icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

simona112
23. apr 2012

Dnes len zemiaky ako prílohu, lebo včera sa pyré spapalo, ale inak máme dobrý vývar zo zeleninkou a slížikmi, chlapci majú rybičku a mamina s tatinom rezníky 🙂 a ešte koláčik perník s jabĺčkami 🙂

tinik888
23. apr 2012

baby poradte nejaky super receptik na kapustnicu ja ju vzdy pokazim ....

katarinajurikova
23. apr 2012

svieckova knedlik a masko.... 😉

maculik
23. apr 2012

@mimi21mimi dakujem 🙂 A dochucujes tiez cukrom a octom a na zahustenie tiez muku do mlieka? Asi to je len tukovo ine, mam pocit, ze svokra tiez minule robila fazulu len s mliekom a bola chutna. Tak vyskusam dnes aj ja.

dida84
23. apr 2012

ahojte...
polievočka zo včera mäsková a druhé bude zapekané bravčové stehno so smotanou a syrom, ryža a uhorkový šalát... poobede spravím ešte zopár palaciniek... 😝

katarinajurikova
23. apr 2012

@maculik ahoj ja robimtak,ze dam si varit s bobk.listom,posolim....ked je mäkka rozmiesam si v mlieku hl.muku a vmiesam....nakoniec,prichutim octom....vzdyy tak robim 😉

babush
23. apr 2012

dnes gulasova polievka a jablkovo-tvarohova zemlovka...toto vsetko mi ale dnes navarila maminka 🙂 dakujem

maculik
23. apr 2012

@katarinajurikova ja tiez tak, len este pridavam zemiaciky nadrobno a trosku cukru. A tu smotanu, ale teraz uz viem, ze aj mliecko mozem 🙂
a druhe dnes mame bravcove maso na sliziky, mm spravil vecer s porom a cibulkou, mnam, vyborne a k tomu taku rizotovu rizu, co kupil ako polotovar, ideme vyskusat, ci to je dobre.

nelinka0401
23. apr 2012

@adelaida33 tak to by som si dala 🙂
od včera dojedáme hovädzí vývar a zostali aj zemiaky,tak pečiem zajaca na slaninke a k tomu nádivku.príloha,čínska kapusta v sladkokyslom náleve 😉

akika722
23. apr 2012

my mame zemiakovy šalat+rezne a plnena kapusta= k vyslužke z bratovej svadby,takže 2dni variť nemusim 😎
ale dala by som si niečo lahke,nejaky zeleninovy šalat 😒 len aky 😒

lucikatn
23. apr 2012

dnes sme bez polievky a na sporáku sa dusia morčacie prsia so zeleninkou (červená hrubostenná paprika a mrkva), tarhoňa a ľadový šalát.

Cez víkend boli bryndzové halušky, kotlíkový guláš od rodičov a tento úžasný koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20373

larmimi
23. apr 2012

ahojte, aky rozdiel bude v tiramisu , ked do tej "zmesi " cukor zltky, mascarpone pridam/nepridam vyslahany sneh...neviem ci ho tam mam dat alebo nie.... citam vela receptov na nete 🙂
nemam stuzovac slahacky...
dakujem 😉

miri.b
23. apr 2012

@adusased šťavel sa niekde vola šôška- sú to také zelené listy, podobné špenátu ale chuť je kyslá 😉

daniz
23. apr 2012

Takže rekapitulácia: piatok - hamburgery
sobota - vajíčková polievka s lievankou, lazane mäskové a piekla som slivkový koláč s posýpkou
nedeľa - hov. polievka s rezančekmi a maďarský guláš + knedľa a koláč
dnes podojedáme.

mimi21mimi
23. apr 2012

@maculik Ja dam len sol, korenie a bobkovy list... cukor nedam vobec, ocot si dava, kto chce. A potom len muka+mlieko a je to v pohode.
Inak k tym chutovkam rychlym - zvyknem robit jednohubky maslo, klobaska, zavarana uhorka a syr, alebo s nivovou ci cesnakovou natierkou.

danielaj
23. apr 2012

my dnes tiež dojedáme zo včera, 😉 ale idem vypratať všetky ryby z mrazáka a budem robiť tresku a zajtra asi rybacie fašírky, lebo začína rybársla sezóna a manžel povedal, že pokiaľ nezjeme všetky ryby z mrazáka, svoje úlovky bude púšťať naspäť do vody 😒

elka74
23. apr 2012

v nedelu kuracia polievka, rezance, kuracie rezne, pyré zemiaky, jarný šalátik
a dneska kedže sa všetko zjedlo, zapekané cestoviny s kuracím mäskom, kukuricou a olivami 🙂 ala čo chladnička dala..

veronika1417
23. apr 2012

baby aj ja by som prijala nejake napady na garden party 😀 😀 😀 manzelik ma zajtra nardódky a v sobotu to chceme paradne oslavit velmi vas prosim o pomoc s vymyslanim co pripravit mozu byt auj typy co sa pripravuju o den skor nech to vsetko postiham 😉 😉 😉 sladke, slane, studene,... to je jedno vsetky napady su vitane 😀 dakujem

abriela
23. apr 2012

V piatok som od vas chcela radu co sa dava k spenatu. Drahy mal zemiaky a volske oko. Ale mne ten spenat - aj ked polotovar zachutil, tak dnes sú spagety so spenatom 😀

miska1917
23. apr 2012

@larmimi Ahoj ja som dala do tiramisu,zelatinovy stuzovac za studena Dr. Oetker a bolo to super aj to pekne drzalo.

irriss
23. apr 2012

@miska1917
tiramisu - domaci italske😉

dlouhe (pripadne kratke/kolecka) piskoty namacime postupne do predem pripraveneho a vychlazeneho kafe ve sklenicce (ne prilis ocukrovaneho..krem bude dost sladky) 😉
a mel by byt citit vyrazny kontrast

Musime davat pozor, aby nam piskot nezustal ve sklenicce, musi to byt doslova rychlovka..nejdriv jeden konec, pak druhy a polozit do misky..
kazde patro takto namocenych piskotu zalijeme touto smesi:

5-6 zloutku peclive rozmixovanych s cukrem..na kazdy zloutek asi 3 lzicky cukru, pouzit na bily snih (bez cukru) jen 3 bilky z techto vajicek
Do umichanych zloutku zamichat snih z bilku a pridat MASCARPONE..takto pripraveny krem davat vzdy mezi patro piskotu..tak, aby posledni vrstva byla krem a posypat kakaem - pouzit ciste horke kakao.. 😉

bambola
23. apr 2012

@larmimi ja robim toto, sneh tam vobec nejde 😉 a je vynikajuuuuce 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1909

larmimi
23. apr 2012

@bambola
@irriss
@miska1917 dakujem 😉
ten stuzovac je predsa dobry napad len prave som to dorobila a nemala som 😒
som zvedava ci to aspon troska spevnie lebo to bolo dost riedke 😅

larmimi
23. apr 2012

@irriss robila som ho skoro ako ty...akurat zltky som mala tiez 3, a kavu som nesladila, len som do nej pridala amarreto..

lenocka23
23. apr 2012

@bambola ja robim podobne, akurat amaretto davam len do kavy, v ktorej macam piskoty a vajicka slaham nad parou..(nedavam 4 zltka ale dve-tri cele vajicka)

irriss
23. apr 2012

@larmimi
zapomnela jsem dodat, ze tiramisu patri k tzv.polozmrzlinam..

necetla jsem, ze mas problem se ztuzenim...
ale tiramisu, jakmile se dodela, dava se na par hodin do mraznicky, po par hodinach se vynda a necha 2rozmrznout" nejlepe v chladnicke a nebo na stole zhruba 2 hodiny pred konsumaci, pote je jeji slozeni jak ma byt😉

bambola
23. apr 2012

@larmimi vravim, ja davam len cukor, zltky, mascarpone a kopu amaretta a nikdy som problem nemala , ze by nestuhlo 😉 neboj, stuhne 🙂

irriss
23. apr 2012

@bambola
snih napomaha ke stuzeni..musi byt ale pevny ze se nehne ani kdyz ho preklopis obracene v miske

irriss
23. apr 2012

@larmimi
ja nepouzivam amaretto, takto ho dela moje tchyne na sicilii, tak jsem se o nej prisla rozdelit s Vama 😉

p.s. 3 vajicka mohou i stacit, zalezi, kolik toho delas..
ja vzdy tak 2 misky ..

bambola
23. apr 2012

@lenocka23 ked ja davam vela amaretta 😝 to je jedine co menim v tom recepte lebo 4cl je podla mna malo 😀 mam rada tu amaretto- kavovu chut potom, ani kavu necukrim, cukru je tam pozehnane 😉