Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes pečené zemiačky a k tomu šalátik z kuracieho mäska, čínskej kapusty, kukurice, papriky, póriku. 🙂
dnes brokolicovy krem s krutonmi, palacinky s nutelou, bananom, slahackou domacou a javorovym sirupom-najlepsia kombinacia na svete. a este niektore s citronovym dzemom a javorovym sirupom.
aj ja idem práve robiť palacinky s nutelou a šľahačkou 😀 😠
spaghetti Carbonara
Bravčová panenka s brusnicami (inšpirácia z Bezservítky od Melánie Kasenčákovej) s opekanými zamiačkami 🙂
skusala som pirohy z rozkov, su fajnove, plnila som hroznovym lekvarom a nutelou - tie nutelove su ze mnaam 😀
tak my sme dnes zapiekli brokolicu s karfiolom .ktomu zemiaky a biely jogurt aaa posypat syrom.MŇAAAM!!! 😝 😝 😝
asi nic pre chlapov ale podstatne je za drobcovi chutilo 😀
nakrájaš si slaninku na kocky, dáš opražiť, medzitým si nalúpeš aspoň tri strúčiky cesnaku, rozbiejš si asi 5 vajec, tie osolíš, opopríš, nasypeš tam parmezán, všetko premiešaš, keď máš slaninku opraženú, hodíš tam pretlačený cesnak, keď zavonia hodíš tam uvarené špagety ,zaleješ vajíčkovou zmesou a miešaš do stuhnutia. A hotovo.. na tanieri ešte posypeme parmezánom
@monkula ok, smotanove, slaninka, a sampinony. od carbonarry tejto strasne vzdialene. recept som mala z Cypru, tak je to jasne 😀 je to strasne chutne, ale hladala som po nete a vsade boli vajcia, a tiez som nasla len zltky.tak uz viem ako spravim cestoviny najblizsie.
slaninku oravsku ci anglicku asi je to jedno, ci?
zajtra varím guláš z jeleňa a lángoše, v nedeľu budeme mať vyprážané kura s ryžou a paradajkovou omáčkou
Dnes som robila len polievku z kyslej kapusty, manžel si na večeru pečie kapra s chlebíkom a almapaprikou
Zajtra mame na obed vyprazany karfiol so zemiakmy na cibulke,polievka karfiolova.V nedelu toto www.mimibazar.sk/recept.php?id=16395 mnam 😝
tak nakoniec bola za vysvecko pizzerka-ja som si dala lazagne a tiramisu 😀
@lubka89 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30965&use... je vybornaaaaaaaaa
slížiková polievka pre drobca, zemiaková omáčka s párkom a zemiakové placky 🙂 chcela som aj nejakú plnku do nich (mäso, zelenina a tak) ale zostalo ich tak málo, že sa mi to ani neoplatilo dorábať a zjedli sa také holé 😉 a na nedeľu netuším, idem to tu preštudovať 😉
dnes fazulová polievka a francuzke zemiaky 🙂

@zrzulka na sladko alebo na slano? 😀
Na slano napr. obyčajné slané tyčinky posypané sezamom, alebo pizzové slimáčiky.
Na sladko napr. čerešnový koláč, alebo štrúdľa 🙂