Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
segedín, kysnutá knedľa domáca 🙂
špenátová polievka, druhé od včera...malo byť iné...ale po preteplotovanej noci ..dnes oddych
hŕstková polievka a živánska v trúbe... 😉
sampinonovy krem a kelovy privarok - mnaaaam))))))
hubovo zmiakova polievka, zemlovka s vanilkovym pudingom a jablkami
zapekane zemiaky so sunkou maggy dobre napady
@abriela ahoj tak lazane sa podarili,chutili,len som urobila viac besamelu asi z tristvrte litra mlieka...zostalo aj na dnes,takze dnes nevarim 🙂
fazuľová polievka na sladko a šišky s lekvárom🙂
šošovicová so zeleninou a zeleninovo hubové rizotko
baby poradte nejaky sikovny kolacik, torticku mame dnes chut na sladke len nech je to co najjednoduchsie 😉
dnes som spravila zemiakovo krupkovu polievocku, uplne uzasnu, sice vymyslenu ale chutnu a dojedame prekladane masko s kyslou kapustou a zemiakmi.
baby nejaky dobry recept na domacu pizzu. dakujem
dnes asi dojme včerajší slepý guláš, na zajtra deti vymysleli hamburgre.
@lululka555 aj u nas je to jedlo na 2 dni a hlavne dobre jedlo. Takze mas nieco nove na varenie 😉
@veronika1417 ja som práve dostala od kamošky tento recept:
čokoládový koláčik :
cesto:
5 vajec, 1 hrnček polohrubej múky, 1hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva,ostatné na potretie a poliatie:1/2 hrnčeka kávy neska(alebo nejakej vhodnej pre deti-bezkofeinová,CARO káva z jačmeňa, prípadne káva z čakanky alebo MELTA),fajný lekvár,200 g čokolády na varenie(prípadne milky alebo akej chcete), 1 šlahačkovú smotanu
POSTUP PRÍPRAVY
Postup:
Cesto si spravíme vymiešaním všetkého dokopy, v množstve aké je uvedené v prísadách-vajcia,pol.múka,kryš.cukor,granko,olej,prášok do pečiva a dáme upiecť.
Upečené cesto polejeme 1/2 hrnčekom uvarenej kávy neska.
Potom potrieme lekvárom.
Do roztopenej čokolády na varenie (ja som dala jednu milka čokoládu a jednu na varenie ) pridáme šlahačkovú smotanu a trochu povaríme. Na konci polejeme popolievaný kávou a potretý lekvárom koláč touto čokoládou a dáme vychladnúť. Čokoláda na koláči vďaka smotane nestuhne a nemá byť tvrdá ale koláčik ma byť poliaty akoby polevou a má byť napitý.
@abriela 🙂 mam veru a hlavne ,ze chutilo ,ale inak tolko hrncov /panvic/ som zaspinila pritom 😀
no 3 hrnce, plus pekac a ked melies maso, tak este aj mlyncek. 😒
Lepsia je Paela - ta sa robi len v jednej panvici 😀
@liviaf14 jeeeej vyzera to skveleee 😀 dakujem, nemam slahackovu smotanu no asi idem mrknut k svokre 😉 ak mas este nejhaku vychytavku kludne napis ja sa potesim 🙂
@lululka555 ja tiež ked som prvkýrt robila lazagne tak som narobila bešamelu ako pre celú dedinu, ale teraz dávam asi len 3 deci mlieka, veľa tam toho aj tak netreba 🙂
@abriela hej? neviem co je to... 😉
@veronika1417 na iné koláčiky robím takúto čokolád. polevu, stačí to na celý veľký plech : 100g čokolády na varenie a 100g palmarinu, spolu pomaly rozpustiť a vyliať na koláčik. ale nebude to potom také šťavnaté ako v pôvodnom recepte, ale tak dá sa aj bez šľahačky, ak ani svokra mať nebude 😉
ja mám veľa receptov, len písané v zošite, v pc ich mám málo 😉 a na tento sa aj ja chystám robiť
@irsina83 myslis na cesto? ja robim takto : kvasok: kvasnice + vlazna voda,trochu cukru,potom prisypem hladku muku,posolim vymiesim a potom pridam este olej a premiesim...necham pokysnut a davam na plech... 🙂
@liviaf14 perfektne 😉 len ja som zistila ze ani vajec nemam tolko 😅 som ja ale debo 😀 budem musiet spravit moj osvedceny bez vajec 😀 inak dakujem za tip s tym na plech cokolada + palmarin ja este nemam skusenosti a tak toho vela neviem leb sa ucim 😅
@lululka555 ano, dakujemmm 😵 😵 😵
@irsina83 ja to robim vsetko od oka,tento recept sa mi paci a chuti nam...predtym som robievala vseliake cesta kde islo aj pivo ,med ...co som nasla na nete,ale toto je klasicke cesto.ved vyskusaj 🙂
paradajková polievka so zvieratkami (cestovinka), šošovicový prívarok s párkom, zemiaková kaša
dnes budú pečené zemiaky s rascou a zabíjačková kaša a kyslá kapusta. Rozmýšľam že urobím pórovú polievku ale akosi sa mi nechce.... 😒
Kočky nemáte recept na niečo jednoduché s tvarohom? Nejaký koláčik alebo niečo.... mám 2 balenia hrudkového a neviem čo s ním..... júúúúúj to bude asi tou jarnou únavou lebo posledné dni sa mi nič nechce a ani ma nenapadá čo variť 😠
@lululka555 urcite vyskusam. dakujem 😉

dnes dojedame zo vcera a na veceru bude pizza🙂