icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lussy23
14. apr 2012

@rebecca2006 ja som zatiaľ lossa nemala, lebo všade je zatiaľ drahý. Raz bol v metre za dobrú cenu, ale u nás metro nemáme. Tak len čakáme na akiu. 300g za 3, 30 je teda dosť☹

lussy23
14. apr 2012

@dadulka271 krásna tortička
@bambola ako robíte tú omáčku?

bambola
14. apr 2012

@lussy23 vo vypeku z maska (ak nie je tak na masielku 😉 ) ohrejem zavarane brusnice aj s trochou stavy, a potom pridam slahackovu smotanu (alebo na varenie, ale ja pouzivam vzdy vsade 33%), spolu premiesam a prehrejem, malo by zhustnut aj same ak nie tak staci poprasit troskou hl.muky (jemnucko 🙂 )

lucikatn
14. apr 2012

@lolko_lenka Keď ti mám pravdu povedať tak recept ani nemám lebo je to veľmi jednoduché a robíme to už roky.... Ale potrebuješ 1 balenie lístkového cesta ktoré si rozdelíš na 2 polovice (jedna polovica na spodok a druhá na vrch plechu). Na rozvaľkané cesto si poukladáš piškóty (asi 1 balenie) ktoré ponamáčaš do sladkej vody z kompótu. Na piškóty poukladáš zliate zavárané ovocie (najlepšie sú jablká a marhule no dnes som dala slivky a aj tie tam boli dobré). Na to celé vyleješ uvarený a mierne vychladnutý puding (1 zlatý klas a cca 600ml mlieka a troška cukru) no a zakryješ druhou polovicou rozvaľkaného cesta. Šup do rúry 😀 Ak máš nejaké otázky tak sa kľudne pýtaj... 😉

@erni ja si 1 balenie lístkového cesta (kupované 😀 ) rozdelím na 2 polovice a rozvaľkám na veľkosť plechu (klasický čo sa bežne používa) a je to tak akurát hrubé 😉 Cesto mi pri pečení nepraská a aj sa to dobre krája - ten puding cesto troška zvláčni... Veru nestopujem si ako dlho sa to pečie - teplotu dávam tých 180 - 200 stupňov (horný a dolný ohrev na elektrickej rúre) a pečiem kým nie je cesto hotové 😀

lucikatn
14. apr 2012

na zajtra som si už namočila mäsko - bude mletý rezeň so syrom - na cca 500g mletého mäsa treba 2 dl mlieka + 200g nastrúhaného eidamu + soľ a mleté čierne korenie. Mäso zmiešame s mliekom a necháme cez noc namočené. Na druhý deň osolíme okoreníme a zmiešame so syrom. Vytvarujeme guľky (fašírky) obalíme v klasickom trojobale a vysmážame - no ja to budem robiť na plechu tak snáď sa mi to neroztečie... 😀 😀 😀 ako príloha bude zemiaková kaša a zeleninový šalátik

luciferova
14. apr 2012

@abriela ked si robila tu marlenku na cely plech, dala si asi aj pomerovo viac surovin, ci nie?

abriela
14. apr 2012

@luciferova nie. Robila som len z mensej davky - z 2 vajec a vyslo mi to na 1,5 velkeho plechu. Jedno cesto z plechu som rozrezala na 4 casti - cize malo velkost 16x21 cm. Sme len dvaja, nechcela som piect vela.
Znama robila z 3 vajec, ale domacich vacsich, vyslo jej to na 3 plechy.
A gratulujem k tehu.

luciferova
14. apr 2012

@abriela dakujem 🙂 aha cize ta kocka, ktora bola na foto, bola final, hej? prakticke pre dvoch 😉

abriela
14. apr 2012

@luciferova kdeze to bol len kusok na tanieri. A dala som len 5 platov a sieste som poslala na ochutnavku nasim 🙂.

bobinkask
14. apr 2012

naša tortička pre deti k včerajším 9-tim narodeninkám korpusy orechové, plnka karamelová s karamelovým krokantom a čokoládová, mliečny marcipán a druhá foto ako dopadla po nájazde oslávencov 😀

danielaj
15. apr 2012

dobré ránko, naša včerajšia lentilková a orechovo-kávové rezy na oblátke 😉

danielaj
15. apr 2012
danielaj
15. apr 2012

@dadulka271 krásna tortička 🙂
@abriela takúto marlenku som ešte nerobila, vďka za tip, určite najbližšie vyskúšam 😉

danielaj
15. apr 2012

@lucikatn ja si pri tomto koláčiku dávam 2 balenia lístkového cesta, jedno na spodok, jedno navrch a piškóty nenamáčam do šťavy a výborný je as so zaváranými malinami, jahodami a ríbezľami 😉
@bobinkask jééj super tortička 🙂 a konečne vidím tvoje foto aj s deťmi 😉

kibuk
15. apr 2012

pekne aj ked uprsane ranko 🙂
dnes vyvar s rezancami a masove gulky v paradajkovej omacke a zemiaky

snu
15. apr 2012

bre rano,, dnes budem piect masko: osmazene ako na cigansku,potom ulozene na plech, na masko sampiony,eidam a zaliat smotanou a piect,,mnamky a hranole k tomu..
na zajtra planujem asi palacinky a zajtra mame aj operaciu maleho,, konecne,, minule nam ju prelozili kvol sopliku,, tak pekny den prajem,,

nelinka0401
15. apr 2012

dnes slepačiu polievku s domácimi rezancami a černohorský rezeň s pečenými zemiakmy a ako zákusok ešte dojedáme linecké koláčiky 😉

lululka555
15. apr 2012

ahojte 🙂 tak my dnes zeleninova polievka,pecene kuriatko s plnkou,ryza a marhulovy kompot 🙂

erni
15. apr 2012

@danielaj @lucikatn tak ja mam jedno cesto,v ktorom su tie dva kusy takze jedno rozvalam dole a druhe navrch,teraz neviem ci mam tie piskoty namacat? ale ked ide nato ovocie tam by som aj nemusela nie? ved listkove cesto by malo byt rychlo upecene,potom dam vediet 😉
@danielaj krasna vesela torticka ,ako ti tam drzali tie lentilky? ako robis tie kavove rezy?
@abriela marlenku by som aj ja chcela raz vyskusat,ked budem stihat,nie je to zdlhave?

gumkacik
15. apr 2012

polievku , rezne s diviaka pre tata a pre nas rezne bravcove a kuracie .ryza a zemiakova kasa . kompot hrusky alebo broskyne 😵

danielaj
15. apr 2012

@erni ja keď dávam ovocie, tak nenemáčam, bolo by to asi moc mokré, lebo piškótky zmäknú aj od kompótového ovocia aj od pudingu 😉 a jasné, máš to rýchlo urobené a je to výborné 😉 ďakujem pekne, ja som tortičku potrela celú krémom a na to som dávala tie lentilky, držali v pohode 😉
@snu držím palce, aby vám operácia dobre dopadla a hlavne bezbolestne 😉

afrika
15. apr 2012

hubová polievočka, karé na šampiňonoch, zemiačiky a dezert tiramisu. a ešte sa nič nevarí............... 😀

afrika
15. apr 2012

@lululka555 akú plnku robievaš?

vivusika
15. apr 2012

karfiolová polievka s krupicovými haluškami, bravčové stehno na horčici a hríbikoch, ryža 🙂 a sladké asi len čokoládový puding s piškótami a ovocím...

lululka555
15. apr 2012

@afrika robievam z rozkov,alebo zo sendvica./ pokrajam na kusky,zalejem salkou vlazneho mlieka,oprazim si 1-2 cibulky do sklovita,pridam k rozkom,vajicka,cesnak,sol,mck,petrzlenovu vnat a asi 2 lyzice roztopeneho masla,vsetko zamiesam a je to....moze sa dat aj pecienka,ale nam chuti viac tato bez.../

afrika
15. apr 2012

@lululka555 robím podobnú a plus nakrájam párok napr. bratislavský a z vajíčka urobím snehj

beruska.zuzanka
15. apr 2012

My dnes máme karfiolovú od včera a hovädzie v cesnakovej korenistej smotanovej omáčke ako prílohu som sa ešte nerozhodla čo, hodí sa knedľa, zemiaky, ryža, alebo cestoviny 🙂

abriela
15. apr 2012

@erni kolacik z listkoveho sa podaril??? Ja som ho pred rokom robila 3 nedela za sebou. Je rychly a super. Piskoty som sice nemacala a davala som marhule alebo cernice.
Marlenka je veru rychla. Hlavna vyhoda, netreba valkat cesta na nejaky rozmer. Druha vyhoda, netreba cakat kym medove cesto zmekne.

Pridavam sa k skupinke - jeme karfiolovu polievku 😀 😀 😀 aj ked je od vcera

abriela
15. apr 2012

@danielaj orechovo kavove rezy,mi propinaju to co mam v chladnicke od nasich. Len krem je karamelovi, ale vzdhladovo to iste 😀
Torticka je krasna.

lululka555
15. apr 2012

@danielaj ahoj recept na tie rezy mi prosim posles? nasla som podobne na mmb...krem je z uvareneho salka? dik 🙂