Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,mali sme dnes to masko stroganov s hranolkami a veela zeleninky som k tomu udusila,, mnam,, a teraz sa idem trapit s hasickym rebrikom na tortu-hasicke auto,,lebo synacik bude mat oslavu narodeninovu a je blazon do hasicov,tak idem carovat 😀 drzte palce
jasminova ryza, udusene kuracie prsko s mrkvou, karelabom a brokolicou na drvenej rasci a olivovom oleji, a ako dezert vyzieram posledne zakusky z velkej noci 😀.
ale zacala som celkom dobbre, ze? 😀
@nadhera tiez som rozmyslala nad takou tortou,len som sa bala ci sa mi nebude topit pod tym potahom,,lebo moc tie maslove plny nemusim,, raz som robila s bananom a potah sa mi topil a roztekal, 😀 no uvidim,,veru ten rebrik sa nedariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,,,,uz sa aj maly zobudil,tak som musela skoncit,,tak pokracovanie zajtra 😀 tanto strasne maniak do hasicov,,plna izba aut, nohavice som mu robila,tricko sme mu dali potlacit,, vsetky opasky mi pobral a staca ich ako hadice 😀 proste maaania 😀 dnes sme museli po meste zhanat tricko s hasicom Samom,nenasli sme 😠
ahojte,potrebovala by som poradit osvedceny recept na kralika,ale nesmie byt v recepte ziaden alergen,ani BKM.Dakujem.
@irriss no to máme doma 1x a je z obchodu, sestra tiež mala doma zajka, ako domáce zvieratko...
a ako na masle? Hmmm? V živote som to nerobila...myslela som, že by som ho upiekla s kopou zeleniny, ako na sviečkovú, svokra tak robí, mixla to, ale bez smotany, len neviem, či to bude ono, predsa len, svokra tam dáva také dochucovadlá, čo ja nemôžem...
@lyongirl
tak ja bych do toho nedavala zadne ochucovadla.(nepouzivam je).jen sul a pepr..zelenina sama o sobe si poradi - zvlast mixovana je velmi chutna..dej do omacky vse...jako do svickove..
skoda, ze nemuzes smetanu..ani slehacku na vareni (tady v IT. je na vareni)
na masle? - na panvicku a na masle, jako kdyz delas na prirodno kure nebo rizek..
nakrajis cesnek, cibulku nebo porek, osolis a opepris.. osmazis na oliv. oleji..malinko podlejes vodou, rozmackas vidlickou na kasicku a pokladas na panvicku masicko..kdyz je uvarene, odstavis a das na nej maslo..to se roztaje teplotou masa..maslo se nevari 😉 !
dnes maďarský guláš a hrnčeková knedľa 🙂 mňam, ešte stále odfukujem 😝
zienky idem po radu,zvysila sa mi ryza uvarena,mozem ju dat zamrazit a ked ako nadloho? dakujem 🙂
Zajtra bude rajčinová polievka z kukuricou a rizoto 🙂 Polievku som teraz vyčítala z mimibazáru,vyzerá byť dobrá tak skúsime 😉
@irriss ďakujem, ešte ma napadlo, že MM má rastlinnú šľahačku/on je cukrár/, tak skúsim to spraviť ako sviečkovú s tou šlahačkou a tie dochucovadlá, nemyslela som priamo dochucovadlá, ale svokra na sviečkovú používa slaninku, smotanu a tuším aj citrón a to dodá tej sviečkovej úžasnú chuť a ja z tohto nič nemôžem, ani zeler, ani petržlen, iba mrkvu a paštrnák, tak neviem, čo to bude za sviečkovú, idem pokukať po nete...
ja som robila rizotko a paradajkovu polievku 🙂
varila som zeleninovú polievku a zapekanú brokolicu, mňam 🙂
@lyongirl Ja som naposledy zo zajačika robila sviečkovu podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534 🙂
prečo nemožeš zeleninku?
@rastulka nemôžem všetky alergény, to je aj petržlen, zeler, smotana - BKM, na to je pravdepodobne malý alergický, sme v štádiu zisťovania a vylučovania potravín a kojím ho a kojiť ho chcem, takže mám dosť problém s varením ☹. A som stále hladná a jem dokola to isté. No nie že by som sa dnes neulakomila na pizzu 😒
Dneska Miso polievka,kedze vcera o nej basnili v telke,tak som na nu dostala chut a k nej samozrejme čína 🙂
svieckova s knedlou
Vcera som robila vyprazany karfiol, kuracie rezne s dinstovanymi zemiackami a tekvicovu kremovu a dnes si s malou spravime granadiersky pochod a bryndzove halusky 🙂

palacinka na slano - do toho oskubane zvysky kurcata z polievky osmahnute na cibulke ,dat do trojobalu a vyprazit. Vraj je to suprove,teraz som tu mala kamosku a spekovali sme,co dnes a zajtra navarime 😀 😀 😀 Ku masku z kurcata mozete pridat zeleninku,sampiony...co dum da....
spenatova polievka s nastruhanym syrom, vecer deckam chlebik vo vajicku alebo hrianka so struhanym syrom /toho sa nevedia dojest /