Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@makupcik
ja len na cibulke poprazim mrkvu, zeler, brokolicu , pridam pretlak , mlete meso, trochu cerveneho vina, poprazim,ůpodusim a mam masovy zaklad..
v druhom hrnci dam varit smotanu pridam do nej mozzarelu, nivu, bambino, nejaky ten eidam , zahustim a mam smotanovu omacku,,
uvarim lasagne a ukladam , lasagne ,omacku, maso.. na vrch pokrajam masielko a dam piect 😉
masove gulicky so zeleninou (mrkva,cibula,brokolica) a zemiakove pyre
plnena zapekana cuketka!!! najvacsia dobrotka
@januschka10 aj teba poprosím o nejaký stručný návod 🙂 mne už miestami hrabe čo mám variť... 🙂
@ladyjh dakujem pekne 🙂
@ladyjh z litra mlieka budem mat kolko tvarohu,nevies? 🙂
@lululka555 dla mojej skusenosti asi 100g, ale zalezi ako je tucne mlieko. Kupujem v automate a zakazdym mam ine mnozstvo tvarohu. Takze aj tucne mlieko odstreduju.
@amdeis len 100g? to sa mi zda aj dost malo,ja som myslela,ze aspon tych 250 g bude.....no vyskusam a uvidim ... 🙂
no z 1L mlieka nemozes mat 25% zisk. leda ak by bolo naozaj z kravy.
@kathka0022 ahoj, neviem, ktoré si kúpila, či obyčajné alebo údené, ja častejšie kupujem údené, lebo z neho robievam šalát: nakrájam ho na malé kocky, natrhám ľadový alebo iný zelený šalát, pridám nadrobno nakrájanú žltú papriku a cherry paradajky, jablčný ocot, soľ, štipku čierneho korenia, všetko zalejem kyslou smotanou alebo bielym jogurtom a zľahka premiešam. k tomu čerstvé chrumkavé pečivo a môže sa jesť 😉 . ak máš neúdené, z toho ja robievam soté: nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita orestujem na oleji, pridám na kocky nakrájané tofu, osolím, okorením, pridám červenú papriku, podlejem trochou vody, pridám lyžičku horčice a tri kvalitného kečupu, premiešam a nechám asi 5 minút podusiť, na zjemnenie chuti možeš vmiešať lyžičku smotany. hotovo 😅 . k tomu mi chutia zemiaky s maslom alebo kaša.
@lululka555 ahoj 🙂
Ja som si recept trošku upravila podľa seba, aj podľa malej, čo jej chutí.
Paradajky, cuketu, mrkvu, kapustu, pretlak, vývar zeleninový, soľ, korenie, olej, bazalka.
Zeleninu nakrájam na malé kúsky, ja dávam vždy čerstvú. Do panvice dáš olej, pridáš zeleninu a restuješ. Osolíš, okoreníš, pridáš pretlak a dusíš. Keď je zelenina hotová, preložíš ju do hrnca (alebo môžeš prakticky restovať už v hrnci 😉 ) a pridáš zeleninový vývar. Na konci ešte hoď pár lístkov bazalky kvôli vôni 😵
@amdeis @lululka555 V automate je len 3,5 % tuku v mlieku. Aspon u nas je to napisane.
Z 2,5l mlieka priamo od kravy sme mali cca 700g hrudku tvarohu. Cize na 1l mlieka cca 350g.
@lululka555 aj z 1,5 spravis tvaroh. Ved tvaroh v obchode sa robi z 0,4% a tucny z 2,4% 😉
@abriela fakt? super ...dufam,ze sa mi podari 🙂
@lululka555 drzim palce nech sa podari. Recept asi mas.
My sme ho robievali aj v mikrovlne. Do umelej misy sa nalialo mlieko - 2litre, pustilo asi na 4-5 minuty na plny výkon. Asi 1-2x za ten cas zamiesalo, a ked bolo teple (vlazne) po tych 5 minutach, tak sme ho este nechali postat a potom zliali. No nikdy som to neskusala z mlieka z automatu, ani z kupeneho z obchodu. Vzdy bolo mlieko kupene priamo od zdroja 😀
Cim dlhsie budes ohrievat tvaroch bude tuhsi a suchsi. Chce to len cvik.
@abriela dakujem,no ved toho sa aj trochu bojim,aby som to nepresvihla a aby nebol suchy,alebo tvrdy...veru,chce to len cvik. 🙂
dnes sme dojedli polievku zo včera, bryndzový posúch a zeleninový šalát 😝
zajtra zeleninová polievka, zapekaná čínska kapusta a zemiaková kaša a v nedelu ešte neviem dajte nejaké tipy mám chladničke kuracie stehná vrchné bez kože a bravčové stehno a neviem čo s tým 😀
@bobinkask ako robievaš zapekanú čínsku kapustu? ďakujem.
@rebecca2006 koľk ostáli tie filety aké bolo množstvo?
dnes dojedáme , ale ešte som piekla krtkovú tortu pre malého ( chutilo mu , tak tento mesiac už pečiem 2x ) + klasické chlebíčky
Dnes rajčinová polievka, lekvárové perky s makom... 🙂 Zajtra musím navariť aj na nedeľu a to slepačí vývar, sviečková na smotane, domáca knedľa... 🙂
pekne ranko 🙂
dnes tak nezdravo vyprazany syr a hranolky tatarka 😅 a fazulova polievka od vcera

@janusa_ daj tip na dobré lasagne :D