icon

Čím pohostiť návštevu, keď chcem urobiť dojem?

11. dec 2020

Ahojte, budeme mať návštevu na ktorej mi veľmi záleží a chceme urobiť dojem. Pozvali sme ich na obed a chceme to formou slávnostného menu (predjedlo, polievka, hlavne jedlo, dezert). Variť budem ja s mm. Varenie nám obom ide, len akosi nemáme žiaden nápad na niečo čo by vyzeralo pekne, nebolo by to úplne bežne (guláš, rezeň, soté a pod) a chutilo by. Ďakujem vopred za všetky nápady.

diaalex
11. dec 2020

@juliaailuj1 robíš farebne piskotove cesto 🙂 mas 6 farieb a skladáš na seba 🙂

diaalex
11. dec 2020

@nerya čo už aj majster tesár sa utne

mariah0307
11. dec 2020

Ja som ostala akurát tak hladná :D

janulka1802
11. dec 2020

predjedlo: bruschettky, hlavné jedlo: vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami, pirohy nasladko, aj naslano a napr. krémeš alebo sacherku

andreatytler
11. dec 2020

@sono2 Na tej rolade je najtazsie vykostit cele kurca v celku, tak aby koza zostala cela
pokope. Ale su na to videa a ked som to robila prvy krat trvalo mi to asi 20 min. tazke nie az take hrozne. Potom sa to vykostene kura rozprestrie kozou nadol a da sa nan plnka v podobe valceka z 1/2 kg zomleteho bravcoveho pliecka, 1 rozku, 1 vajicka, sol, korenie, paprika, vegeta, musk. orech, konak (1 lyzica). Potom sa to kura obkruti okolo plnky a upevni nitou. Normalne to bude vyzerat ako take neforemne kura... aj ked sa to upecie. Tu plnku si moze kazdy urobit ako ma rad.... je to na sposob fasirky. Uzasne na tom je ze to skvele vyzera, naje sa z toho kopec ludi a pritom to stoji velmi malo.

Zemiacky... ano su nakrajane za surova a medzi platky sa moze dat cokolvek co mate radi a vopchate to tam lebo ono az tak vela miesta tam az nie je. Moja oblubena su platky prerastanej slaninky a cesnakove a cibulove platky na striedacku. Pomoze ak sa zreze spodok zemiaka na plocho asi tak 5 milimetrov od spodu a z toho bude podlozka. Ta sa potom plochou stranou polozi na pekac. Ten naplneny zemiak je prehnnuty tym ako je rozkrajany a tak bude pekne sediet na tej vypuklej strane podlozky. Toto je dost vela roboty... toto som robila len 3x. Na bezny vecer radsej nakrajam zemiacky na koliecka a rozprestim na plech a na to cibulka, slaninka a 10 min. pred koncom syr a to je mnamka.

ladyvi
11. dec 2020

@andreatytler taketo veci mam aj ja rada. Tie zemiaky vidim prvykrat. Vyskusam. Dik za tip.
Ja robievam rada panenku v slanine. Sulance k masu su tiez vyborna priloha. A tiez by som nesla do novych neoverenych receptov (myslim take, ze cina, thajsko a pod., to treba vediet). Ale take ako rolada a dobry vyvar, s tym si gazdina, co to uz ma v rukach, hravo poradi.

Inak ja ked sa privelmi snazim, tak mi jedlo nevyjde 😂 A ked som cela stastna, ze pridu ludia, a co navarim je mi druhorade a neriesim "ohurenie", tak jedlo je ako z najlepsej restiky😂

h2
11. dec 2020

Hlavné jedlo:
buď: hovädzí steak s aspoň 2 druhmi omáčky (napríklad zo zeleného korenia, dubáková, pikantná, nivová...), k tomu opekané zemiaky a zeleninová obloha
alebo: kačacie prsia s nejakou sladkou omáčkou (šípková, brusnicová, vínovo-pomarančová), zemiakové pusinky, alebo krokety
Ako dezert čokoládová torta

andula77
11. dec 2020

@oli18 ja občas jemne posypem strúhankou okrem nejakého korenia a tiež su výborne

andreatytler
11. dec 2020

@ladyvi To akoze to masko obalis v slanine a tak pecies? Ja tak robievam kuracie prsia lebo bez toho su pre mna suche.
A presne... ked clovek potrebuje zahviezdit, tak vtedy sa to vzdy pokazi.😠

andreatytler
12. dec 2020

@sono2 tu je video na to vykostovanie kurcata.

https://www.youtube.com/watch?v=EPMnQRlMbW4
oblecenie99
12. dec 2020

No mala som toto otvárať...idem ja vyrabovat zvyšky z chladničky 😃 ste mi tu chute narobili o štvrť na dva v noci😶

autor
12. dec 2020

Dakujem baby za super nápady. Najviac uvažujem nad tou kačacinkou, ale skúsim to nejak na moderno.
@lavender273 najradšej by som niečo naše, stredoeurópske, určite nechcem miešať “hrušky s jablkami” že paradajková polievka a hlavný chod Čína 😂
@vilma7
@lavender273
Nejdeme to do seba nahadzat za pol hodinu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nenne27
12. dec 2020

@sapetka dakujem na stefana urobim😊

thoughtfulweirdo
12. dec 2020

Hlavne pozor, ked budes kombinovat, aby sa chody k sebe hodili a nebolo hostom potom akurat tak blbo 😄

malicka_mysicka
12. dec 2020

Ahoj, zavisi od toho, v com si dobra. Ja som zila dlho na juhu a viem ze tie jedla navarim ako v stredomorskej restauracii, takze ja by som ako predjedlo spravila baklazanovu natierku s bagetkou a ako hlavne jedlo cestoviny/rizotko a ako dezertik cheesecake. Vsetko lahucke rychle, servirovat s bielym vinom a budu sa vsetci sa budu oblizovat. My s muzom neznasame na navstevach jest kacacie hody co travime este tyzden.

ladyvi
12. dec 2020

@malicka_mysicka ach a co by som ja za to, keby mne nachystali kacacie menu s loksami. Ale ja to zvladam tak max 3x do roka jest. Je to pre mna take sviatocne jesenno zimne jedlo. A malokto to aj robi casto, takze vacsinou to ma uspech.
Baklazanovu robievam aj ja😉 aj domaci ajvar baklazanovy je dobry na bagetu.

kubkovamama
12. dec 2020

Ahoj,keďže u nás a aj návštevy väčšinou majú radi ľahšiu stravu..dám iba tip na polievku,cesnačka v bosniaku,ale z poctivého vývaru,nie bujón apod.Bosniaky pečiem.To ocení každá návšteva,domáci bosniak je nezameniteľný.Alebo domáce bagetky ako ti radia k predjedlu.Alebo hokkaido.Viac neporadim,u nás sú návštevy,o ktorých viem čo ocenia a z 99% je to niečo domáce,ručne robené,od chleba až po domáci syr.Keby to kúpim aj za horibilnú cenu,to ee.Ved vieš čo majú radi?Vtedy to je najjednoduchšie

juliaailuj1
12. dec 2020

@diaalex aha dik

juliaailuj1
12. dec 2020

@diaalex čiže dúhová?

diaalex
12. dec 2020

@juliaailuj1 áno 🙂 nájdeš aj viacero receptov na nete 🙂

h2
12. dec 2020

@diaalex Prepáč za názor, ale tá torta sa mi zdá byť vhodná skôr na detskú oslavu (hoci s toľkými umelými farbami ani to nie), nie pre návštevu, na ktorú chcem urobiť dojem.

meluela
12. dec 2020

ja by som vyberala z toho, co mate odskusane, urcite nie novy neznamy recept .. to je potom hrozne vela stresu .. nevies ako to dopadne, musis vkuse pozerat do receptu, nevies co ako dlho trva .. ibaze mate cas uvarit to najprv pre seba skusobne. Taka najvacsia piplacka je Hovadzie Wellington 🙂

sapetka
12. dec 2020

@nenne27 je to velmi dobre. Mne osobne slivky a ta slivkova omacka velmi chuti. Najlepsie vecer pripravit ale mozes aj rano kludnes. Poriadne oprazit na panvici z lazdej strany a s alobalom do rury.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sapetka
12. dec 2020

@elizabet173 👍 ja som pisala @nenne27 na margo receptu😉

dkethe
12. dec 2020

Youtube "tasty" kanal. Mega efektne zaujimave, ale jednoduche veci. Ked robim oslavy,beriem inspiracie tam. Ja nesom zial tak sikovna aby som robila husacie menu/teriny sufle rolky atd atd. :D

diaalex
12. dec 2020

@h2 vidno že nemáš skúsenost, v dnešnej dobe existuju aj nie umelé farbiva 😉 ale tvoja návšteva tvoj problém 😁

katulienkax
12. dec 2020

@99jane99 tiež si myslím len aby ste neskončili s koronou a v karanténe na Vianoce to bude ten najlepsimdarcek od navstevy😂