icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mukky
25. jan 2011

@bianka234 mňam,koláčik je fantastický a šťavnatý a kyslý 😀 ja ked uz kolacik tak kyslejsie nieco a ovocne a dala som do cesta oveľa viac lekváru a 2 druhy 😀 ,pernikové korenie som tiež nedavala nemam rada perníky....

je šťavnatejsí ovela ako ked som minule robila s jablkami 😕 a aj mm chutí a myslím ze bude kazdemu...

ja som si ale bola uplne istá že mám sodu bikarbonu,len som si minule robila poriadky a reviziu v sladkom a koreninách a asi som ju nechtiac vyhodila 🙄

dala som este navrch lekvár a kokos

traktor
25. jan 2011

ahojte, dnes- vajickova polievka + chlebik a pudingos/ vanilkovy, cokoladovy a farebny a o chvilku idem robit listkove cesto +kecuo+parok 🙂

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@bianka234 neviem síce o akom tiramisu je tu reč 😅 ale pravé Mascarpone je 80% smotana lahodná a to sa nedá porovnať s nejakým maslom 😒 Je síce drahé (3€) ale v Careffoure majú asi o polovicu lacnejšie to isté Mascarpone, len je v obale s nápisom "Mascarpone Careffour ". Ináč je to ten istý výrobca. Tie výrobky šli spolu na jednom páse 😀 len s názvom firmy stojí viac a s názvom Careffouru o polovicu menej.

traktor
25. jan 2011

🙂

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@traktor mňamky mňamky od mamky 😵 🙂 ako prosím robíš vajíčkovú polievku?

bianka234
25. jan 2011

@cervena_ciapocka ja som mascarpone ešte nemala, ale robila som z nátierkového masla, ale bolo to slané 😝 originál recept bol s mascar., takže verím že sa to nedá porovnať, ale nie že by to bolo vyslovene hnusné, zjedli sme, ale my zjeme všetko 😀
@mukky no super, zdá sa mi celkom vysoký, ale nabudúce urob presne ako som povedala, ten tvaroh ked sa dá na kôpky, no vlastne ja ho robím redší takže ho skoro rozlejem, to je origoš, super mnamky, som rada že chutí 😉

azuz
25. jan 2011

@traktor aj ja som dnes robila vajickovu polievku 🙂 ale aj s haluskami
a druhe mame gomboce, vcera sa mi zvysila zemiakova kasa, tak dnes som pouzila na cesto 🙂

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@bianka234 😀 ja na pravé mascarpone nedám dopustiť. By som ho čisté jedla 🙂 keď ti chutí taká sladká smotana na šľahanie, tak toto je ešte lahodnejšie. Veď smotana na šľahanie má 33% a toto 80% a aj preto je to také husté. Ale fakt sa neoplatí kupovať to drahé, keď je aj lacnejšie a obsah vnútri ten istý 🙂

traktor
25. jan 2011

@cervena_ciapocka dam do hrnca polohrubu muku, detsku krupicu, cervenu mletu papriku, pridam olej,..cize zaprazka a zalejem vodou a miesam..do vody pridam rascu, sol, vegetu...ked polievka zovrie pridam vajicka, zamiesam a povarim..do hotovej polievky uz len hriankany chlebik na vrch..ta krupica tu polievku tak prijemne zahusti...nase deti ju velmi lubia 🙂

mukky
25. jan 2011

@bianka234 zase ja nemusím velmi tvaroh na sladko,len na slano skor a mm ano tak som aj rada ze som ho nedala navrch a necitit ho velmi...ale chutovo je naozaj skvelý...dala som aj dnu aj navrch mandle a lieskové oriesky...
už budem robiť len tento,ten s jablkami už nie,aj tak je s tým viac roboty...
dík

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@traktor 🙂 🙂 ďakujem

mia258
25. jan 2011

@bianka234 ahoj, nie, robím priamo s mascarpone.

Vajíčka si rozdelím na bielky a žĺtky, do žltok dám cukor kryštál a vymiešam, pridám mascarpone. A z bielkov vyšľahám sneh a pridám k žĺtkam. Do kávy prilejem likér, namočím piškóty a poukladám ich na plech a potriem mascarpone krémom, potom zasa piškóty, zasa krém a vrch posypem grankom (alebo kakaom) a dám do chladničky stuhnúť 🙂

danielaj
25. jan 2011

ahojte, pridávam sa aj ja. My sme dnes mali zeleninkové menu. Zeleninková polievka, a zeleninkové fašírky so zemiakovým prívarkom. A ešte k tomu fánky, už sa pomaličky blížia fašiangy....

lea132
25. jan 2011

nevedela by mi nejaka dobra dusa poradit, kolko lyzic je 200 g kokosu? Robim tortu a pokazila sa mi vaha 😅

tweetinkapp
25. jan 2011

@lea132 mam ti to odlyzicovat? 😀

lea132
25. jan 2011

@tweetinkapp mozes 😀 😀 😀

lea132
25. jan 2011

@mia258 dik, ale kokos som nevycitala, vsetko mozne aj nemozne som nasla, len ten blby kokos nie 😀

berika
25. jan 2011

@lea132 aké máš veľké balenie kokosu? skús naoko nejaký pomer, ak máš 500 g sáčok tak menej ako polovicu a tak. mne keď nefunguje váha tak mám taký pohár s označeniami cukor múka ryža atď s gramážou, no ale tam kokos nie je

berika
25. jan 2011

dnes som robila granatír a na večeru chcem ešte cesnakovú polievku

lea132
25. jan 2011

@berika uz to mam, ale dakujem 🙂 A moj odhad je na bode mrazu, kokos mam v doze vysypany 😅

titkovamiriam
25. jan 2011

dnes nevarím som uťahana jak pes-na večeru budu parky z horcicou 😀 😀

tosomja
25. jan 2011

@ma77 400 ml vody, 400 ml mlieka, 8 PL kryšt. cukor, 4 PL kakao na varenie, zlatý klas, banány...
Všetko zmiešať dokopy, priviesť do varu, keď to začne hustnúť, odstaviť, do pohárov nakrájať banány a zaliať, hneď dať do chladničky (hoci to nie je najlepšie pre chladničku)...
Môžeš pridať aj viac kakaa, podľa chuti. Ja z toho spravím tak do piatich pohárov, mám originál pudingové poháre.

Nech vám chutí 😉

zuziq
25. jan 2011

@inffinity ja vrelo doporucujem tento korpus. Ako jeden z mala mi nikdy nesplasol, je jemny, nadychany a vyborny 😵 6 vajec, 35dkg praskoveho cukru, 10 lyzic studenej vody ( nemusi byt ladova ale nesmie byt tepla) 15dkg pomletych orechov ( davala som aj lieskove a tie boli este lepsie ako vlasske, ale mozu byt akekolvek), 25dkg polohrubej muky, 1 vanilkovy cukor, 1/2 prasku do peciva.
Bielky a zltky sa daju zvlast. Zltky sa vymiesaju s praskovym cukrom na penu, pridava sa voda, muka ( v nej treba rozmiesat prasok do peciva) vanilkovy cukor, orechy a nakoniec sneh z bielkov. Vymastit a hrubou mukou vysypat formu a naliat. Piect pri nizsej teplote, asi 170 stupnov asi 45 az 60 minut ( ja to vzdy kontrolujem tak, ze ak zacne kolac odstavat od formy tak skusam sparadlom).
Vyborny krem k tomu:
1.variant: salko varit vo vode 2,5 hodiny a potom nechat na noc v chladnicke. Na druhy den vymiesat asi s 200g masla.
2. variant: dat si varit 3 slahackove smotany a do nich 150g akejkolvek cokolady - na varenie, biela milka, kinder cokolada, kofila, ledove gastany, proste cokolvek co mate radi. Ked sa coko rozpusti, treba nechat slahacku varit a miesat. Mozno aj 15 minut, musi zhustnut. Nasledne dat na noc do chladnicky a rano len vyslahat.
Oba kremy su vyborne, ked sa korpus natrie dzemom, alebo sa daju napr. banany tak sa vsetci budu oblizovat 😉 Inak krem z 3 slahaciek postaci na naplnenie aj ozdobenie torty 😉

laerke
25. jan 2011

Ja idem teraz spravit chlebik vo vajicku a zajtra netusim co na obed.. Mam tu kuracie prsia ale vooobec neviem co s nimi, mam pocit ze som uz vsetko urobila 😀 ak sa nastvem zajtra kupim kuracie stehna a kridla a upeciem to.. co sa budem kaslat 😀

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@laerke sprav francúzske zemiaky a miesto salámy daj tie prsia 🙂

cervena_ciapocka
25. jan 2011

@laerke Alebo: nakrájaj prsia na rezance alebo menšie plátky a zmiešaj so zemiakmi v nejakej zapekacej mise. K tomu si priprav z kečupu, horčice, oleja, sójovej alebo worčestrovej omáčky, cibule, korenia podľa chuti, rasce, soli, cesnaku takú "zálievku" daj to k tým zemiakom a mäsku a poriadne premiešaj. Treba toho dosť, aby to bolo šťavnaté. Zakryť a piecť asi tak 45 minút a potom ešte odkryté aby sa zemiačky na vrchu pekne upiekli.

laerke
25. jan 2011

@cervena_ciapocka To je skvely napad, mozno vyskusam, dakujem 🙂

mimi21mimi
25. jan 2011

Ja som dnes robila svedske masove gulicky - tie co maju v Ikei s brusnicovou omackou a hranolkami a bolo to fakt vyborne...

elixia
25. jan 2011

@mimi21mimi das recept? 🙂