Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@tweetinkapp
a to ako bolo, ze "vybuchol" ? vyletel vrchnak, ci roztrhalo hrniec? ma nestras 🙂
v navode mas, kolko coho mas davat a najmä neprehanat s vodou, len po rysku co je zvnutra hrnca. ja napr ked robim zemiaky, nalejem tam len cca deci vody / mam 5 l tlak. / , len aby naspodku bola voda. na ryzu nedavam 1 a pol nasobok vody, ale pomer 1:1 voda ryza a aj to sa mi zda vela. ked dusim masko, zalejem tolko, aby bolo masko zakryte a mali sme aj omacku. ked zacne sycat, treba stihis ohen a podla toho co varis, tak tolko minut nechat na slabom ohni, aby nesycal.
baby, ja mam tiez pred tlakovym hrncom respekt 😅
@mikailla
my doma pouzivame tescomacke, teda tusim od tescomy, znacka je "magnum". cena cca 30-40 eciek, podla vekosti a akcie. su aj lacnejsie, ale ja by som si tlakac kupila len znacky, ktoru poznam. potom su aj ovela drahsie, tie maju vraj aj ovela viac nejakych poistiek. joj a nesmies v nom varit bez vody.
ale je pravda, ze mama stale od nepamati varila v tlakacoch, takych hlinenych, takze mne to prislo uplne prirodzene a vobec ma nenapadlo, ze moze rachnut.
@mikailla ja mam tento http://direct.tesco.com/q/R.206-9808.aspx
Tiez som nevedela podla coho vybrat, ale musim povedat,ze som vybrala velmi dobre nakoniec 😀 Tie s jednou dlhsou ruckou su menej skladne, ta rucka moze zavadzat, zalezi od toho,aku mas velku kuchynu, ci mas dost priestoru..tento typ sa mi zda skladnejsi. Dalsia vec je ovladanie, na tomto sa vypusta para iba otacanim gombika do 3 poloh, nehrozi ziadne oparenie sa..
Mojmu otcovi pred rokmi tiez vybuchol tlakovy hrniec a popalil poriadne, ale dnes by som sa uz toho nebala, pri spravnom pouzivani by sa take nieco nemalo stat. Aj v navode pisu ze je zabezpeceny proti tomu..
Jaj a este velkost, najskor som myslela ze len taky 4-litrovy kupim,kedze sme len dvaja, nakoniec mam 6- litrovy a vobec nie je velky,kedze musis pocitat,ze sa neplni az po vrch.
@katka888 no letel vrchnak asi tak meter a s nim aj pol gulasa. ale to bolo tak pred rokom. asi je cas na pokus č. 2 😀
@tweetinkapp
aha, takze ked varim, na meter od sporaka 🙂
@elixia - dakujem za typ a stranku. Skusim to pozriet aj priamo v tescu dufam,ze to nemaju len na nete ale aj v predajni. @tweetinkapp - tak drzim palce pri pokuse c.2 a daj nam sem vediet ci to dopadlo lepsie..... 🙂
@tweetinkapp teraz su uz take, co v ziadnom pripade nevybuchnu. Ja som raz zle natlakovala a jedine, co sa s nim stalo, bolo, ze sa nadvihol a poskocil stupel, cez ktory ma unikat vzduch. To bolo tak vsetko.
Ale moje prve varenie tiez bolo take, ze som decka vyhnala z kuchyne
@petusko tiez mam sklokeramicku dosku a po natlakovani uplne vypnem elektrinu a robi sa to samo. Teda ak robim jedla, ktore su do tych cca 15 minut, co su skoro vsetky okrem niektorych druhov bravcoveho a hovadzieho masa.
inak mame tieto http://www.berghoff.sk/?lid=1&mid=43 Sice su drahsie, ale ked som porovnala s Tescomou, co je u nas najbeznejsie dostupna, je to neporovnatelne. Hlavne, co sa tyka dlzky varenia. Mam to aj odskusane, takze fakt sa oplati investovat do drahsich, ak je ta moznost. Ale inak aj Tescoma je dobra. Ale ked uz vyskusas obe, tak rozdiel je vidno
Mam 6-litrovy a bola som dokupit 4-litrovy, lebo ten velky je pre nas este az moc velky. Hlavne, ked v nom dusim len maso, je to v podstate ani nie do 1/3.
Hlavne je, ze treba davat aj menej vody, lebo jedlo pusti vlastnu stavu a kedze sa vyparuje ovela menej vody, ako pri klasickom vareni, tak to setri este aj tu vodu, okrem casu a energie a NERVOV
Ja som dnes skusala sedliacku polievku a chlapom velmi chutila 😉
Oprazit cibulku a kusok slaninky (slaninka nemusi byt ak to chcete mat dietnejsie, ale slaninka da velmi dobru chut) zaliat vodou, dat bujon ( dala som hovazdi) vegetu, pripadne ine korenie podla chuti a varit. Ked je cibulka makka, nahadzu sa zemiakove halusky. Cesto na halusky ako na zem.placky: nastruhat zemiaky, vajicko, muka, cesnak, majoranka. Ked sa halusky povaria (plavaju na hladine) polievocka hotova a je velmi chutna aj syta 😵
my sme dnes mali dukatove buchticky a na zajtra planujem brokolicovu polievku s ovsenymi vlockami a k tomu asi kur.masko zapekane s omackou...
dnes fasirky na plechu a cibulove zemiaky...
zajtra netusim co bude, ale v nedelu urobim kuracie stehna plnene tvarohom 🙂
u nas rychla hraskova polievka a vyprazane rybie filety so zemiakmi. Na zajtra som si uz urobila paradajkovu polievku a ostatne sa este vecer rozhodnem, co
a zajtra budu parene buchty... chlapi si vybrali.. a sebe neviem co, kedze som na diete 😕
dnes Kuracie soté v zeleninovo-syrovej omáčke ryža hm vyborna mnamka odporučam 🙂 🙂
sulance 😀 😀
bryndzove halušky 🙂
segedinsky gulas a spenatovu polievku 😉
dnes bude kuraci perkelt 😀
fazulková pol. so zeleninou, francuzske zemiaky a zostalo zo včera pár palaciniek...
koložvarska a zeleninova polievka....deturence chcu palacinky,tak asi este to pôjdem spravit,trosku neskôr...
zemiaky varene v supke, na kocky nakrájané, vajíčko na tvrdo, špenát so sladkou smotanou
na veceru sme mali tekvicove placky a na zajtra sa chystam urobit cestoviny s omackou, asi nejakou paradajkovou a na zajtra na veceru este netusim ☹

A akej ceny sa asi pohybuje, nasla som na googli jeden za 40e a druhy za 160e tak do ktoreho mam investovat ? @petusko - takze to bude fucat ? 😀 super nie ze sa zlaknem ze co sa to deje 😀