Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby poradte nejaky super receptik na kapustnicu ja ju vzdy pokazim ....
svieckova knedlik a masko.... 😉
@mimi21mimi dakujem 🙂 A dochucujes tiez cukrom a octom a na zahustenie tiez muku do mlieka? Asi to je len tukovo ine, mam pocit, ze svokra tiez minule robila fazulu len s mliekom a bola chutna. Tak vyskusam dnes aj ja.
ahojte...
polievočka zo včera mäsková a druhé bude zapekané bravčové stehno so smotanou a syrom, ryža a uhorkový šalát... poobede spravím ešte zopár palaciniek... 😝
@maculik ahoj ja robimtak,ze dam si varit s bobk.listom,posolim....ked je mäkka rozmiesam si v mlieku hl.muku a vmiesam....nakoniec,prichutim octom....vzdyy tak robim 😉
dnes gulasova polievka a jablkovo-tvarohova zemlovka...toto vsetko mi ale dnes navarila maminka 🙂 dakujem
@katarinajurikova ja tiez tak, len este pridavam zemiaciky nadrobno a trosku cukru. A tu smotanu, ale teraz uz viem, ze aj mliecko mozem 🙂
a druhe dnes mame bravcove maso na sliziky, mm spravil vecer s porom a cibulkou, mnam, vyborne a k tomu taku rizotovu rizu, co kupil ako polotovar, ideme vyskusat, ci to je dobre.
@adelaida33 tak to by som si dala 🙂
od včera dojedáme hovädzí vývar a zostali aj zemiaky,tak pečiem zajaca na slaninke a k tomu nádivku.príloha,čínska kapusta v sladkokyslom náleve 😉
my mame zemiakovy šalat+rezne a plnena kapusta= k vyslužke z bratovej svadby,takže 2dni variť nemusim 😎
ale dala by som si niečo lahke,nejaky zeleninovy šalat 😒 len aky 😒
dnes sme bez polievky a na sporáku sa dusia morčacie prsia so zeleninkou (červená hrubostenná paprika a mrkva), tarhoňa a ľadový šalát.
Cez víkend boli bryndzové halušky, kotlíkový guláš od rodičov a tento úžasný koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20373
ahojte, aky rozdiel bude v tiramisu , ked do tej "zmesi " cukor zltky, mascarpone pridam/nepridam vyslahany sneh...neviem ci ho tam mam dat alebo nie.... citam vela receptov na nete 🙂
nemam stuzovac slahacky...
dakujem 😉
Takže rekapitulácia: piatok - hamburgery
sobota - vajíčková polievka s lievankou, lazane mäskové a piekla som slivkový koláč s posýpkou
nedeľa - hov. polievka s rezančekmi a maďarský guláš + knedľa a koláč
dnes podojedáme.
@maculik Ja dam len sol, korenie a bobkovy list... cukor nedam vobec, ocot si dava, kto chce. A potom len muka+mlieko a je to v pohode.
Inak k tym chutovkam rychlym - zvyknem robit jednohubky maslo, klobaska, zavarana uhorka a syr, alebo s nivovou ci cesnakovou natierkou.
my dnes tiež dojedáme zo včera, 😉 ale idem vypratať všetky ryby z mrazáka a budem robiť tresku a zajtra asi rybacie fašírky, lebo začína rybársla sezóna a manžel povedal, že pokiaľ nezjeme všetky ryby z mrazáka, svoje úlovky bude púšťať naspäť do vody 😒
v nedelu kuracia polievka, rezance, kuracie rezne, pyré zemiaky, jarný šalátik
a dneska kedže sa všetko zjedlo, zapekané cestoviny s kuracím mäskom, kukuricou a olivami 🙂 ala čo chladnička dala..
baby aj ja by som prijala nejake napady na garden party 😀 😀 😀 manzelik ma zajtra nardódky a v sobotu to chceme paradne oslavit velmi vas prosim o pomoc s vymyslanim co pripravit mozu byt auj typy co sa pripravuju o den skor nech to vsetko postiham 😉 😉 😉 sladke, slane, studene,... to je jedno vsetky napady su vitane 😀 dakujem
V piatok som od vas chcela radu co sa dava k spenatu. Drahy mal zemiaky a volske oko. Ale mne ten spenat - aj ked polotovar zachutil, tak dnes sú spagety so spenatom 😀
@miska1917
tiramisu - domaci italske😉
dlouhe (pripadne kratke/kolecka) piskoty namacime postupne do predem pripraveneho a vychlazeneho kafe ve sklenicce (ne prilis ocukrovaneho..krem bude dost sladky) 😉
a mel by byt citit vyrazny kontrast
Musime davat pozor, aby nam piskot nezustal ve sklenicce, musi to byt doslova rychlovka..nejdriv jeden konec, pak druhy a polozit do misky..
kazde patro takto namocenych piskotu zalijeme touto smesi:
5-6 zloutku peclive rozmixovanych s cukrem..na kazdy zloutek asi 3 lzicky cukru, pouzit na bily snih (bez cukru) jen 3 bilky z techto vajicek
Do umichanych zloutku zamichat snih z bilku a pridat MASCARPONE..takto pripraveny krem davat vzdy mezi patro piskotu..tak, aby posledni vrstva byla krem a posypat kakaem - pouzit ciste horke kakao.. 😉
@larmimi ja robim toto, sneh tam vobec nejde 😉 a je vynikajuuuuce 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1909
@larmimi
zapomnela jsem dodat, ze tiramisu patri k tzv.polozmrzlinam..
necetla jsem, ze mas problem se ztuzenim...
ale tiramisu, jakmile se dodela, dava se na par hodin do mraznicky, po par hodinach se vynda a necha 2rozmrznout" nejlepe v chladnicke a nebo na stole zhruba 2 hodiny pred konsumaci, pote je jeji slozeni jak ma byt😉

Dnes len zemiaky ako prílohu, lebo včera sa pyré spapalo, ale inak máme dobrý vývar zo zeleninkou a slížikmi, chlapci majú rybičku a mamina s tatinom rezníky 🙂 a ešte koláčik perník s jabĺčkami 🙂