Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som dnes kúpila taký megakarfiol, tak som spravila krémovú karfiolovú polievku rozmixovanú aj so zelenikou a potom som do toho zavarila halušky z detskej krupice, mňam. A druhý chod bude ako inak karfiol vyprážaný so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.
ja som vcera robila paradneho zajaca na taliansky sposob vraj a ryzu 🙂 a chutilo to aj nasim znamym z Karibiku 🙂
zemlovka a strukova polievka
vajickova polievka, buchty na pare
nevarim, mame rezniky zovcera. Iba najmensiemu, ale to je bleskovka 😅
ahojte, poraďte mi nejaký receptík z cukety, mám takú velikúúú
@lyongirl cuketová baba...plnená cuketa mletým masom...
alebo.... http://www.mamincinyrecepty.cz/cuketa
@briketa tak to je jasne,z dukatovych sa ani ja nenajem,jedine tak ako dezert,tie boli pre deti,on mal este z predosleho dňa 😉
luxusnú škvareninu z domácich vajíčiek a k tomu mamine parádňácké pikantné znojemské uhorky 😀 😀 😀
hlivova polievka, rybie file
My v nedeľu u svokrovcov polievku z domácej kury a hov.plátky na dubákoch+ryža, včera sme ja s mm dojedali deti mali
slaný cuketový koláč - urobili si ho sami a tak im aj chutil.. a dnes dúmam nad niečim s knedľou alebo halušky s bryndzou.
hrachová polievočka s opečeným chlebíkom, pangas na masle a rasci + pyré 😝
fliacky s kapustou 🙂
živánska pečienka na plechu
ostala nam ryza aj jedno kuracie prsko pecene a behom par minut bolo na svete rizoto 🙂
bude aj na veceru + puding s cucoriedkami 🙂
kvaková polievka, bravčové na zeleri , zemiaky 🙂
francuzka polievka (nie zo sacku!! 🙂 ) a zapekana brokolica..
vcera sme mali cestoviny v tvare musiel s lahkym smotanovym-kremovym sosom (to znamena, ze je to take tekutejsie, nie strasne huste) s pridanim opekanej udenej pancetty a cerstvej rukoly.
recept podla talianskej kucharskej knihy a bolo to uplne bozske.
dnes mame teriyaky krevetove spizy (byvame desat min. od pristavu, takze naozaj cerstve) vzdy s hribom, malou vinnou rajcinou, paprikou, cibulou a ananasom, ku tomu ryza
@adka84 striahla som ti komplet recept ako som ho davala babam do nasej temy 🙂 TRAKYNE BUCHTY NA PARE
pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime kolac tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik...
ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom ...dukatove buchticky robim tak isto ako buchty na pare, len do cesta pridam este palmarin alebo iny tuk, aby boli mäkucke, a rezem ich na malicke buchticky a ukladam na plech vedla seba, potriem ich olejom a dam upiect, po upeceni sa krasne oddelia 🙂 ../ ak chces , môzes este do cesta pridat vanilkovy cukor, ..budu vonavejsie/-ja ich robim vela, nasi ich jedia aj ciste, aj s pudingom..ak sa ti zvysia, zamrazis..

zbožňujem tento thread, vždy nový inšpirácia na obed 😀