorka
7. aug 2024

@lotuska97 nesnaz sa "objavit ameriku" a tvorit si vlastny recept, radsej googli konkretne recepty, ktore uz maju ini vyskusane (osobne by som sa nesnazila robit klasicku tortu, ale isla radsej do niecoho uplne alternativneho ako ma napr. bratislavske mandlove, nahrady masla budu podla mna citit vzdy len ako nahrada).

fibi321
8. aug 2024

@andreakotesova bezlaktozove je úplne chuťovo ako normálne, takže najlepšia voľba ked má len laktózu 🙂

Strana
z2