Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes fazulova polievocka s klobasou
zajtra prudko kaloricke pecene udene koleno s kapustou a zemiakovymi knedlami 😅
my sme mali masko, kapustu a knedlik od mamky, dnes dopapane a zajtra chysta salatovy privarok, tak asi ostaneme doma a spravime dusene masko na hrasku a sampionoch, zemiakova kasa alebo balkansky plamen ... mnaaaam 😵
tak zajtra po dlhom čase v týždni varím 😀 😀 😀
polievka bude pórková s opečeným chlebíkom a druhé ešte neviem - bud kuracie prsia na šťave s ryžou alebo rizoto alebo lievance
uvidím, čo mi zajtra odsúhlasia hladoši
Mozem sa spytat, co jedavate v tyzdni ak nevarite?????? Zatial mam cas tak mame kazdy den varene jedlo,ale neviem si predstavit co budeme jest,ked budem mat prve tyzdne s drobcom,nebudem varit kazdy druhy den alebo budem stihat ??? ..... dakujeem :D
Inak my sme mali tekvicove placky a zajtra bud pecene kuriatko,alebo cinu na kapuste 😀 😀 😀
@mikailla u nas mame taky dobry zvyk, ze kamaratky nosia dvakrat do tyzdna jedlo prve dva mesiace. to nie je pre nikoho tak strasna zataz, a ak poprosis, urcite ti pomozu. a kazdy vari len raz. potom si to navzajom vraciame. neviem kolko mas kamaratok v okoli, aj keby to bol jeden mesiac, pomoze to.
taktiez si pred porodom navar vo vasich davkach a daj na mrazak. tym som vyplnala medzery v dni ked sme nemali donasku.
a stane sa ti aj potom ze bude taky den ze skratka na kuchynu zvysi cas len minimum.
robim vzdy silnu kuraciu polievku z polovice kurata. to sa len nalozi do hrnca a vari sa samo. poprikladam zeleninu a z toho sa da naozaj najest. alebo ideme jest von,
dnes budu bryndzove halušky s kyslou smotankou k tomu acidofilne mlieko 😀
@mikailla budes stihat. Predsa navaris, ked bude drobec spat. Casto som varievala jedlo vecer, hned po uspani dietata a na druhy den som mala pekne navarene. Varievala som na 2 dni zvacsa a hlavne rychle jedla.
Ak mozem doporucit, zaobstaraj si tlakovy hrniec a vsetky polievky budes mat uvarene do 5 minut 😉 To si ani neuvedomis, ze vlastne varis. Ja tak uvarim, kym si rano vypijem kavu, pripadne sa oprchujem. A masove jedla su hotove do 20-30 minut, to naozaj nie je vela z celeho dna. Tolko casu si najdes aj popri babatku a este si krasne stihnes aj spat cez den, aby si bola oddychnuta a mala dost mlieka 😵
Niekedy to zvyknem robit aj tak, ze jeden den varim polievku na 2 dni a druhy hlavne jedlo na dva dni, aby som nemusela varit 2 jedla denne. Ale takto to zacalo byt, az ked uz deti presli tiez na taku stravu, ako my. Kym neboli, varievala som len jedno jedlo - hlavne alebo nejaky privarok. Polievky len na vikend
paradajkova polievka , vysmazany karfiol so zemiakmi
@mikailla ja som si v jeden dazdivy den,ked sa nedalo nic ine, nachystala do mraznicky rozne maska na stave, polievky, knedle...ze aspon na par dni budeme mat, ak nebudem stihat varit. A zucha ma pravdu s tym tlakovym hrncom, ak este nemas, urcite sa oplatu investovat, ja uz bez neho nevarim nic....
Ja dnes asi zapekany karfiol..
@mikailla
kym bola mensia som varila v pohode, ked spinkala, lebo spinkala cca polovicku dna. systemom.... 1x priprava ingrediencii, 2. spanie varenie.
odkedy spi 1x do dna, tak sa snazim co to porobit, ked je hore, sa hra a je dobra. ked ma horsi den, tak hold, ked pride drahy z domu, tak nieco rychle, kym sa s nou hra.
je pravda, ze odkedy je s nami nas drobec , tak varim len jedla typu "vsetko do hrnca". nieco co treba obalovat, vypekat, tak jedine, ked drahy asistje pri malej. ja sm aj pred tym varila na dva tri dni, kedze sme obaja chodili do prace do vecera. my mame to stastie, ze vikendy travime u rodicov, kde babky navaria a este nas nabalia do utorka 🙂
slivkové gule a zeleninová polievka 😵 . na tie gule sa strasne tesim...i ked zase ta robota 😅 😅
tatarsky biftek a topenicky 😀 😀
halušky zo syrom ,acidofilne mlieko 🙂 a mm upiekol jablkový koláč 😉
@tweetinkapp aj my slivkove gule..sa tiez tesim......a k tomu cesnacku so syrom.... 😅
@briketa @zucha @elexia @katka888 dakujem Vam vsetkym za rady 😉 😉 o tom tlakovom hrnci som ani nepocula 😅 skusim nieco o nom vygooglit, skracuje to varenie ? ja zijem v zahranici a nemam tu ziadne kamaratky ktore by pomohli,ani rodicov co by zavse poslali papku hihi,mam len priatela s ktorym to budeme musiet sklbit ako ste napisal,varit vecer ked pride z prace, ako si ma to nenapadlo 😀 Inak ked varim,vzdy ma napadne,ze ci tomu babatku nebude vadit ten hrozny vzduch z varenia,kuchyna nema dvere 😖 smradok,ci vona z varenia je vsade....
dnes to je stavnata krkovicka so zemiakmi a cibulou od magi napady 😀 😀 😀 😀 😀 😀
my dnes bryndzové halušky
@salvinka no ako, chutilo?
ja som dnes robila kurca pecene v sacku na pecenie spolu so zemiakmi, kludne to maso ozeliem ale tie fantasticke zemiaky nedam nikomuuuuuuu 😀 😀 😀 😀 co bude na veceru netusim, asi si vas idem precitat a nacerpat inspiraciu 😉
@mikailla tlakovy hrniec skracuje varenie tak asi o polovicu, aj mama v nom casto varila, ale ja ho nemam ☹
@mikailla ja tiez zijem v UK a nikoho tu nemam, preto sme sa dopredu nachystali 🙂 Tlakovy hrniec som kupila tu a naozaj je to jedna z najlepsich veci v kuchyni. Ked som este chodila do prace a vracala sa neskoro vecer, bolo to na nezaplatenie. Ale pouzivam ho stale..podstatne skracuje cas varenia. Napr. v nedelu som robila hovadzie maso..v tlakovom bolo za 12 minut makkucke, normalne by som ho dusila mozno aj dve hodiny. Kuracie maso je asi za 4 minuty, morcacie podobne, bravcove asi 5-6minut, sosovica, hrach, zemiaky tak po 2-3minutky... 🙂
Len skoda,ze ten hrniec nevie aj ocistit, nakrajat a podobne... to uz by len bolo varenie 😀
@mikailla tlakovy hrniec skracuje aj viac, ako o polovicu. Dnes som v nom robila uplne obycajne varene zemiaky a ani som ich nemusela zaliat uplne vodou. Varili sa 3-4 minuty a boli hotove 😉 Privarok je urobeny za 3 minuty atd, atd. Hovadzie maso dusene do 40 minut. Fakt uzasna vec.
Jeden som dostala na narodeniny a o 2 dni som bezala kupit druhy, lebo som ho nestihala umyvat.
Ak chces, treba investovat uz do drahsieho a kvalitnejsieho. Osobne mam BergHorf
nas dnes kremova porova polievka s opecenym chlebom a krkovicka na sposob polskych reznov so zemiakovou kasou.
a jasnacka, ze masko bolo robene v tlakovom hrnci, nedam nan dopustit ! cely obed bol spachany za hodinu, od nakrajanie reznov az po jedenie 🙂
ja mam doma tlakovy hrniec, ale varila som v nom asi len raz aj to bez pokrievky, lebo to bol najvacsi hrniec, aky som doma nasla 😅 . a raz to skusal manzel a "vybuchol" nam v nom gulas. ako sa vlastne pouziva? 😅
@mikailla
ja som dnes robila ryzu v tlakovom hrnci. ked zacne sypiet, nastavim 3 min a vyplnem / nechavam min 20 min sa este "dusit" tak ako normalne, ked sme doma davali este pod perinu. / zemiaky vypinam po cca4-5 min, davam tam velke kusy, tak preto. segedin v pohode do 30 min , bravcove dusene rezne na hrasku a sampionoch do 25 min / podla hrubky reznov ... /
my mame 1 a pol izb byt, tj taky kuch kut pri obyvacke bez okien,takze ked varim, je toho plny byt. malej to vobec nevadi, nemusis sa obavat
Zeny tak ja som teraz hotovaaaaaaaaa 😅 😅 😅 😅 😅 som ani len nepocula o takom hrnci a teraz pridem na to,ze si mozem predlzit zivot o polovicku 😀 😀 😀 😀 To uz aky vynalez... Hned som citala priatelovi tie prispevky ako rychlo je vse navarene a jemne mu naznacila, ze za chvilku mam meniny 😀 DAKUJEM 😉
@mikailla vyborne 😀
ja som ho dlho nechcela, mala som pred nim respekt alebo co, ale raz mi ho maminka bez pripravy doniesla a odvtedy je to najcastejsie pouzivany hrniec u nas. je pravda, ze ked sme varili v nom prvykrat tak sme stali na opacnom konci kuchyne, sme sa bali, ci to nahodou nerupne 😀 Nase deti sa ho boja doteraz, ked fuci 😅
@tweetinkapp zalezi asi aj od sporaka, ja mam sklokeramicku dosku a ked zacne vriet, tak vypinam a nechavam na horucej platni. mam uz odskusane, kolko sa sa co vari. a ked vam to buchlo, nemali ste tam viac ako po rysku pre maximalny objem?

@nelle jasné, zatiaľ to nikto okrem mňa nejedol 🙂 🙂 🙂 a tentokrát sa mi to podarilo tuším najlepšie, lebo ja som to robila asi 3x...