Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
kelova polievka a tiez rozmyslam ze bude granadir,davno sme ho nemali 😉
ja dnes varím vajíčkovo-krupicovú polievku, a zase mám kopec enciánu, ktorý treba spotrebovať rýchlo, tak urobím enciánové fašírky, varené zemiaky s pažítkou a našu obľúbenú domácu tatarku bez vajíčka 😉 malej cestovinky so syrovo-zeleninovou omáčkou 😉
@titkovamiriam Prosim ta ako sa robi ta polievka? Dakujem.
kalerábová polievka, prekladaná kapusta (niečo ako koložvárska kapusta) 😉
dne sšpenátová polievka, malému skúsim urobiť aj trochu špenátovo- bambinovej omáčkz na cestovinz- bude to taký risk, lebo špenát doteraz nechcel ☹ a tvarohové knedličky s kompótom. Včera nakoniec bolo rizoto a polievka z ovsených vločiek
Ahojte. Neporadite nejaky dobry receptik na cicerovu polievku? Viem ze sa to tu nedavno spominalo, ale nemozem ho tu najst. 😉 Chcela by som ju dneska vyskusat. A druhe neviem co. Vcera som robila plnenu papriku a myslela som ze ostane aj na dneska, no a hrozne som sa mylila 🤐 Takze musim aj dneska nieco vymysliet.
@ivanajelinek
cícerova:
200g cíceru, 1 strúčik cesnaku, 1/2 menšej cibule, olej, lyžica hladkej múky, petržlenová vňať
Cícer premyjeme a namočíme na 12 hodín. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a varíme do zmäknutia. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú alebo postrúhanú cibuľu a múku, pripravíme si zápražku, ktorú zalejeme trochou pripravovanej polievky. Zmes nalejeme do polievky, pridáme petržlenovú vňať a ešte chvíľu varíme. Do polievky môžeme pridať aj na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a podávať s opraženým chlebíkom
s paradajkami:
2 konzervy cícera, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva lúpaných paradajok, soľ, mleté čierne korenie, sušená bazalka, 2 PL olivového oleja
Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme paradajky aj so šťavou, dochutíme soľou, korením a zalejeme asi 800 ml vody. Privedieme do varu . Do polievky vložíme polovicu scedeného cícera, varíme asi 8 minút a rozmixujeme. Druhú polovicu cícera pridáme do rozmixovanej polievky, dochutíme bazalkou, podľa potreby soľou a môžeme podávať
Ahojte 🙂 My dnes mrkvovo-smotanova polievka,francuzske zemiaky uplne inak,uhorkovy šalat a bananove muffiny 🙂
@titkovamiriam Dakujem. Idem na to... 😎
u nas dnes asi paradajkova a druhe definitivne palacinky 😵
u nas polievka zo vcera a dnes sosovicovy privarok 🙂
ja mam dnes bryndzovu polievku a file so zemiakovou kasou, mnamkaaa)))))
@danielaj ahoj prosim ta ako robis tu domacu tatarku? dakujem 🙂
Polievka zo vcera a plnena paprika 🙂
ahojte,, dnes mame spagetky s kuracim maskom na zelanie synceka,,
@lululka555 už som to tu pár krát písala, ale netuším na ktorej strane, 😒 takže: do mixéra si dáš 1 šálku studeného mlieka, pustíš mixér a pomaličky prilievaš olej, až kým to nezhustne, osolíš, pridáš mleté korenie, horčicu, ja dávam aj bazalku alebo oregano, to je základ a potom už podľa chuti, ja dávam sterilizované uhorky nadrobno, červenú kápiu a cibuľu tiež nadrobno, veľa cesnaku, všetko podľa chuti, a nakoniec to zjemním kyslou smotanou, 😉 ja už inú ani nerobievam, lebo mne tam vadia tie vajcia surové 😒 ale je toho dosť veľa, stačí aj pol šálky mlieka, ja síce robím so šálkou mlieka, lebo u nás sa zje, dávame si jej veľa 😉
polievka hrstkova /fazula,sosovica, pridam krupy a zemiacky/ deckam na vecer urobim sisky .
@danielaj dakujem,veru asi staci aj z pol salky....to sa musi aj hned spapat? ci mozem mat aj dlhsie v chladnicke?
dnes kuracia polievka a sunkofleky zo vcera
@lululka555 nemusíš hneď, pár dní ti vydrží v chladničke, aj keď u nás sa väčšinou zje za jeden deň 😉
Spargla, zemiaky, a souce hollandaise🙂 Z vody zo spargle bude potom zajtra vyborna sparglova polievka🙂
morčacie soté s hlivou a kus-kus(celozrnný)
@titkovamiriam prosim ta myslim ze ty si sem kedysi davno davala link na domacu tresku z MMB, potrebujem overeny dobry recept a neviem ktory to je 🙂 das ho sem prosim? dakujem krasne 🙂
ahojte kocky kucharocky 🙂 moj starky mi doniesol asi 600 gramov kuracich hornych stehien a kedze popravde velmi tento typ masa nekupujem, netusim ako ho pripravit aby bolo chutne. Prosim Vas o nejake osvedcene recepty...romyslala som, ze by som ho dala piect. Dakujem pekne 😎

@lussy23 dakujem, krasna a chutna - jogurtovoovocna 😉 a to sladke teda fakt nemusim