icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

drobik1
19. apr 2012

dnes dojedame zo vcera a na veceru bude pizza🙂

elka74
19. apr 2012

segedín, kysnutá knedľa domáca 🙂

zklimekova
19. apr 2012

špenátová polievka, druhé od včera...malo byť iné...ale po preteplotovanej noci ..dnes oddych

tinki
19. apr 2012

hŕstková polievka a živánska v trúbe... 😉

jolly84
19. apr 2012

sampinonovy krem a kelovy privarok - mnaaaam))))))

happy8051
19. apr 2012

hubovo zmiakova polievka, zemlovka s vanilkovym pudingom a jablkami

karin0401
19. apr 2012

zapekane zemiaky so sunkou maggy dobre napady

lululka555
19. apr 2012

@abriela ahoj tak lazane sa podarili,chutili,len som urobila viac besamelu asi z tristvrte litra mlieka...zostalo aj na dnes,takze dnes nevarim 🙂

adka7755
19. apr 2012

fazuľová polievka na sladko a šišky s lekvárom🙂

nanulik
19. apr 2012

šošovicová so zeleninou a zeleninovo hubové rizotko

veronika1417
19. apr 2012

baby poradte nejaky sikovny kolacik, torticku mame dnes chut na sladke len nech je to co najjednoduchsie 😉

irsina83
19. apr 2012

dnes som spravila zemiakovo krupkovu polievocku, uplne uzasnu, sice vymyslenu ale chutnu a dojedame prekladane masko s kyslou kapustou a zemiakmi.

irsina83
19. apr 2012

baby nejaky dobry recept na domacu pizzu. dakujem

daniz
19. apr 2012

dnes asi dojme včerajší slepý guláš, na zajtra deti vymysleli hamburgre.

abriela
19. apr 2012

@lululka555 aj u nas je to jedlo na 2 dni a hlavne dobre jedlo. Takze mas nieco nove na varenie 😉

liviaf14
19. apr 2012

@veronika1417 ja som práve dostala od kamošky tento recept:
čokoládový koláčik :

cesto:
5 vajec, 1 hrnček polohrubej múky, 1hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva,ostatné na potretie a poliatie:1/2 hrnčeka kávy neska(alebo nejakej vhodnej pre deti-bezkofeinová,CARO káva z jačmeňa, prípadne káva z čakanky alebo MELTA),fajný lekvár,200 g čokolády na varenie(prípadne milky alebo akej chcete), 1 šlahačkovú smotanu

POSTUP PRÍPRAVY
Postup:
Cesto si spravíme vymiešaním všetkého dokopy, v množstve aké je uvedené v prísadách-vajcia,pol.múka,kryš.cukor,granko,olej,prášok do pečiva a dáme upiecť.
Upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom uvarenej kávy neska.
Potom potrieme lekvárom.
Do roztopenej čokolády na varenie (ja som dala jednu milka čokoládu a jednu na varenie ) pridáme šlahačkovú smotanu a trochu povaríme. Na konci polejeme popolievaný kávou a potretý lekvárom koláč touto čokoládou a dáme vychladnúť. Čokoláda na koláči vďaka smotane nestuhne a nemá byť tvrdá ale koláčik ma byť poliaty akoby polevou a má byť napitý.

lululka555
19. apr 2012

@abriela 🙂 mam veru a hlavne ,ze chutilo ,ale inak tolko hrncov /panvic/ som zaspinila pritom 😀

abriela
19. apr 2012

no 3 hrnce, plus pekac a ked melies maso, tak este aj mlyncek. 😒
Lepsia je Paela - ta sa robi len v jednej panvici 😀

veronika1417
19. apr 2012

@liviaf14 jeeeej vyzera to skveleee 😀 dakujem, nemam slahackovu smotanu no asi idem mrknut k svokre 😉 ak mas este nejhaku vychytavku kludne napis ja sa potesim 🙂

rosannar
19. apr 2012

@lululka555 ja tiež ked som prvkýrt robila lazagne tak som narobila bešamelu ako pre celú dedinu, ale teraz dávam asi len 3 deci mlieka, veľa tam toho aj tak netreba 🙂

lululka555
19. apr 2012

@abriela hej? neviem co je to... 😉

liviaf14
19. apr 2012

@veronika1417 na iné koláčiky robím takúto čokolád. polevu, stačí to na celý veľký plech : 100g čokolády na varenie a 100g palmarinu, spolu pomaly rozpustiť a vyliať na koláčik. ale nebude to potom také šťavnaté ako v pôvodnom recepte, ale tak dá sa aj bez šľahačky, ak ani svokra mať nebude 😉
ja mám veľa receptov, len písané v zošite, v pc ich mám málo 😉 a na tento sa aj ja chystám robiť

lululka555
19. apr 2012

@irsina83 myslis na cesto? ja robim takto : kvasok: kvasnice + vlazna voda,trochu cukru,potom prisypem hladku muku,posolim vymiesim a potom pridam este olej a premiesim...necham pokysnut a davam na plech... 🙂

veronika1417
19. apr 2012

@liviaf14 perfektne 😉 len ja som zistila ze ani vajec nemam tolko 😅 som ja ale debo 😀 budem musiet spravit moj osvedceny bez vajec 😀 inak dakujem za tip s tym na plech cokolada + palmarin ja este nemam skusenosti a tak toho vela neviem leb sa ucim 😅

irsina83
19. apr 2012

@lululka555 ano, dakujemmm 😵 😵 😵

lululka555
19. apr 2012

@irsina83 ja to robim vsetko od oka,tento recept sa mi paci a chuti nam...predtym som robievala vseliake cesta kde islo aj pivo ,med ...co som nasla na nete,ale toto je klasicke cesto.ved vyskusaj 🙂

adelaida33
19. apr 2012

paradajková polievka so zvieratkami (cestovinka), šošovicový prívarok s párkom, zemiaková kaša

lucikatn
19. apr 2012

dnes budú pečené zemiaky s rascou a zabíjačková kaša a kyslá kapusta. Rozmýšľam že urobím pórovú polievku ale akosi sa mi nechce.... 😒

Kočky nemáte recept na niečo jednoduché s tvarohom? Nejaký koláčik alebo niečo.... mám 2 balenia hrudkového a neviem čo s ním..... júúúúúj to bude asi tou jarnou únavou lebo posledné dni sa mi nič nechce a ani ma nenapadá čo variť 😠

irsina83
19. apr 2012

@lululka555 urcite vyskusam. dakujem 😉