Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
NA VEĽKÚ NOC.
Lacná ,, vajíčková " roláda-tlačenka,odskúšané odporúčam.
300 gram šunky alebo liptov,3 natvrdo uvarené vajcia,1 majonéza,1 moravanka alebo hocaká zelenina z mrazáku /kukurica,kapia,mrkva,hrášok/,2 polievkvé lyzice čírej želatíny,postup:salamu,vajcia,moravanku,majonézu zmiešame,v2 dcl vody vlažnej rozpustit želatínu a vliat do zmesi,dochutit solou,peprom ,dat foliu do srnčieho chrbáta a dat do chladničky stuhnút
ahojte takže keďže máme dnes ten zelený štvrtok tak dnes máme špenát zo zemiakmi a vajkom a zo včera mi ostala ešte brokolička dusená 🙂
zeleny-nezeleny stvrtok, u nas dnes dojedame brokolicovu polievku, malej este robim paradajkovu s mrvenickou a budeme mat zeleninove rizoto 😉
Ahojte žienky,
my dnes špenátik so zemiačikmi a vajíčkom... 🙂
my zapekané cestoviny so špenátom a gorgonzolou...
ahojte dievčatá, my dnes zeleno-nezeleno, jarná zeleninová polievka s haluškami - je v nej okrem mrkvy a karfiolu zelený hrášok 😀 a dusené bravčové mäsko na kocky, kolienka a práve robím vianočku na poobedie 😉 a poobede alebo zajtra začnem piecť na sviatky 😉
babule, máte niektorá dobrý recept na obdlžnikovú čokoládovú tortu? Potrebujem upiecť Tamine na sobotu, máme navrch tortovú oblátku vo veľkosti A4...
my dnes kuracie prsia na zeleninke s ryžou
@brumca urob toto http://www.tortyodmamy.sk/zakusky/marlenka-bez-...
Nemusis robit kruhovi tvar, ale v pohode na mensi plech, alebo na velky a rozrezes na polovicu.
zelený štvrtok- dnes špenáááátová 😀 😀 😀 😀
no už som doma z výletu(hospitalizácia) 😉 a zase môžem variť,tak dnes vývar z morčacích krídel a rizoto
ahojte 🙂 ak zeleny štvrtok tak špenat zo zemiakmi a volskym okom 😉
keďže mi nie sme špenátoví, tak robím brokolicovú ....tiež zelená 🙂
my už hotovy špenatik (hlavny papkač už schvalil a chutilo - tak vyšiel dobre 😀 ) vajíčka a zemiačky, ked tak ešte na večer upečiem kolačik alebo babovku. ako sa mi bude chcieť.
aaach baby vsetko som precitala, co ste popisali a ja netusim co varit 😖 spenat sme mali vcera ☹ k tomu boli lievance,... tento tyzden som vsetko vycerpala a ja jednoducho neviem co navarit 😒
@ellise takéto výrobky som neskúšala (ani ma to nenapadlo vyskúšať 😀 ) ale myslím si že by sa to dalo vyrobiť. V priebehu pár hodín sa na vrchu mlieka vytvorí krásna vrstva "smotanky" tak snáď nebude s tým problém. Veru popozerám nejaké recepty na domáci tvaroh a možno to raz vyskúšam.... 😀
@luy prosim ta mozes mi dat link na zelatinu, z ktorej to robis ? Dik
my dnes vyrazama poobede na chatu na cele sviatky, tak len na rychlo spenatove rizoto
@luciferova môže byt hocijaka číra potravinárska ja beriem stale tú čo je najlacnejšia
@luy ja som zelatinu nikdy nekupovala a ani nerobila, ten link by mi pomohol...🙂
@luciferova skusim pohladat počkaj
@luciferova môžu byt aj také
@luciferova super podľa receptu to vyzerá byť jednoduché - a veru ho aj vyskúšam 😀 ďakujem 😀
@luy dakujem pekne 🙂
sampinonova polievka so zeleninou a orientalne stavnate kur.prsia a celozrnna ryza s psenicou varena . dieta len tie cerealie s kokosovym olejom a javorovym sirupom. 😎 vecer bryndzove halusky
@lucikatn len si tu hmotu v skle straz, aby sa neskazila, chutnaj hore tu smotanu, ci neni horka, obcas sa stane aj mne chybicka 😉 a zrelost zistis tak, ze sa urobi v tom mlieku taka struktura.
maminky,prosim o radu... v recepte na grilaz sa pise,ze pridat ceru. mozem ju nahradit napr. palmarinom? 😕

@hori ahoj, tak pstruhy mali úspech, slovo výborné som nepočula povedať nikoho tak často ako mm keď ich spapal..ĎAKUJEM ZA TIP 🙂