Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes grilovaný losos so zeleninkou na masle, dnes bez polievky, nechce sa mi 😉
dojeme tie zapekané palacinky, k tomu urobím zemiakovo - vajíčkovú polievku a idem robiť koláč, no neviem ako sa volá:
na spodok plechu rozvaľkané lístkové cesto - na to piškóty namočené v kompótovej šťave - na to zavárané ovocie - potom uvarený puding a na vrch zasa plát lístkového cesta. Je to hrozne dobré a rýchle 😀
slepaci vyvar, paradajkova omacka, varene zemiaky a varena sliepka k tomu, ryzovy nakyp s ceresnami
kuracie prsia na prirodno so syrovou omáčkou, ryža 🙂
@lussy23 mzslím , že 300g a stáli 3,30- 25% akcia v Lidli. Bolo to dosť veľa, ale filetz boli fantastické. mala somtaké dobré predtým len z Ikey. Párkrát som kúpila a Kauflande a Tesci a nič moc.
@lululka555 ďakujem za tip.Tentoray som sa s táňým moc nepárala- na radu dievčat- a urobila som na panvici na olivovom oleji s korením a kôprom a troškou pomarančovej šťavz a výsledok bol super.
Dnes slepačia polievka na želanie synátora, ešte musí kúpiť rezance a druhé by mala byť musaka, ak stihnem. 🙂
@makupcik Ja robim lazane takto:
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu (cesnak-nedavam, nemam rada). Pridáme mleté mäso (500g) - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky v kondzerve, kečup, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Varim 15 - 20 minút. Pred dovaranim pridam aj nakrajane olivy, sampiony z kondzervy.
Besamel: Necháme rozpustit maslo (mast), pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom (6 dcl) a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.
Lasanove platy namočím do horucej vody, aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby (alebo rezancove cesto- polohruba muka, voda). Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 180°C zrhruba 20 - 30 min.
ja dnes sviečkovu a budem piecť marlenku 🙂 polievku cesnačku s opečeným chlebikom
no tak my mame dneska na obed zeleninkovu polievku, taku ze brokolica, zemiacky, mrkvicka, petrzlen a francuzske zemiacky s cuketkou zapecene mnamky 🙂
francúzske zemiaky a zeleninová polievka
@abriela ako sa robi marlenka bez valkania? dakujem 🙂
@abriela a tie lazane s akym mäsom,bravcovim mletym? ci hovädzim?
my mame dnes cesnacku s opecenym chlebikom a brav.masko na hubach k tomu ryza a hranolky 😉
Dnes máme guláš a pirohyyyyy 😀
@lolko_lenka to isté 🙂
Luskova fazulkova polievka a kuracie masko na sampinonoch s ryzou... salatik (?) 🙂
@lolko_lenka aj ja francuzske, milujem ich a slepacia polievocka a potom babovku)))))

dobré ránko, takže dnes to bude nejaká kyslá polievka ale neviem ešte či fazulková alebo šošovičková, a kapustové strapačky s kyslou smotanou a bryndzou a opečeným údeným mäskom.