icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

leelu
20. sep 2010

zbožňujem tento thread, vždy nový inšpirácia na obed 😀

barbis
20. sep 2010

ja som dnes kúpila taký megakarfiol, tak som spravila krémovú karfiolovú polievku rozmixovanú aj so zelenikou a potom som do toho zavarila halušky z detskej krupice, mňam. A druhý chod bude ako inak karfiol vyprážaný so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

mariro
20. sep 2010

ja som vcera robila paradneho zajaca na taliansky sposob vraj a ryzu 🙂 a chutilo to aj nasim znamym z Karibiku 🙂

katecameron
20. sep 2010

zemlovka a strukova polievka

cinamon7
20. sep 2010

vajickova polievka, buchty na pare

iinuska
20. sep 2010

nevarim, mame rezniky zovcera. Iba najmensiemu, ale to je bleskovka 😅

lyongirl
20. sep 2010

ahojte, poraďte mi nejaký receptík z cukety, mám takú velikúúú

zuzu13
20. sep 2010

@lyongirl cuketová baba...plnená cuketa mletým masom...

alebo.... http://www.mamincinyrecepty.cz/cuketa

lyongirl
20. sep 2010

@zuzu13 ďakujem, preštudujem recepty 😉

bobacik2316
20. sep 2010

@briketa tak to je jasne,z dukatovych sa ani ja nenajem,jedine tak ako dezert,tie boli pre deti,on mal este z predosleho dňa 😉

weverka11
20. sep 2010

luxusnú škvareninu z domácich vajíčiek a k tomu mamine parádňácké pikantné znojemské uhorky 😀 😀 😀

traktor
20. sep 2010

@weverka11 co to je skvarenina?...prazenica?..ci čvo? 😀 😉

weverka11
20. sep 2010

@traktor ano prazenica, u nas na zahori to je škvarenina, alebo aj škvarelina, alebo míšané vajíčká 😀 😝

cinamon7
21. sep 2010

hlivova polievka, rybie file

adka84
21. sep 2010

@traktor ahoj, prosim ta, hodis mi recept na cesto na dukatove buchticky aj s postupom, ako ich po vykysnuti robis? to azda kazdu zvlast ukladas na pekac, alebo ako sa to dava? dakujem

daniz
21. sep 2010

My v nedeľu u svokrovcov polievku z domácej kury a hov.plátky na dubákoch+ryža, včera sme ja s mm dojedali deti mali
slaný cuketový koláč - urobili si ho sami a tak im aj chutil.. a dnes dúmam nad niečim s knedľou alebo halušky s bryndzou.

elina313
21. sep 2010

hrachová polievočka s opečeným chlebíkom, pangas na masle a rasci + pyré 😝

susi157
21. sep 2010

fliacky s kapustou 🙂

berika
21. sep 2010

živánska pečienka na plechu

petusko
21. sep 2010

ostala nam ryza aj jedno kuracie prsko pecene a behom par minut bolo na svete rizoto 🙂
bude aj na veceru + puding s cucoriedkami 🙂

zuzu13
21. sep 2010

kvaková polievka, bravčové na zeleri , zemiaky 🙂

elixia
21. sep 2010

francuzka polievka (nie zo sacku!! 🙂 ) a zapekana brokolica..

briketa
21. sep 2010

vcera sme mali cestoviny v tvare musiel s lahkym smotanovym-kremovym sosom (to znamena, ze je to take tekutejsie, nie strasne huste) s pridanim opekanej udenej pancetty a cerstvej rukoly.
recept podla talianskej kucharskej knihy a bolo to uplne bozske.

dnes mame teriyaky krevetove spizy (byvame desat min. od pristavu, takze naozaj cerstve) vzdy s hribom, malou vinnou rajcinou, paprikou, cibulou a ananasom, ku tomu ryza

elina313
21. sep 2010

@briketa mňáááááám ja taliansku kuchyňu môžem 😵 😵 😵

traktor
21. sep 2010

@adka84 striahla som ti komplet recept ako som ho davala babam do nasej temy 🙂 TRAKYNE BUCHTY NA PARE
pol kg polohruba muka, drozdie pol /na 1 kg muky cele/stipka soli, krystal cukor, vajco, olej , teple mliecko.....muku dame do misky v strede urobime priehlbinku a do nej rozmrvime drozdie, na drozdie dame asi 3 kavove lyzicky cukru zvysok cukru....8 kav lyz po bokoch, , .jamku z drozdim zalejeme mlieckom...ostatne mliecko si odlozime na bok...do muky / nie do dierky s drozdim...pridame stipku soli a dookola olej , vajicko...ked vidime,ze uz nam to drozdie naboptnava cize sa dviha dolejeme mliecko a miesime, miesime, miesime a mliecko prilievame podla potreby , kym sa nam cesto neodlepuje od nadoby...nechame nakysnut a potom robime buchty....ked robime kolac tak do cesta pridam este polku palmarinu..alebo iny tuk...buchty budu mäkke ako oblacik...
ja naparujem takto mam 2 hrnce aby pasovali na seba...do stvrt hrnca dam vodu na hrniec utierku a na utierku gumicku z gati ...ked voda zacne vriet dam buchty...tak dalej od seba..podla velkosti bud 4 alebo 5 kusov...prikryjem hrncom a necham parit 10 minut...knedlik 15 minut....ked ich vyberiem pierkom ich potriem olejom ...dukatove buchticky robim tak isto ako buchty na pare, len do cesta pridam este palmarin alebo iny tuk, aby boli mäkucke, a rezem ich na malicke buchticky a ukladam na plech vedla seba, potriem ich olejom a dam upiect, po upeceni sa krasne oddelia 🙂 ../ ak chces , môzes este do cesta pridat vanilkovy cukor, ..budu vonavejsie/-ja ich robim vela, nasi ich jedia aj ciste, aj s pudingom..ak sa ti zvysia, zamrazis..

denne73
21. sep 2010

@traktor jej ty si šikulka. Tak toto ja nezvládnem 😝

traktor
21. sep 2010

@denne73 toto zvladne kazdy...toto bol môj postup..ja viem, ze niekto robi inak kvasok..ja som to raz vyskusala takto po svojom a bolo to super...a este sa nestalo, zeby kolac, buchty..nevyšli 😉 ,,vyskusaj, u nas v teme baby vyskusali a vyslo to 🙂

denne73
21. sep 2010

@traktor oki tak ja to skusim 😉 😉 😉

traktor
21. sep 2010

@denne73 vyskusaj 😉 ..len este dodam..cukor môzte v pohode zvysit...cestu to neublizi..treba si osladit zivot 🙂

denne73
21. sep 2010

@traktor 😉 😉 😉