Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyprazany karfiol, tatarka, zemiaky
@lolko_lenka mnam,hned by som si dala,dobry napad 😀
dnes este dojedam zemiakove placky a zajtra chcem robit hubovy paprikas 🙂
@zuziq
tak prvni napad:
testoviny s bramborem?
nakrajis si cesnek (i hodne, pokud Ti chutna)..osolis, popepris...nejlepe kdyz pouzijes olivovy lej...nakrajis brambory na male kousky a pridas k cesneku..zalijes vodou. a cekas..Do uvarenych muzes dat kousek petrzelky i bazalky...(nejlepe cerstve)
Do varici vody v druhem kastrulku das varit testoviny, nejlepe, vrtulky, ne dlouhe spaghetti 😉 , propste tzv. kratke testoviny..Jakmile jsou uvarene, zamichas do smesi s bramborem, ktera je trochu podobna "kasi"
@dadenka1 ja tiez milujem spagety 😵 ale mavame ich dost casto, kedze aj maly miluje cestoviny s kecupom 😵 a cuduj sa svete, ja co som zavisla na cokolade a sladkom, tak teraz na taketo veci nemam absolutne chut - chvala bohu 😀
@irriss to je nieco ako granadirsky pochod a to veru nie je zly napad. To som nerobila uz straaasne dlho. A chcem dnes nieco bezmasite, takze ho asi aj urobim 🙂
@zuziq
nevim k cemu to prirovnat, je to tzv. jidlo chudiny Recept od tchyne ze Sicilie...pry to bylo jidlo povalecne, ale mne strasne chuti 😉 😉 🙂 🙂
Ja vim testoviny na tisice zpusobu ( i zdanlive neupotrebitelene suroviny), muzes napsat, na co mas chut a dam Ti recept..
od hrasku az po tunaka...mlete maso, ancovicky,a nebo obycejne "aglio-olio" olej a cesnek...
Jestli mas nejaky ingredient, co v Tobe vyvolava chute, napis..vzhledem k tehotenstvi to bude jednoduche 😉
p.s. ale ten "cokoladovy Recept" od @dadenka1 je Super napad..moje deti by ho urcite uvitaly hned!!a mozna i vice chodu najednou 😀
nevarime, zostalo zo vcera, esteze som upiekla tolko zemlovky a navarila plny hrniec polievky 😉
Včera sme mali pečené kuracie prsia s hranolkami a syrovo-smotano-šampionovou omáčkou... manžel by si to dal aj dnes... 😀 Ale dnes bude špenátová polievočka s opraženým chlebíkom a zapekané cestoviny s tuniakom, šunkou, kukuricou a hráškom... 🙂
francuzske zemiaky a mrkvovu polievku
ja dnes ziadne velke varenie, najmensi ma co papat, ostatok papa v skole a v skolke, tata v praci ma dnes obed- ma ist s obchodnym partnerom na obed niekam.. tak si asi urobim guacamole- avokadovu natierku, nasekam do toho rajcinu, a s pecivom--- este si to pecivo musim ist kupit, lebo vseeeeeeeetko zjedene.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4986 tu je odkaz na tu sparglu s holandskou omackou, a bolo to take fajnoveeee, ze asi to budem robit k varenemu kafriolu aj ked nebude sparglova sezona, alebo brokolici... mnam mnam.
A uz sme davno nemali gulas, ci madarsky alebo obycajny.. tak najblizsie bude asi to..
a skusila by som ten coko dezert, co sa pecie v salke a v rure, a ked to prekrojite, je to tekute... vcera bolo nieco v bezservitky, ale nedopadlo im to tam dobre.. nemate osvedceni recept? strasnu chut mam na nieco cokoladove...

@zuziq
zkusime to naopak: rekni, co mas v lednici 😉 a neco vymyslime