icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

slobodnamaminaj
28. apr 2012

hovädzí guláš s knedľou a kuraciu polievočku so zeleninkou a domácimi rezancami....mňam 🙂

elise
28. apr 2012

pečene kuriatko a ryža so šalátikom uhorkovým a polievku ešte netušim asi čo dom dá 🙂

firstbaby
28. apr 2012

u nas dnes vajickova rascova polievka a cestovinka s masielkom, pre slecnu a my s ocinom si dame vyprazany syr s varenymi zemiakmi a zeleninkou 😉

kibuk
28. apr 2012

dnes vyprazany karfiol zemiaky a mm lečo 🙂

desszi
28. apr 2012

pecene kura s ryzou, klasika 🙂

happy8051
28. apr 2012

zemiakovy gulas s parkom, pecivo. mala ma zemlovku 🙂

katka3012
28. apr 2012

my mame od vcera fazulovu polievku,a dnes si spravime na rychlo granadir a prave teraz som dorobila nepecenu jablkovu tortu s piskotami

irriss
28. apr 2012

Testoviny s melenzanou (LILEK),se sunkou, rajcaty a parmazanem (na oliv. oleji a cesneku)

nadhera
28. apr 2012

banda u svokry a ja si dam spagety, mnam 🙂 ostala hlivova polievka , takze dnes si posmaknem

na zajtra chystam zapecene masko s ananasom a syrom , polievka klasika nedelna kuracia

vecer dam upiect chlebik a urobim bryndzovu pomazanku

nadhera
28. apr 2012

@irriss lilek - po nasom baklazan, vobec nekupujem lebo neviem, co s nim - recept s cestovinou vyzera byt dobry, takze poprosim....

bobinkask
28. apr 2012

@danielaj dakujem za odpoved 😉 @gabriellka ano to su tie rezene-idem ich v nedelu vyskúšat 😝

irriss
28. apr 2012

@nadhera

1. testoviny
---------------
zaklad jak porad uvadim 😔
t.j. cesnek podle chuti (ja davam i celou hlavicku 😉 😎 )
Nakrajis na kousky, posolis, popepris a osmazis na olivovem oleji dozlaltova...malinko zalejes vodou a rozmackas (aby ho deti nevidely) 😉
do teto cesnekove "kasicky" pridas lilek, nakrajeny na kousky - kosticky...nechas ho, aby se nacucnul stavou z olivoveho oleje a cesneku..to poznas, protoze jakoby zvodnati - absorbuje stavu a ze svetle duzniny se stane zluta 😉
- pridas na kosticky nakrajenou sunku (dostatecne mnozstvi, at je citit) 😉
- zamichas a nechas povarit
-prilejes rajcatovou stavu (jak se ji u Vas rika?) tady je ve flaskach nebo v konzervach - v CZ kupuju od Valfrutta 😉
vyborne se daji pouzit i loupana rajcata v konzerve a rozmackat vidlickou...a nebo i cerstve, ale zrale a chutne rajcata 😉
pomichas, povaris..a do teto smesi "vseho" das parmazan a nebo jiny syr..nastrouhany...(nejlepsi je parmazan nebo jiny silne tvrdy, aby se smes "neslepila"...
- pridas nakonec petrzelku (nakrajenou) muzes i trosku bazalky.. 😉
testoviny si uvaris ve vedlejsim hrnci a zamichas do teto nadoby se smesi, podavas uz smichane !!
Nedavej nejdrive testoviny a toto jako omacku - musis to smichat spolecne jeste pred podanim na talir😉

p.s. Nekdo nejdrive nechavame lilek "vyplakat" ja ne..to delam jen obcas..mne neprijde horky, naopak je vyraznejsi..

2. obalovane melenzany (lilky)
----------------------------------------
nakrajis podlouhle nebo na kolecka, osolis ...a obalis jako rizek..

k tomu hranolky nebo bramborova kase...

3. Melenzana v zavinovacce:
-------------------------------------
Potrebujes kolecka lilku
-na kolecko lillku si das kolecko mozzarelly a na ni si das malou ancovicku nebo sunku a prikrejes dalsim koleckem lilklu..a obalis jako rizek..neboj, bude to drzet...😉nerozpadne se to..obal treba 2x, pro jistotu😉

(ach jo, ja drzim dietu a necham se takto vyprovokovat 😀 😝) Dobrou chut😉

nadhera
28. apr 2012

@irriss wooow, vyzera to byt super - najblizsie kupujem baklazan, 😉 dakujem za receptiky 😀

lululka555
28. apr 2012

ahojte 🙂 my dnes grilujeme a urobim trasenu tortu,nech je aj nieco sladke 😎 pekny ,slnecny den zelam 😎

nelinka0401
28. apr 2012

dnes nič 😀 máme zo včera..dnes bude len vonku...najeme sa v prírode 😉

gabriellka
28. apr 2012

@danielaj jéééj, u nás budú zajtra pizza rezne 🙂 dík za tip

lululka555
28. apr 2012

@abriela ahoj tak druhy pokus o tvaroh vysiel ...je presne taky,aky som ho chcela mat,budu z neho moravske kolaciky,mozno zajtra 🙂

irriss
28. apr 2012

@nadhera
zrovna pripravuju, krajim lilek a vzpomnela jsem, ze kdyz byly deti male, musela jsem jim lilek loupat, vadila jim v testovinach ta tmava barva v rajcatech..tak do testovin jim ho radeji nakrajej bez slupky, aby Ti " cerne kousky" netahaly ven i Tvoji kluciiii 😉

Pri obalovanem neni problem..😉 tam tu slupku naopak "musis nechat" 😉

nadhera
28. apr 2012

@irriss ok, uz som aj rozmysllala , ako ich presvedcit, ze je to super jedlo - ked dam supku dole , nic si nevsimnu. 😉

zuziq
28. apr 2012

baby nemate nejaky overeny recept z listkoveho cesta na slano? take nieco, co sa moze papat aj ako hlavne jedlo 😕 slanych slimacikov na rozne sposoby poznam, skor nejaku roladu alebo co

vivusika
28. apr 2012

u nás dnes na záhrade varíme kotlíkový guľáš a koláčik sa už chladí http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2971 🙂

irriss
28. apr 2012

@zuziq
mam..rekni mi, co bys chtela z lednice pouzit a nebo na co mas chut.. 😉

lululka555
28. apr 2012

@zuziq http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5456 toto som uz robila niekolko krat a je to super ,vyskusaj 🙂

nadhera
28. apr 2012

@lululka555 vyzera to super, ukladam k receptom a vyskusam 🙂

lululka555
28. apr 2012

@nadhera aj to chuti dobre,ja k tomu mäsku este pridavam cierne olivy pokrajane a kukuricu a ked to uz mam na ceste tak na vrch mäska dam postruhany syr a prikryjem druhym cestom. 🙂

nadhera
28. apr 2012

@irriss aj ja vravim, ze nie je umenie varit, ked je chladnicka plna 😉 tiez si pockam na recepty z listkoveho cesta 😉 mne uz niekdy dochadza fantazia ,preto chodim na recepty MK. 😀 Varim kazdy den....

zuziq
28. apr 2012

@irriss no veru neviem, hlavne nech je to slane 😀 mam take klasika veci ako sunka, salama, slaninka, syry, masko, zelenina, vajicka... 😕
@lululka555 to vyzera fajn, hladala som na MMB ale toto som nenasla 😉

nadhera
28. apr 2012

@lululka555 olivy u nas nejdu - banda najde v jedle ,napichne na vidlicku-pokruti nostekmi a skoncili s jedlom. Takze neriskujem. 😀 Ja olivy jem bezne s nicim,len tak. Mne to chuti a moooozem vela. 😀 😀 😀 Banda este nevie,co je dobre, vsak su mali.

lululka555
28. apr 2012

@nadhera
@zuziq aj toto este robievam ,je to tiez dobre http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1743

zuziq
28. apr 2012

@lululka555 jj tie slimaciky robievam aj ja dost casto, preto som chcela nejaku obmenu. Ta calzone vyzera dobre, tak asi skusim to 😉