icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

estterka
1. máj 2012

@irriss mohla by si dat recept na tie arancini prosim ta? chvilu som zila na sicilii a tam boli perfektne,ale odvtedy som ich nejedla..az teraz si mi ich pripomenula.dakujem

kibuk
2. máj 2012

ahojte dnes polievočka od včera zemiakovo-mliekova parkova a kuracie zeleninove rizoto 🙂

titkovamiriam
2. máj 2012

polievka kalerabkova s krupicovými haluskami,francuzske zemiaky 🙂

irsina83
2. máj 2012

jarna polievocka, z cukinky, brokolicky, hrasku, mrkvicky a kalerabiku a halusky s paparikasom - perkelt alw bez mlieka....

adelaida33
2. máj 2012

dnes muž doje pizza-rezne, práve mu k nim varím zemiakovú kašu a ja s malým budeme mať cestoviny s tuniakom, avokadom a paradajkami.

danielaj
2. máj 2012

dnes rýchly zelený obedík 😀 šalátová omáčka s uvareným vajíčkom tzv.handrovka, špenát, varené vajíčko, zemiaky 😉 a je hotovo, ideme von, krásny dník kucháročky 😉

lululka555
2. máj 2012

ahojte 😎 my dnes kyslu zemiakovu polievku...omeletu so sunkou a hraskom,zemiakovu kasu 🙂

katkas1
2. máj 2012

no konecne som dovarila fazulu s udenym kolenom, v byte je asi tak 35 stupnou, ako krasne sa nam zacina tento den...ale zajtra mam pokoj od sporaka 😀 😀 😀

bodka13
2. máj 2012

@katkas1 vy ešte kúrite 😕 😀 😀 😀

katkas1
2. máj 2012

@bodka13 u nas je to naopak, v zime mozme kurit do zblaznenia a je u nas ako v pivnici, zato v lete.....hrooooooooza, radost varit 😠

irriss
2. máj 2012

@estterka

Nejdulezitejsi je ryze - ryze urcena na polevku (ne na rizoto), ja kupuju osvedcenou v Lidl (ale nevim, zda u vas Lidl je) 😉

Nevadi, staci precist, ze na polevku😉

pripravis si tuto smes, je identicka na Lasagne:

Osmaz"hodne" cesneku a porku a cibulky na olivovem oleji, osol a popepri...
Smichej veskerou *mrkev, petrzel, celer...... zeleninu na kosticky nakrajenou a pridej do osmazeneho cesneku, cibulky i porku...
Povar vsechno spolecne

Vezmi mixer a vse peclive rozmixuj, vrat na panev a pridej mlete maso.
Povar vse spolecne a pridej hrasek
Zalej rajcatama (ve flasce nebo z krabicky zn. Valfrutta) nebo pridej vidlickou rozmackane loupane rajcata
Povar spolecne

Musi se stat tato smes hustou, nesmi byt ridka..

Do VYCHLAZENE ryze zamichej trochu oliv. oleje a syrove vajicko...peclive promichej..

Do jedne dlane si nalij trosku oleje, at se ryze nelepi a dej si do ni lzici ryze, pomoci druhe roky udelej jakousi vanicku pro napln...do takto upravene "nadobky ryze" ve Tve dlani, dej lzicku nahore popsane zeleninovo-masove smesi a dlan privri...opet druhou rukou vezmi trosku ryze a uzavri otvor, tak, aby Ti nesla ven napln😉 do naplne muzes pridat i mozzarellu..a nebo dat JEN mozzarellu, pro deti jen kousek masla..😉

Zpracuj na kouli a tu obal ve strouhance..

Smazime - t.j. "varime" v nadobe na smazeni, kam si nalejes tolik oleje, aby se koule ponorila...ja pouzivam mensi hrnec a delam tak 3 koule - musis si nechat i prostor na obraceni, nesmis koule propichnout, vezmi si nejaky podberak, co Ti umozni podebrat kouli a jen ji prevalit...jinak se koule rozbiji a vse vytece a nacuca se olejem a to pak neni nic moc.. 😉

Osmazis dozlatova, je to celkem rychlovka (olej musi byt varici a neustale na stejne urovni) 😉

p.s. pokud se Ti ryze bude prilis lepit na dlan, radeji si ruku opet umyj, smej prebytek ryze ci strouhanky, jinak se Ti budou koule rozbijet...😉

irriss
2. máj 2012

@estterka
na webu jsem nasla, jak by ta dlan mela vypadat..
http://www.google.it/imgres?imgurl=http://www.g...

a nebo je tu jeste jedno video, mozna, ze lepsi zpusob pro zacatecnika....predem si ty koule pripravit..😉

https://www.youtube.com/watch?v=kuZs-YKpjs8
papuka
2. máj 2012

@lululka555 ahoj, chcela by som sa opýtat, či tento tvoj perníček je taký ubitý alebo taký lahky , napr. ako piškotové cesto, lebo čo ja mám recept, tak je taký ubitý a hladám niečo také páperovejšie 😀

lululka555
2. máj 2012

@papuka ahoj a aky mas ty recept? v com je rozdiel? ja robim len tento,neni vobec ubity a slaham to vsetko spolu. 😉

daniz
2. máj 2012

v pondelok - kelová polievka a kôprovka + knedľa
v utorok fazuľa taká hustá + cesnakový posúch a mali sme návštevu tak sme grilovali a večer deti špagety.

eva7780
2. máj 2012

dnes len narychlo kolienka s vajcom,pre mm tam ostalo este maso

nanulik
2. máj 2012

šošovicový prívarok s párkom a volové oko, a od včera kuracie stehno pečené a ryža

luga
2. máj 2012

kysla fazulova polievka a cestoviny s mletym masom - manzel bude veeeeeelmi spokojny 😀

rastulka
2. máj 2012

My dnes na obed dojeme včerajšiu paradajkovu polievku a granadir 😵 na večeru pre tatinka budu restovane kuracie pečienky s chlebom a čerstvym šalatom 🙂 a pre nas tvarohove gulky 😀

sisanka
2. máj 2012

ja dnes zeleninova polievka a slany cuketovy kolac,nechce sa mi v tom horku varit ale budem musiet este nieco vymysliet pre tatika 😉

tosomja
2. máj 2012

zapekanú brokolicu s cestovinou a syrom

drobik1
2. máj 2012

dnes hraskova polievka a zemiakove placky s kuracim sote... 😀

iwuskaaa
2. máj 2012

@drobik1 mňaaaaam, si ma inšpirovala 🙂 Zajtra budú u nás zemiakové placky s kuracím soté 😵 😝

drobik1
2. máj 2012

@iwuskaaa to som rada 😀 🙂

kalifa28
2. máj 2012

bravčový rezen, ryža, hlávkový šalátik 😀 mnam 😀

akika722
2. máj 2012

zajtra pirohy 😉 dufam že nebude až tak horuco 😅

rebecca2006
2. máj 2012

@sisanka poskztneš receptík na cuketvý koláč? Cuketa trčí v chladničke a neviem nič vymyslieť 🙂 ďakujem!

papuka
2. máj 2012

@lululka555 ja mám: 400g polohr. múka, 250g pr. cukor, 250 ml mlieko, 1 pol. lyžica kakao, 1 vajce, 1 DL olej, 1 prášok do pečiva - perník, tiež som všetko miešala spolu mixérom, na to lekvár a čoko poleva, nebol zlý ale čakala som iný 😒

aduskatt
2. máj 2012

brokolicova polievka s cesnakovymi toastami, cestoviny so sunkovosyrovou omackou🙂

lululka555
2. máj 2012

@papuka ved vyskusaj moj a uvidis,mne ide lekvar aj do cesta 2 lyzice a potom na vrch po upeceni je dobry nejaky kyslejsi - ribezlovy ,alebo malinovy... 😉