Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
polievka zo včera špenátová...tatko sa nám dnes vracia domov tak doje aj pečienky zo včera a my budeme mať zapekanú brokolicu 🙂...tú nám tatko nezje ani za svet
@glee
ahojky:
tak ja v CZ kupuju protlak a tady v IT cele listy
uprava: ktera plati pro oboji:
osmazim cesnek dozlatova na olivovem oleji, osolim, opeprim , podliju malicko vodou a rozmackam vidlickou..pak pridam zmrazeny protlak, pripadne zahustim vajickem a nebo pridam smetanu
do celych listu nepridavam vajicko ani smetanu 😉
takto upraveny spenat pouzivam na pizzove testo a upravim jako pizzu a nebo na krehke listove - uzavrene a naplnene. 😉
Babuľky dajte nápady na veľkonočné jedlá, koláče, extra špeciality a táák vopred ďakujém za skvelé tipy 🙂 😀 🙂 😀 🙂 😀
mrkvova polievka, rizoto
@glee ja tiez kupujem pretlak teda zmrazeny spenat 😉 a robim ho podobne ako
@irriss na oleji osmahnem cesnacik - nie moc a dam hladku muku cca 1PL ako zasmazku potom pridam mlieko a poriadne miesam nech sa mi neurobia hrudky, hodim tam pretlak, osolim, okorenim, vegetu, rozmiesane vajicko a ked trosku vychladne a zda sa mi este riedky supnem kyslu smotanu rozmiesanu s 1PL hladkej muky ale to nemusis davat len ak chces ale ja dam smotanu vzdy len podla hustoty niekedy s mukou niekedy bez nej 😉 prave som ho dovarila na obed 😝
Žienky, ktoré chcete upiecť koláčiky typu ako Kinder Pingiu, Kinder Rez, Snickers, Kinder Bueno .....tu je stránka, kde nájdete tieto recepty ....ja idem upiecť Kinder Pingui kto sa ku mne pridá????? 😅 😅 😅
my dnes karfiolová polievka a pečené kura s ryžou a broskyňovým kompótom
ahojte my dnes karfiolovu polievocku a rizotko 🙂
Ahojte, akurat dnes som videla prve pupavy 🙂 ten med robieva moja mama,takze sa nam vzdy ujde,ja iba zbieram kvety, som nevedela,ze sa da aj z bazy robit med, z tej robim kazdy rok iba sirup-ten je vyborny mozem odporucat 😉
v ramci pôstu mam dnes cestoviny a deti masko s ryzou a zajtra rozmyslam asi tiez spenat
ahojte, dneska som spravila sviečkovú na smotane s parenou knedlou a parené buchty s lekvárom🙂
@lululka555 dievčatam velmi chutilo,vraj dnešny obed je na 1* 🙂 hmm,žeby len koli margot muffinom od @danielaj 😀
vy jste tady holky šikovné, tak se chci zeptat, máte zkušenost některá s mélem z automatů, jestli ho převařujete nebo nebo jak dlouho vydrží v lednici?
plneny (vareny) artycok
@lululka555 ďakujem za receptíky, určite vyskúšame
Dnes sme dojedli ten africkoslovenský šalát, veľmi chutný. 🙂
Zajtra máme brokolicovú polievku a vyprážane tofu, zemiaková kaša a kyslé mlieko
Piatok , sobota špenátové palacinky a urobím Listkové trubičky s bielkový snehom
A potom už veľkonočné menu - šalát(pre mňa s jogurtom, pre ostatnných s tatárkou) a rezeň🙂 A ja ešte spravím grilážky.
@lululka555 ešto som sa chcela spýtať, koľko stojí ten džem a kd eho predávajú.
@ellise ahoj, pokiaľ máš na mysli mlieko 😉 tak my kupujeme malému len to - preváram ho vždy (na automate je aj upozornenie že sa má prevariť) a v chladničke som ho mala max. 3 dni lebo potom mu kupujem čerstvé tak či vydrží dlhšie to neviem... zo začiatku keď ho u nás začali predávať tak mi hrozne smrdelo kravou (čo v trvanlivom neucítiš) ale už som si zvykla 😀 😀 😀
včera sme mali fazuľovú na kyslo a cestoviny s tvarohom zmiešaným s jahodovým džemom. Dnes bolo dusené morčacie mäso s ryžou. A na zajtra rozmýšľam že urobím niečo z cukety - buď polievku alebo prívarok a palacinky. Veľmi ma láka že niečo upečiem na sviatky ale s mužom sme sa dohodli že na čo sa prejedať.... tak snáď odolám 😀
ahojte zienky 🙂 chcela by som sa vas opytat, ci nemate nejaky dobry recept na medove rezy 🙂
ahojte..my sme dnes mali perkelt ze bude aj na zajtra. A paradajkovu polievku, v piatok uvarim spenatovu a asi nic viac, je pôst. Inak dost ma zarazilo ze niektori ludia nejedia maso uz teraz, to som len ja taka hriesnica? 😔
no baby zajtra je zeleny stvrtok takze spenatik, domace hranolky a volske ocka to istia a piatok smotanove a slivkove balese a sosovickova polievocka 🙂 😵 😵 😵
dnes špenát s varenymi zemiakmi a volskym okom ,kedze tu mame zeleny stvrtok 😉 mne to mm zje kvoli volskemu oku:D inak neviem ci by zjedol
@erni bazový med http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5577 😉 a sirup robievam aj ja každý rok,mńam, úžasný, osviežujúci 😉
bre ranko,, dnes mame len dietny salam v trojobale vysmazeny a varene zemiacky.., a kavove zrna idem robit na sviatky,,
pekne ranko
kedze je dnes zeleny stvrtok a malo by sa jest zelene tak my budeme mat cervene 😉 deti-granadir a mm-trenciansky parok 😉
bree ranko 🙂 my dnes buchty na pare 😵
pekne rano🙂 my rizoto
dobre ranko,my dnes zeleninovu polievku,fasirky so zemiakovou kasou 😉

@danielaj noo.. vyzeraju supeeer.. mnamky 😉